Φώτης Αλεξόπουλος: Αγορά και όχι κληρονομιά είναι το ακίνητο Ιόλα στην Αγία Παρασκευή
Κοινωνία

Φώτης Αλεξόπουλος: Αγορά και όχι κληρονομιά είναι το ακίνητο Ιόλα στην Αγία Παρασκευή

Ως «αγορά» και όχι ως «κληρονομιά» χαρακτηρίζει το ακίνητο του Ιόλα στην Αγία Παρασκευή ο πρώης δημοτικός σύμβουλος Φώτης Αλεξόπουλος.

«Αγορά είναι ο σωστός όρος» σημειώνει και προσθέτει: «Επειδή σε αυτή την πόλη παίζουμε με τις λέξεις για τους δικούς του λόγους ο καθένας, μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος τη λέξη που χρησιμοποιείται από κάποιους κατά καιρούς ως “η κληρονομιά Αλέξανδρου Ιόλα”;

Ερωτήσεις:

Α) Άφησε καμία κληρονομιά ο αείμνηστος Α. Ιόλας στον Δήμο Αγίας Παρασκευής; Απάντηση: Καμιά. Ούτε κάδρο από πίνακα. Το οικόπεδο της βίλας Ιόλα αγοράστηκε πριν μερικά χρόνια στην αστρονομική τιμή των 3.500.000 ευρώ.

Β) Αν συμφωνούσαμε ότι, άφησε “πολιτιστική κληρονομιά”, ο Δήμος Αγίας παρασκευής “κληρονόμησε” κάτι; Απάντηση: Τίποτα. Άλλο από τέσσερις εκδηλώσεις που έχουν γίνει στον χώρο της πρώην βίλας Ιόλα (μεταξύ μας), κανένα άλλο πολιτιστικό γεγονός δεν έχει πραγματοποιηθεί που να θεωρηθείται ως κέρδος και να κατοχυρωθεί ως “κηρονομιά” για τον Δήμο Αγίας Παρασκευής.

Αυτά για να μην συγχέουμε τη λέξη κληρονομιά με την πραγματικότητα. Κληρονομιά για τον Δήμο είναι το κτήριο Κουτσούκου, που κληρονομήσαμε στο Κοντόπευκο, κληρονομιά είναι το Γιαβάσειο κ.ο.κ.

Αυτά και αλλά πολλά κληροδοτήματα είναι κληρονομιά. Ένα ακίνητο που άξιζε λιγότερα και το πληρώσαμε 3.500.000 ευρώ είναι αγορά. Μάλιστα θα τη χαρακτήριζα επιεικώς ως η αγορά του αιώνα».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet