Ψήφισμα Δ.Σ. Αγ. Παρασκευής για την επέτειο του Πολυτεχνείου
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Ψήφισμα Δ.Σ. Αγ. Παρασκευής για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Τιμώντας την επέτειο της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίας Παρασκευής προέβη σε ψήφισμα με το οποίο καλεί τους πολίτες της Αγίας Παρασκευής να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις για την 41η επέτειο της Εξέγερσης που θα κορυφωθούν τη Δευτέρα 17 Νοέμβρη στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο με την πορεία στην πρεσβεία των ΗΠΑ.

Ακολουθεί το ψήφισμα:

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίας Παρασκευής κατά τη συνεδρίαση του στις 12 Νοεμβρίου 2014, τιμώντας την επέτειο της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου και όσους αφιέρωσαν τη ζωή τους στον αντιδικτατορικό αγώνα,

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ

Να τηρήσει ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των νεκρών του Πολυτεχνείου που έχουν «ενδυθεί εις το διηνεκές με την αίγλη της αθανασίας» (Σιμωνίδης).

Να αποδώσει τιμή σε όσους στήριξαν και δεν καπηλεύτηκαν την κορυφαία εκδήλωση του ελληνικού λαού κατά της επαίσχυντης δικτατορίας.

Να μεταφέρει το μήνυμα ότι σήμερα, στην εποχή των σύγχρονων δημοσιονομικών πολιτικών της λιτότητας και των μνημονίων, το μήνυμα του Πολυτεχνείου είναι ένα μάθημα ενάντια στην ηττοπάθεια, τον συμβιβασμό και την υποταγή. Είναι ένα μάθημα ότι, όταν ο λαός θέλει, μπορεί να αντισταθεί και να μεγαλουργήσει.

Η Εξέγερση του Πολυτεχνείου δεν ήταν τυχαίο γεγονός, αλλά απόρροια της ώριμης ανάγκης και της οργής του λαού μας. Δεν ήταν μόνο πολιτική επιλογή, αλλά ηθική υποχρέωση και πράξη πατριωτισμού, όπως προβλεπόταν στο άρθρο 114 του καταλυθέντος Συντάγματος. Το Πολυτεχνείο σηματοδότησε τότε και για πάντα τις διεκδικήσεις για τα ιδεώδη της δημοκρατίας, της εθνικής ανεξαρτησίας, της παιδείας, της ειρήνης, της δικαιοσύνης, ενώ η ζοφερή πραγματικότητα το καθιστά σήμερα αιώνιο σύμβολο της ελληνικής αντίστασης, φάρο και οδηγό του σύγχρονου χειμαζόμενου Ελληνισμού.

Καλούμε τους πολίτες της Αγίας Παρασκευής να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις για την 41η Επέτειο της Εξέγερσης που θα κορυφωθούν τη Δευτέρα 17 Νοέμβρη στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο με την πορεία στην πρεσβεία των ΗΠΑ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet