Σύλλογος Κατοίκων Τσακού: Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής κατευθύνει τους πολίτες σε ιδιωτικές δομές υγείας
Φωτογραφία: pexels.com/@thirdman
Κοινωνία

Σύλλογος Κατοίκων Τσακού: Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής κατευθύνει τους πολίτες σε ιδιωτικές δομές υγείας

Ότι μέλη της σημερινής διοίκησης του Δήμου «κατευθύνουν τους πολίτες στις ιδιωτικές δομές υγείας, αντί να ρίξουν όλες τις δυνάμεις τους για την αναβάθμιση της Πρωτοβάθμιας Δημόσιας Υγείας» τονίζει ο Σύλλογος Κατοίκων Τσακού Αγίας Παρασκευής, ο οποίος κάνει λόγο για «πολλά πισωγυρίσματα στο θέμα αυτό».

Συγκεκριμένα, ο Σύλλογος αναφέρει:

«Με λύπη μας διαπιστώνουμε ότι δημοσιεύεται τιμοκατάλογος ιδιωτικών δομών υγείας, στις οποίες με την κάρτα δημότη υγείας, η οποία παρουσιάζεται ως επίτευγμα. θα υπάρχει έκπτωση στις τιμές.

Δηλαδή, μέλη της σημερινής διοίκησης του Δήμου, που ως δημόσιοι λειτουργοί θα έπρεπε να ρίξουν όλες τις δυνάμεις τους για την αναβάθμιση της Πρωτοβάθμιας Δημόσιας Υγείας, μέσω του Κέντρου Υγείας της Αγίας Παρασκευής, είτε μέσω των Δημοτικών Ιατρείων, πατάνε ένα μεγάλο Χ και κατευθύνουν τους πολίτες στις ιδιωτικές δομές υγείας.

Έχουν αναρωτηθεί στην κατάσταση που επικρατεί σήμερα, με τις αυξητικές τάσεις σε όλα τα προϊόντα των καθημερινών αναγκών για τα νοικοκυριά, πώς θα βάλουν πάλι το χέρι στην τσέπη για το αγαθό της υγείας; Που από την φύση του είναι ένα δημόσιο αγαθό!

Ο Σύλλογος Κατοίκων Τσακού εδώ και έναν χρόνο παλεύει με όλες του τις δυνάμεις και όλες τις συναντήσεις που έχει προκαλέσει να αναβαθμιστεί η Πρωτοβάθμια Υγεία και, βέβαια, τα Δημοτικά Ιατρεία. Πολλές οι υποσχέσεις, πολλές οι συζητήσεις και πάρα πολλά τα πισωγυρίσματα σε αυτό το θέμα.

Από άλλο πρόσφατο δημοσίευμα πληροφορηθήκαμε για συναντήσεις του αντιδημάρχου διοίκησης με άλλους δημόσιους φορείς από την Περιφέρεια και γειτονικούς Δήμους, σχετικές με τη σημερινή και αποδοτική λειτουργία των Δημοτικών Ιατρείων. Όμως οι τοπικοί σύλλογοι και φυσικά ο Σύλλογος Κατοίκων Τσακού, που έχει δουλέψει για το σοβαρό αυτό θέμα, δεν κλήθηκε να συμμετέχει. Η απορία μας είναι γιατί δεν κλήθηκε.

Υπάρχει πρόβλημα με τους συλλόγους, όπως του Τσακού ή μερική αμνησία για το ποιος κάθε τόσο επαναφέρει στο τραπέζι το θέμα της Πρωτοβάθμιας Υγείας και των Δημοτικών Ιατρείων.

Πιστεύουμε ότι υπάρχει ακόμη χρόνος για να επανεξετάσουν τα πιο πάνω σοβαρά θέματα οι διοικούντες τον Δήμο και να βρεθούν λύσεις που θα εξυπηρετούν τον πολίτη, δίχως να επιβαρύνεται οικονομικά και να ξέρουν ότι εμείς περιμένουμε να υποβάλουμε τις προτάσεις μας στις μελλοντικές συναντήσεις, εφόσον μας καλέσουν».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet