Τη δημιουργία Κέντρου Κοινότητας αιτείται ο Δήμος Αγ. Παρασκευής
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Τη δημιουργία Κέντρου Κοινότητας αιτείται ο Δήμος Αγ. Παρασκευής

Την υποβολή πρότασης με τίτλο «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Αγίας Παρασκευής», στο ΠΕΠ «ΑΤΤΙΚΗ» για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης σε συνεδρίασή του που διεξήχθη την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016.

Τα Κέντρα Κοινότητας, έχουν ως στόχο να υποστηρίξουν τους ΟΤΑ Α΄ Βαθμού στην εφαρμογή πολιτικών κοινωνικής προστασίας και στην ανάπτυξη ενός τοπικού σημείου αναφοράς για την υποδοχή, εξυπηρέτηση και διασύνδεση των πολιτών με όλα τα Κοινωνικά Προγράμματα και Υπηρεσίες που υλοποιούνται στην περιοχή παρέμβασης (γραφείο για την απασχόληση, προγράμματα κοινωνικής δικτύωσης, κοινωνικές δράσεις κατά του κοινωνικού αποκλεισμού, εθελοντές κ.ά.).

Η πρόταση του Δήμου Αγίας Παρασκευής αφορά στη δημιουργία και λειτουργία Δομής με την ονομασία «Κέντρο Κοινότητας» για τρία χρόνια, που θα υλοποιηθεί με την πρόσληψη δύο κοινωνιολόγων και ενός κοινωνικού λειτουργού με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Εκτός από τις δαπάνες για το προαναφερόμενο προσωπικό το ΕΣΠΑ θα χρηματοδοτήσει επιπλέον και τις λοιπές δαπάνες για την υλοποίηση της πράξης όπως, προμήθεια αγαθών, γραφική ύλη, αναλώσιμα, λοιπές λειτουργικές δαπάνες, συμβάσεις παροχής υπηρεσιών, π.χ. για καθαριότητα ή φύλαξη, δαπάνες δημοσιότητας, κ.λπ. ως ποσοστό 20% επί των δαπανών προσωπικού.

Ο προϋπολογισμός της πρότασης διαμορφώνεται, σύμφωνα με ενημέρωση από τον Δήμων, στα 172.800 ευρώ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet