Φυσάει Κόντρα: Η απόκτηση του «Μακρή» αναγκαία για τους κατοίκους της Αγίας Παρασκευής
Κοινωνία

Φυσάει Κόντρα: Η απόκτηση του «Μακρή» αναγκαία για τους κατοίκους της Αγίας Παρασκευής

Αναγκαία χαρακτηρίζει για τους κατοίκους του Δήμου Αγίας Παρασκευής την απόκτηση του οικοπέδου «Μακρή» η παράταξη Φυσάει Κόντρα στην Αγία Παρασκευή, προκειμένου στον χώρο να κατασκευαστεί σχολείο.

Μετά από συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίας Παρασκευής σχετικά με το θέμα, η παράταξη εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Το τελευταίο χρονικό διάστημα το Δημοτικό Συμβούλιο απασχολεί έντονα το ζήτημα της απόκτησης του οικοδομικού τετραγώνου 119 ή αλλιώς τα γνωστά σε όλους μας πρώην εκπαιδευτήρια Μακρή. Το θέμα αυτό δεν προέκυψε ξαφνικά αυτούς τους τελευταίους μήνες. Είναι ένα ζήτημα που απασχολεί την πόλη μας και ιδιαίτερα τη σχολική κοινότητα και το γονεϊκό κίνημα τα τελευταία 15 χρόνια περίπου και δυστυχώς καμία διοίκηση του Δήμου δεν έχει δώσει λύση!

Αναφέρει η Ένωση Γονέων σε σχετική ανακοίνωσή της «δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να χαθεί το μοναδικό κατάλληλο και αναγκαίο οικόπεδο στην επάνω περιοχή και έτσι να καταδικάσουμε εσαεί τα σχολεία και τα παιδιά της πόλης μας». Η απόκτηση του οικοπέδου αυτού και η ανέγερση του 12ου Δημοτικού και ενός νηπιαγωγείου είναι πάγιο αίτημα της ένωσης γονέων, των συλλόγων, πολιτιστικών φορέων και συνολικά της τοπικής κοινωνίας που άπτεται του μεγάλου προβλήματος έλλειψης σχολικής στέγης που ταλαιπωρεί πολλά χρόνια τώρα τη σχολική κοινότητα της πόλης. Όπως μας ενημέρωσε η ένωση γονέων, τα σχολεία της Αγίας Παρασκευής και ιδιαίτερα αυτά στην περιοχή του Τσακού είναι υπερκορεσμένα, κάθε χώρος των σχολείων (μέχρι και το κυλικείο) έχει χρησιμοποιηθεί για τάξη, υπάρχει 1 τουαλέτα για 50 παιδιά κ.ο.κ. Σε όλα τα παραπάνω έρχεται να προστεθεί και το γεγονός πως κάθε σχολική χρονιά δεκάδες παιδάκια της γειτονιάς μας μένουν εκτός παιδικών σταθμών. Και όλα αυτά βέβαια χωρίς ακόμα να έχει εφαρμοστεί η υποχρεωτική 2χρονη προσχολική αγωγή για την οποία έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση της Ν.Δ.

Αυτή η κατάσταση είναι γνωστή εδώ και αρκετό καιρό τόσο στο υπ. Παιδείας όσο σε κάθε διοίκηση που πέρασε από την Αγία Παρασκευή και κανένας από όλους αυτούς δεν ενήργησε αποφασιστικά για την απόκτηση του οικοπέδου Μακρή. Η οικονομική διάλυση του ΟΣΚ (Οργανισμός Σχολικών Κτηρίων) από τα μνημόνια και οι τεράστιες περικοπές στη χρηματοδότηση των ΟΤΑ οδήγησαν στο να παγώσει το θέμα για την απόκτηση του Μακρή και καμία διοίκηση δεν έκανε τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να το διεκδικήσει από το κράτος. Ούτε βέβαια καταδίκασε αυτήν την πολιτική της λιτότητας αφού οι κυβερνήσεις τους (Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ) είναι αυτές που την ψηφίζουν και την υλοποιούν.

Εμείς, από την πλευρά μας, προσπαθήσαμε να αναδείξουμε αυτό το τόσο σημαντικό θέμα της πόλης μας και να πιέσουμε να συζητηθεί άμεσα σε Δημοτικό Συμβούλιο ώστε να προχωρήσει η διαδικασία. Αν και θεωρούμε πως για τέτοια ζητήματα, όπως ανέγερση σχολικών κτηρίων σε Δήμους οφείλει να μεριμνά το κράτος ή έστω η περιφέρεια και να μην χρεώνονται οι Δήμοι δάνεια από τράπεζες, συμφωνήσαμε στη λήψη του δανείου για την αγορά του οικοπέδου κρίνοντας πως έχουμε φτάσει σε χρονικό αδιέξοδο. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει συνεχίσουμε να διεκδικούμε την αποζημίωση του Δήμου μας από το κράτος και μετά την αγορά του οικοπέδου, όπως και αυτονόητο πρέπει να θεωρείται ότι όλες οι εργασίες ανακατασκευής οφείλουν να γίνουν από την ΚΤ.ΥΠ. (πρώην ΟΣΚ).

Η ιδιοκτήτρια του οικοπέδου έχει προσφύγει στο Πρωτοδικείο Αθηνών με σκοπό την αποδέσμευση του οικοπέδου γνωρίζοντας μάλιστα πως ιδιώτες όπως το Αμερικάνικο Κολλέγιο περιμένουν πώς και πώς για να το αγοράσουν. Δεν θα αφήσουμε αυτό το μοναδικό οικόπεδο να πάει στα χέρια ιδιωτών για την κερδοφορία και την εξυπηρέτηση των λίγων, αλλά θα παλέψουμε αποφασιστικά και δυναμικά μαζί με το γονεϊκό κίνημα, τους συλλόγους και τους κατοίκους για να το αποκτήσει η τοπική κοινωνία της Αγίας Παρασκευής το καινούργιο σχολείο που τόσο το έχει ανάγκη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet