Καλή σχολική χρονιά από τον Β. Ζορμπά
Κοινωνία

Καλή σχολική χρονιά από τον Β. Ζορμπά

Ο επικεφαλής της παράταξης Αγία Παρασκευή η πόλη μας, Βασίλης Ζορμπάς, σήμερα, βρέθηκε δίπλα στα παιδιά και τους γονείς τους καθώς και στο διδακτικό προσωπικό, με την ευκαιρία του αγιασμού για την έναρξη του σχολικού έτους. Ο τέως δήμαρχος Αγίας Παρασκευής επισκέφτηκε το 8ο Δημοτικό Σχολείο καθώς και το 2ο Λύκειο, ενώ στα υπόλοιπα σχολεία τον εκπροσώπησαν στελέχη της παράταξης, διαβάζοντας μήνυμα – χαιρετισμό του.

Μήνυμα – χαιρετισμός Βασίλη Ζορμπά για την έναρξη του σχολικού έτους:

Με τις ευλογίες της Εκκλησίας μας, ξεκινά άλλη μια σχολική χρονιά. Μια σχολική χρονιά, γεμάτη προκλήσεις τόσο για το διδακτικό προσωπικό, όσο και για τους γονείς και τα παιδιά.

Βρισκόμαστε στην κορύφωση μιας μακροχρόνιας κρίσης, που δεν είναι μόνο οικονομική αλλά και κρίση Αρχών και Αξιών. Τα χρήματα για την Παιδεία και την Εκπαίδευση μειώνονται κι άλλο, παρά τις υποσχέσεις. Το διδακτικό προσωπικό ελαττώνεται και δεν του παρέχονται τα μέσα για να  ασκήσει το υψηλό του λειτούργημα. Το ολοήμερο σχολείο ουσιαστικά καταργήθηκε. Και η κυβέρνηση, εξακολουθεί να πειραματίζεται σε βάρος αυτού που είναι ό,τι πιο πολύτιμο έχει η πατρίδα μας: τα παιδιά.

Οι τελευταίες παρεμβάσεις που σχεδίασε και ξεκίνησε το υπουργείο Παιδείας, δημιουργούν μια νέα αναταραχή και αβεβαιότητα με ολέθρια αποτελέσματα.

Όσον αφορά στα του Δήμου μας, είμαι ικανοποιημένος που η δημοτική Αρχή συνεχίζει αυτά που επί όλων των δημοτικών Αρχών γίνονταν στα σχολεία, τα αυτονόητα δηλαδή. Συντηρεί τις εγκαταστάσεις, ώστε τουλάχιστον αυτές να είναι σε καλή κατάσταση. Στην προσπάθειά της αυτή, εμείς ως αντιπολίτευση, τη στηρίζουμε και της παρέχουμε κάθε δυνατή βοήθεια και συμβουλή. Χρειάζονται βέβαια περισσότερες διεκδικήσεις, για καινούργια σχολικά συγκροτήματα που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες. Θα είμαστε δίπλα στη δημοτική Αρχή, όταν ξεκινήσει να τις διεκδικεί δυναμικά.

Παιδιά, εσείς πρέπει να αφοσιωθείτε στα μαθήματά σας, στην εκπαίδευσή σας, έχοντας στραμμένο το βλέμμα σας προς το μέλλον. Εσείς και οι γονείς σας, να έχετε απόλυτη εμπιστοσύνη στους δασκάλους και στους καθηγητές σας που, παρά τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, ανταποκρίνονται με αυτοθυσία στο καθήκον τους.

Εύχομαι σε όλους καλή πρόοδο και καλή σχολική χρονιά. Εύχομαι και ελπίζω, πολύ σύντομα να σταματήσει το να εξαναγκάζονται τα παιδιά μας να γίνονται μετανάστες.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet