ΠΑΙΣΔΑΠ: Έως 28/6 οι αιτήσεις στο ΕΣΠΑ για τους Παιδικούς Σταθμούς
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

ΠΑΙΣΔΑΠ: Έως 28/6 οι αιτήσεις στο ΕΣΠΑ για τους Παιδικούς Σταθμούς

Με ανακοίνωσή του το ΝΠΔΔ Παιδικοί Σταθμοί Αγίας Παρασκευής (ΠΑΙΣΔΑΠ) ενημερώνει τους γονείς ότι ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής» της Ελληνικής Εταιρίας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης –ΕΕΤΑΑ, για τη δωρεάν ένταξη βρεφών και νηπίων σε βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι άνεργες μητέρες και οι εργαζόμενες (μισθωτές ή αυτοαπασχολούμενες) στον ιδιωτικό τομέα. Αποκλείονται οι δημόσιοι υπάλληλοι.

Κριτήρια επιλογής είναι η οικογενειακή οικονομική κατάσταση (εισόδημα), η εργασιακή θέση της αιτούσας και η οικογενειακή τους κατάσταση (τρίτεκνες, πολύτεκνες, ΑμεΑ). Εκτός κριτηρίων είναι οι αιτούντες ΑμεΑ,  των οποίων όλες οι αιτήσεις γίνονται δεκτές.

Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων θα μπορούν να υποβληθούν μέχρι και τα μεσάνυκτα της 28ης  Ιουνίου 2019,  στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.eetaa.gr όπου υπάρχουν η πρόσκληση και οι αναλυτικές πληροφορίες για πρόγραμμα. Στο ίδιο διάστημα η αιτούσα /ών θα πρέπει να αποστείλει στην ΕΕΤΑΑ τον φάκελο με τα απαραίτητα δικαιολογητικά της αίτησης,  ταχυδρομικώς ή με υπηρεσία ταχυμεταφοράς (courier) στις Διευθύνσεις που αναφέρονται στην Πρόσκληση. Τα τελικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν από την ΕΕΤΑΑ στις 21 Ιουλίου 2019.

Αξίζει να  επισημανθεί  ότι, εφέτος θα ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις που πληρούν τις προϋποθέσεις (το 2018 είχαν δοθεί 141.000 αξίες τοποθέτησης-voucher),  με μία οριστική κατανομή (έως πέρυσι η διαδικασία ολοκληρώνονταν σε δύο φάσεις, μία το καλοκαίρι και μία τον Σεπτέμβριο),  ώστε οι γονείς να  γνωρίζουν εξαρχής τα οριστικά αποτελέσματα και εάν δικαιούνται voucher. 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet