Νίκη των Πολιτών: Αλαλούμ στη δίχρονη προσχολική αγωγή στον Δήμο Αγίας Παρασκευής
Κοινωνία

Νίκη των Πολιτών: Αλαλούμ στη δίχρονη προσχολική αγωγή στον Δήμο Αγίας Παρασκευής

Παρουσίαση του αλαλούμ, που κατά την ίδια επικρατεί γύρω από τη δίχρονη προσχολική αγωγή στον Δήμο Αγίας Παρασκευής, κάνει η δημοτική παράταξη, με επικεφαλής τον τέως δήμαρχο, Γιάννη Σταθόπουλο, Νίκη των Πολιτών Αγίας Παρασκευής.

Ειδικότερα, η παράταξη αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση:

Ο δήμαρχος Β. Ζορμπάς μόλις πριν από δύο εβδομάδες μας έλεγε ότι όλα είναι έτοιμα για να ξεκινήσει η δίχρονη προσχολική εκπαίδευση στον Δήμο μας! Τώρα παραδέχεται ότι η σχολική χρονιά ξεκινά με ένα αλαλούμ!

Το «προσωρινό» αλαλούμ:

  • Από τα 11 παραρτήματα νηπιαγωγείων που δημιουργήθηκαν, στα οκτώ έγινε, με εντολή δημάρχου, αναστολή λειτουργίας πριν καν ανοίξουν, λόγω μη ολοκλήρωσης εργασιών!
  • Τα τέσσερα εξ αυτών ανέστειλαν τη λειτουργία τους για τουλάχιστον μία βδομάδα και αφορούν την τοποθέτηση κοντέινερ-αιθουσών στην οδό Πατρόκλου και Γούναρη!
  • Επίσης, τρία κοντέινερ-αίθουσες, που πρόκειται να τοποθετηθούν στην οδό Λεωνίδου, δεν γνωρίζουμε ακόμα πότε θα καταφέρουν, επιτέλους, να τα τοποθετήσουν!

Το «μόνιμο» αλαλούμ:

  • Το 8ο παράρτημα που τέθηκε σε αναστολή λειτουργίας (δηλαδή αυτό του 6ου Νηπιαγωγείου, που πρόκειται να στεγαστεί προσωρινά σε αίθουσα που τροποποιείται στον παιδικό σταθμό της οδού Αφροδίτης), σύμφωνα με το ΦΕΚ 3787Β/9/9/20 και όταν με το καλό ολοκληρωθεί η κατασκευή του 14ου Νηπιαγωγείου και μας παραδοθεί (σε κανέναν μήνα από σήμερα), τότε θα μεταφέρει τουλάχιστον 20 παιδάκια από την περιοχή του Τσακού και θα τα αναγκάσει να πηγαίνουν σχολείο στην άλλη άκρη της πόλης, στον Σταυρό!
  • Σε κάθε ένα από αυτά τα κοντέινερ 36τ.μ. εξωτερικής διάστασης, τα οποία θα τοποθετηθούν στην οδό Λεωνίδου και στην οδό Πατρόκλου, η δημοτική αρχή σκοπεύει να στοιβάξει περί τα 25 παιδιά! Σημειώνουμε ότι οι ισχύουσες προδιαγραφές του υπουργείου αναφέρουν τουλάχιστον 2τ.μ. για κάθε μαθητή/μαθήτρια, (άρα χωράνε 18 παιδιά), ενώ ακόμη πιο ειδικά, σήμερα, σε κατάσταση πανδημίας, εμείς οι ίδιοι πρώτοι θα έπρεπε να φροντίζουμε για την αύξηση του ζωτικού χώρου των παιδιών μας!
  • Μετά τις απαντήσεις του κ. Ζορμπά στο Δημοτικό Συμβούλιο της 16ης Σεπτεμβρίου το αλαλούμ θα είναι «διαρκείας» μιας και η Αγία Παρασκευή θα γεμίσει κοντέινερ, αφού σκοπεύει να βάλει ακόμα 6!!!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet