Σύσκεψη Β. Γιαννακόπουλου με Τ. Κατσίπο και Β. Ζορμπά για τις σχολικές υποδομές στην Αγ. Παρασκευή
Κοινωνία

Σύσκεψη Β. Γιαννακόπουλου με Τ. Κατσίπο και Β. Ζορμπά για τις σχολικές υποδομές στην Αγ. Παρασκευή

Με επίκεντρο τη δημιουργία νέων σχολικών μονάδων και την ενίσχυση με υλικοτεχνικό εξοπλισμό των σχολείων της Αγίας Παρασκευής συναντήθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών και Επικοινωνιών, Βασίλης Γιαννακόπουλος, αρχικώς με τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.» (πρώην ΟΣΚ), Τιμολέοντα Κατσίπο και στη συνέχεια -σε σύσκεψη εργασίας- με τον δήμαρχο της πόλης, Βασίλη Ζορμπά.

Ειδικότερα, εξετάστηκαν η κατασκευή 6ου Γυμνασίου, καθώς και η επιτάχυνση των διαδικασιών απαλλοτρίωσης του ακινήτου όπου λειτουργούσε στο παρελθόν το ιδιωτικό σχολείο «Μακρής». Για τα δύο αυτά ζητήματα συμφωνήθηκε να γίνει περαιτέρω αναλυτική συζήτηση τους σε νέα συνάντηση, στην οποία θα μετέχουν επιτελικά στελέχη του Δήμου και του πρώην ΟΣΚ.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Γιαννακόπουλος δήλωσε ότι «η Τοπική Αυτοδιοίκηση αποτελεί τον κατεξοχήν χώρο της σύνθεσης και της συνεργασίας δημιουργικών δυνάμεων, που υπερβαίνουν κομματικά γραφεία και ταμπέλες». Πρόσθεσε δε ότι προσωπικώς «έχω επιλέξει να είμαι χρήσιμος και να δίνω μάχες που διευκολύνουν την καθημερινότητα των πολιτών. Δεν αρέσκομαι να είμαι παρατηρητής, θεατής ή καταγραφέας των προβλημάτων που ταλανίζουν τον συμπολίτη μου».

Με την ευκαιρία της συνάντησης, ο αντιπεριφερειάρχης απαρίθμησε τις δεσμεύσεις του περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη, που αφορούν στον Δήμο Αγίας Παρασκευής και συγκεκριμένα την επίσπευση των διαδικασιών κατασκευής νέου δημαρχείου και ενός σύγχρονου παιδικού σταθμού, την ανάπλαση και αποκατάσταση εκ βάθρων της κεντρικής οδού Δερβενακίων, την εξέταση της δυνατότητας χρηματοδότησης της αποπεράτωσης του κολυμβητηρίου της πόλης, καθώς και της υπογειοποίησης -εφόσον κατατεθεί ολοκληρωμένη μελέτη- της λεωφόρου Μεσογείων στο ύψος της πλατείας της Αγίας Παρασκευής, που είχε προταθεί κατά τη διάρκεια της δημαρχιακής του θητείας του κ. Γιαννακόπουλου, τη δεκαετία του 2000.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet