Νίκη των Πολιτών: Γιατί καταψηφίσαμε τη δημιουργία Κέντρου Νεολαίας στην Αγ. Παρασκευή
Κοινωνία

Νίκη των Πολιτών: Γιατί καταψηφίσαμε τη δημιουργία Κέντρου Νεολαίας στην Αγ. Παρασκευή

Την απόφασή της να καταψηφίσει τη δημιουργία Κέντρου Νεολαίας στον Δήμος Αγίας Παρασκευής αιτιολογεί η δημοτική παράταξη του τέως δημάρχου Γιάννη Σταθόπουλου.

Στη σχετική ανακοίνωσή της η Νίκη των Πολιτών αναφέρει:

Καταψηφίσαμε μαζί με όλα τα μέλη της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγίας Παρασκευής («λευκό» η Λαϊκή Συσπείρωση) την εισήγηση για δημιουργία «Κέντρου Νεολαίας». Η εισήγηση, η οποία κατόπιν αυτού απερρίφθη, ήταν εκτός κοινωνίας των νέων της πόλης, άνευρη και γραφειοκρατική. Δύο ήταν οι βασικοί λόγοι της καταψήφισης:

Α. Η εισήγηση έγινε χωρίς καμία συμμετοχή της Νεολαίας της Αγίας Παρασκευής. Όλες οι μέχρι τώρα κινήσεις της αντιδημαρχίας Νεολαίας γίνονται με πλήρη απουσία των νέων της πόλης μας. Είναι γνωστό ότι στην Αγία Παρασκευή υπάρχουν πολλοί αθλητικοί και πολιτιστικοί σύλλογοι με εκατοντάδες νέους μέλη, τα δεκαπενταμελή συμβούλια των Λυκείων, μεγάλο πλήθος δραστήριων νεολαίων φοιτητών-εργαζομένων και ανέργων, μουσικά συγκροτήματα κ.ά. Καμία προσπάθεια δεν υπήρξε να τους συναντήσουμε.

Αντί αυτού, η δημοτική αρχή παρουσίασε «Επιτροπή Νεολαίας» δικής της λογικής, την ίδια στιγμή που προκάλεσε επίθεση των ΜΑΤ εναντίον των νέων στην πλατεία Αϊ-Γιάννη και ταυτόχρονα τους συκοφάντησε ως χρήστες ναρκωτικών, διασύροντας την πόλη μας στο πανελλήνιο.

Β. Ο ορισθείς από τον δήμαρχο αντιδήμαρχος Νεολαίας, σε δημόσιες τοποθετήσεις και δημοσιεύσεις του, έχει διχαστικές και ρατσιστικές απόψεις. Διακρίνεται συστηματικά για την αμετροέπεια του, για κρίσεις πολιτών και αιρετών στη βάση πολιτικών – κομματικών απόψεων και απαξίωσε πρόσφατα τον αντιδικτατορικό αγώνα του Πολυτεχνείου.

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής οφείλει να έχει ανοιχτή την πόρτα του στη Νεολαία και να δημιουργήσει τον θεσμό του «Συμβουλίου Νεολαίας» με εκπροσώπους από τις συλλογικότητες της πόλης, αλλά και μεμονωμένους νέους/ες που θα το ζητήσουν με συγκεκριμένες διαδικασίες. Αυτό τον δρόμο ήδη ακολουθούν πολλοί Δήμοι της χώρας και μάλιστα επιτυχημένα.

Η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση ΝΙΚΗ των Πολιτών Αγίας Παρασκευής θα συμμετάσχει σε διαδικασίες συγκρότησης σώματος εκπροσώπων της Νεολαίας, αλλά όχι σε γραφειοκρατικές και καθοδηγούμενες δράσεις μακράν των ίδιων των ενδιαφερομένων.

Υ.Γ. Στη θητεία μας κάναμε πολλά για τη Νεολαία της πόλης και βέβαια μπορούν να γίνουν περισσότερα: Λειτουργήσαμε το Κοινωνικό Φροντιστήριο, κάναμε ειδικές τιμές για νέους/ες σε πολλά προγράμματα, συναυλίες για κοινό κατεξοχήν νεολαιίστικο, ειδικές παροχές από τους Παιδικούς Σταθμούς, τη Βιβλιοθήκη και τον ΠΑΟΔΑΠ, ξεχωριστή δουλειά από το Διαδημοτικό Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων «ΑΡΓΩ» όπως και την Επιτροπή Αδελφοποιήσεων. Επαναφέραμε (το είχε καταργήσει η προηγούμενη δημοτική αρχή Ζορμπά) τις βραβεύσεις επιτυχόντων ΑΕΙ-ΤΕΙ σε ειδική εκδήλωση κάθε χρόνο στον «Δημόκριτο», δώσαμε  υποτροφίες από κληροδοτήματα, συνεχίσαμε το Μαθητικό Φεστιβάλ και την παροχή θεατρολόγων στα σχολεία, φέραμε το σχολείο δεύτερης ευκαιρίας στον Δήμο μας κ.ά.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet