Οι δράσεις του Δήμου Αγ. Παρασκευής στην καταπολέμηση της φτώχειας
Κοινωνία

Οι δράσεις του Δήμου Αγ. Παρασκευής στην καταπολέμηση της φτώχειας

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Φτώχειας, στις 17 Οκτωβρίου, ο Δήμος Αγίας Παρασκευής ενημερώνει τους κατοίκους της πόλης για τις δράσεις που έχει αναλάβει για την ανακούφιση των πολιτών, οι οποίοι βρίσκονται σε δυσχερή οικονομική κατάσταση.

Ειδικότερα, η διοίκηση αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση:

Με κεντρικό σύνθημα «Κανείς Μόνος» ο Δήμος, μέσω των κοινωνικών υπηρεσιών του, έχει δημιουργήσει σειρά από κοινωνικές δομές (Κοινωνικό Μαγειρείο, Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Φαρμακείο, Ανταλλακτήριο Ρούχων), αλλά και σειρά από δράσεις. Δράσεις όπως ο πάγκος στη Λαϊκή Αγορά όπου οι πολίτες μπορούν να προσφέρουν φρούτα και λαχανικά για τις ανάγκες των δομών, καθώς και μεγάλες κεντρικές πολιτιστικές εκδηλώσεις με σκοπό τη συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης.

Από τις δομές αυτές εξυπηρετούνται περίπου 120 οικογένειες στο Κοινωνικό Μαγειρείο, άλλες 400 στο Κοινωνικό Παντοπωλείο και περίπου 250 άτομα στο Κοινωνικό Φαρμακείο.

Επιπλέον, από εικοσαετίας στον Δήμο μας λειτουργεί το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» με τρεις δομές που όλα αυτά τα χρόνια έχουν στηρίξει και ανακουφίσει σωματικά και ψυχολογικά πάρα πολλές περιπτώσεις ηλικιωμένων και μεμονωμένων κατοίκων του Δήμου μας, καθώς και Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες.

Τέλος, λειτουργεί και γραφείο Απασχόλησης, όπου σε εβδομαδιαία βάση παρέχει συμβουλευτική βοήθεια σε ανέργους.

Με την ελπίδα και την ευχή οι ανάγκες για τις δομές αυτές να μειώνονται σταθερά, με αντίστοιχη βελτίωση της οικονομικής και κοινωνικής κατάστασης των ωφελούμενων, κάτι που αποτελεί και βασικό σκοπό της κοινωνικής μας πολιτικής, χαιρετίζουμε τις προσπάθειες όλων των κοινωνικών φορέων, που παλεύουν με τη φτώχεια, μέχρι την εξάλειψή της. 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet