Συνάντηση δημάρχου με τον πρέσβη της Παλαιστινιακής Αρχής
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Συνάντηση δημάρχου με τον πρέσβη της Παλαιστινιακής Αρχής

Συνάντηση του δημάρχου Αγίας Παρασκευής Γιάννη Σταθόπουλου με τον πρέσβη της Παλαιστινιακής Αρχής στην Ελλάδα Marwan Emile Toubassi πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014 στο δημαρχείο της πόλης.

Ο πρέσβης ενημέρωσε, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου, τον δήμαρχο για τις πτυχές του Παλαιστινιακού ζητήματος, την πολιτική του Ισραήλ και τον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού για αυτοδιάθεση και αναφέρθηκε στο αίτημα για αναγνώριση κράτους της Παλαιστίνης -στο πλαίσιο του Διεθνούς Έτους Αλληλεγγύης προς τον Παλαιστινιακό λαό αλλά και της θέσης της Ελλάδας υπέρ της λύσης δύο κρατών- από το ελληνικό κοινοβούλιο, κατά το πρότυπο αντίστοιχων ψηφισμάτων από άλλα ευρωπαϊκά κοινοβούλια. Τέλος ευχαρίστησε τον δήμαρχο για τη συνάντηση και την αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό.

Ο δήμαρχος από την πλευρά του εξέφρασε, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, την αμέριστη συμπαράσταση της δημοτικής αρχής και των πολιτών της Αγίας Παρασκευής στον «δίκαιο αγώνα της Παλαιστίνης και του λαού της», με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Αλληλεγγύης προς τον Παλαιστινιακό λαό στις 29 Νοεμβρίου, δήλωσε το ενδιαφέρον του για την υλοποίηση δράσεων φιλίας και αλληλεγγύης και ευχαρίστησε τον πρέσβη για την επίσκεψη του και τη συζήτηση.

Στη συνάντηση παρευρέθησαν, επίσης, ο υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων της Διπλωματικής Αντιπροσωπείας της Παλαιστίνης Muhanad Jarrar, ο πρόεδρος του Δημοτικού  Συμβουλίου Γεράσιμος Βλάχος και ο δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Γκόνης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet