Στα «δίχτυα» της Αστυνομίας σπείρα διαρρηκτών που «χτυπούσε» στη Β.Α. Αττική
Αυτοδιοίκηση

Στα «δίχτυα» της Αστυνομίας σπείρα διαρρηκτών που «χτυπούσε» στη Β.Α. Αττική

Σε τουλάχιστον 22 διαρρήξεις-κλοπές από κατοικίες σε διάφορες περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής, μία ληστεία και τρεις περιπτώσεις πλαστογραφίας, με συνολική λεία άνω των 328.000 ευρώ, εμπλέκεται, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. η σπείρα που εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Αγίας Παρασκευής.

Πρωινές ώρες της Παρασκευής, σε αστυνομική επιχείρηση στις περιοχές του Ζεφυρίου και των Άνω Λιοσίων, με τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, της ΟΠΚΕ και της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων, συνελήφθησαν έξι άτομα, Έλληνες, ως μέλη της, ενώ ταυτοποιήθηκαν και αναζητώνται άλλα έξι.

Όπως προέκυψε, το τελευταίο πεντάμηνο οι δράστες είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα, που, σε καθημερινή βάση, με ορμητήριο την περιοχή του Ζεφυρίου, κυρίως απογευματινές ώρες, περιφέρονταν με τέσσερα «επιχειρησιακά» αυτοκίνητα σε διάφορες περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής, σε δρόμους με μειωμένη κίνηση και χαμηλό φωτισμό, και εντόπιζαν-στοχοποιούσαν απομονωμένες κατοικίες, από τις οποίες απουσίαζαν οι ένοικοι. 

Στη συνέχεια, παραβιάζοντας μπαλκονόπορτες, παράθυρα ή εξωτερικές πόρτες, έμπαιναν στα σπίτια κι αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, κοσμήματα, ρολόγια και άλλα τιμαλφή.

Κατά τη διάρκεια των διαρρήξεων, κάλυπταν τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους με κουκούλες full face ή σκούφους, ενώ ερευνούσαν τους χώρους φορώντας γάντια.

Σε έρευνες στα σπίτια των κατηγορουμένων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος ρολογιών και κοσμημάτων, 12.145 ευρώ, αεροβόλο όπλο, 300 φυσίγγια, 19 κινητά τηλέφωνα, δύο tablet και τρία laptop, πλήθος κλειδιών αυτοκινήτων, διαρρηκτικά εργαλεία και Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε κύρια ανάκριση.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet