Τελετή θεμελίωσης ενός σύγχρονου βρεφονηπιακού σταθμού στα Πευκάκια Αγίας Παρασκευής
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Τελετή θεμελίωσης ενός σύγχρονου βρεφονηπιακού σταθμού στα Πευκάκια Αγίας Παρασκευής

Την επίσημη τελετή θεμελίωσης και αγιασμού του νέου πρότυπου βρεφονηπιακού σταθμού στην περιοχή Πευκάκια του Δήμου Αγ. Παρασκευής, που κατασκευάζεται με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττική, ύψους 1. 570.000 ευρώ, πραγματοποίησαν σήμερα, Τρίτη 8 Αυγούστου, ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης και ο δήμαρχος Αγ. Παρασκευής Β. Ζορμπάς.

Στην τελετή παραβρέθηκαν επίσης, μεταξύ άλλων,  ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας Γ. Κεχρής, ο αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών Β. Γιαννακόπουλος, ο εκτελεστικός γραμματέας της Περιφέρειας Ι. Σελίμης, ο γενικός γραμματέας του Δήμου Μιλτιάδης Κύρκος, οι αντιδήμαρχοι Βασίλης Σάρκουλας (Τεχνικών Έργων), Τιμολέων Κωστόπουλος (Οικονομικών), Νικόλαος Ντούσκος -Κωβαίος (Κοινωνικής Πολιτικής), Νίκος Ζόμπολας (Νεολαίας), ο πρώην βουλευτής Κ. Αιβαλιώτης, ο τέως δήμαρχος και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Νίκη των Πολιτών Γιάννης Σταθόπουλος, ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης και πρώην αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Δημήτρης Κονταξής και ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή, δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Οικονόμου.

Το υπό κατασκευή κτίριο περιλαμβάνει υπόγειο, ισόγειο και έναν όροφο, σε τμήμα οικοπέδου που ανήκει στον Δήμο, επί των οδών Κάδμου, Σοφοκλή, Φαιστού και Αγίου Βασιλείου. Το υπόγειο θα είναι επιφάνειας 301,56τ.μ. και προορίζεται για βοηθητικούς χώρους και για χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων. Το ισόγειο επιφάνειας 294,93τ.μ., θα στεγάσει το νηπιακό τμήμα, την τραπεζαρία, λειτουργίες διοίκησης και υποστήριξης, καθώς και χώρους υγιεινής. Ο όροφος επιφάνειας 204,74τ.μ. θα έχει αίθουσες ύπνου νηπίων, χώρους για το προσωπικό και χώρους υγιεινής.

Το έργο αναμένεται να παραδοθεί έτοιμο προς χρήση στο τέλος της επόμενης χρονιάς.

Σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Αττικής επισήμανε τα εξής:

«Θέλω να εκφράσω την ιδιαίτερη ικανοποίηση και χαρά μου καθώς σήμερα θεμελιώνεται ουσιαστικά μια σημαντική υποδομή που αφορά στην εκπαίδευση των παιδιών μας, κατά τη βρεφονηπιακή τους ηλικία. Πρόκειται για ένα σύγχρονο και πρότυπο διώροφο βρεφονηπιακό σταθμό που ήδη έχει ξεκινήσει η κατασκευή του και προχωρά με ταχείς ρυθμούς, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας συνολικού προϋπολογισμού 1.570.000 ευρώ. Αποτελεί άλλο παράδειγμα πως όταν συνεργάζονται αρμονικά ο Α’ και ο Β΄ Βαθμός Αυτοδιοίκησης τα οφέλη για τους πολίτες είναι πολλαπλά. Στην προκειμένη περίπτωση αυτό το έργο είναι καρπός της εξαιρετικής συνεργασίας που έχουμε ως Περιφέρεια με τον Δήμο Αγίας Παρασκευής, καθώς ο στόχος μας είναι κοινός. Να αλλάξουμε την Αττική μας και να κοιτάμε σταθερά το μέλλον, έχοντας ως προτεραιότητα τη σωστή εκπαίδευση αλλά και τη διασφάλιση μίας ποιοτικής καθημερινότητας για τα παιδιά μας. Στα παιδιά μας αξίζουν υποδομές με υψηλή ποιότητα και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε».

Ο Δήμαρχος Αγ. Παρασκευής Β. Ζορμπάς τόνισε από την πλευρά του:

«Σας ευχαριστούμε για την παρουσία σας σήμερα στη θεμελίωση του βρεφονηπιακού σταθμού. Είναι ο 2ος βρεφονηπιακός σταθμός τον οποίο, στη δεύτερη θητεία μου ως δήμαρχος, θεμελιώνω και του χρόνου περίπου τέτοια εποχή είναι βέβαιο ότι θα παραδοθεί. Να ευχαριστήσω για μία ακόμη φορά τον Γιώργο Πατούλη τον περιφερειάρχη μας, που πραγματικά τον Δήμο μας τον έχει δει με πολλή αγάπη. Σε ευχαριστώ πολύ όπως σε ευχαριστεί και όλη η πόλη. Θα ήθελα να επισημάνω πως το έργο αυτό χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια, όπως βέβαια και το δημαρχείο, αλλά και σημαντικά έργα για τα όμβρια ύδατα, ενώ προγραμματίζονται και άλλα σημαντικά έργα. και το έργο για τα όμβρια που έρχεται και άλλα λοιπά που ετοιμάζονται».

Διαβάστε την ανακοίνωση του Δήμου για την τελετή:

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet