Ολοκληρώθηκαν οι συνελεύσεις γειτονιάς του δημάρχου Γ. Σταθόπουλου
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Ολοκληρώθηκαν οι συνελεύσεις γειτονιάς του δημάρχου Γ. Σταθόπουλου

Με τη συνέλευση στο Κοντόπευκο, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014, στο 3ο Γυμνάσιο Αγίας Παρασκευής έκλεισε ο κύκλος των τεσσάρων Συνελεύσεων Γειτονιάς που διοργάνωσε η δημοτική αρχή Αγίας Παρασκευής στις γειτονιές της πόλης, ενόψει της σύνταξης του προϋπολογισμού του έτους 2015.

Η συνέλευση ξεκίνησε με τον δήμαρχο Αγίας Παρασκευής Γιάννη Σταθόπουλο, ο οποίος αναφέρθηκε συνοπτικά στα θέματα που απασχολούν το Κοντόπευκο (ενδεικτικά, αναφέρονται στην ανακοίνωση, ελεύθεροι χώροι, κτήμα Ιόλα, βιοκλιματική ανάπλαση, ρυμοτομικές γραμμές, κυκλοφοριακά, αντιπλημμυρικά, σημειακές παρεμβάσεις, πεζοδρόμια κ.ά.). Έπειτα τον λόγο πήρε η αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Ελισάβετ Πετσατώδη, η οποία αναφέρθηκε σε λεπτομέρειες των έργων (όπως η επιτάχυνση του έργου της βιοκλιματικής ανάπλασης, καθαρισμός ρεμάτων, προώθηση στην Περιφέρεια των μελετών για τα όμβρια, προετοιμασία ρυμοτομικών ρυθμίσεων κ.ά.) και στις άμεσες προτεραιότητες της δημοτικής αρχής, οι οποίες είναι, με βάση την ανακοίνωση, επικαιροποίηση των μελετών για τις διανοίξεις οδών, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, ελεγχόμενη στάθμευση στο Μετρό, πεζοδρομήσεις, οδοί ήπιας κυκλοφορίας και πεζοδρόμια, ενεργειακή αναβάθμιση των σχολείων κ.ά..

Ακολούθησαν οι παρεμβάσεις χαιρετισμοί των δημοτικών συμβούλων των παρατάξεων ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΕΥΘΥΝΗΣ, Γιάννη Μυλωνάκη και ΜΙΑ ΓΕΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ Αλέξανδρου Μουστόγιαννη και των εκπροσώπων των παρατάξεων ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Λεωνίδα Ριτζάκη και ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ Μιχάλη Ζεάκη.

Στη συνέχεια η πρόεδρος του Περιβαλλοντικού – Πολιτιστικού Συλλόγου Κοντοπεύκου-Παραδείσου-Πευκακίων Αγίας Παρασκευής Παρασκευή Κουτσογιάννη παρουσίασε τις θέσεις του Συλλόγου για όλα τα προαναφερθέντα ζητήματα και μίλησε επιπλέον για «την ανάγκη υλοποίησης των αντισταθμιστικών έργων από την Αττικό Μετρό, για την τοποθέτηση πινακίδων με τα ονόματα των οδών, για την τοποθέτηση καντινών στις πλατείες Μερκούρη και Δημοκρατίας, για τη διαμόρφωση της Γαρυττού, την απομάκρυνση εμποδίων από τα πεζοδρόμια κ.ά.». Μετά την πρόεδρο, οι δημότες, εξέφρασαν τις απόψεις τους και έθεσαν μερικά επιπλέον θέματα, όπως αναφέρονται στην ανακοίνωση: να γίνεται η συνέλευση κάθε εξάμηνο με απολογισμό και δεσμεύσεις με χρονοδιάγραμμα για την πορεία των θεμάτων, να μένουν ανοιχτά τα σχολεία το απόγευμα, να επεκταθεί η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 3ου Γυμνασίου και να αυτονομηθεί από το υπόλοιπο σχολείο η λειτουργία της, να γίνει το Κοντόπευκο γειτονιά ποδηλάτου κ.ά.

Παρέμβαση-ενημέρωση, για ζητήματα Καθαριότητας-Περιβάλλοντος, έκανε ο αντιδήμαρχος Ιωάννης Σιδέρης και τέλος ο δήμαρχος έκλεισε τη συνέλευση με απαντήσεις και δεσμεύσεις στα θέματα που έθεσαν οι δημότες.

Στη συνέλευση, που συντόνισε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γεράσιμος Βλάχος, παραβρέθηκαν αντιδήμαρχοι, πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι καθώς και εκπρόσωποι φορέων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet