Στο πλευρό των συμβασιούχων εργαζομένων δηλώνει ο Γ. Σταθόπουλος
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Στο πλευρό των συμβασιούχων εργαζομένων δηλώνει ο Γ. Σταθόπουλος

Με ανακοίνωσή του, ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, Γιάννης Σταθόπουλος, δηλώνει ότι η δημοτική Αρχή θα στηρίξει με κάθε τρόπο το αίτημα των εργαζομένων που είχαν προσληφθεί με βάσει προσωρινούς πίνακες για άμεση, δίκαιη επίλυση του ζητήματος που έχει προκύψει λόγω της αυτοδίκαιης λύσης των συμβάσεών τους, μετά την πρόσληψη των νέων μονίμων υπαλλήλων.

Στην ανακοίνωσή του ο δήμαρχος αναφέρει:

Όπως είναι γνωστό τον Μάρτιο του 2016 υπήρξε απόφαση πρόσληψης σε Δήμους και άλλους φορείς του Δημοσίου των επιτυχόντων στους διαγωνισμούς του Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ) παρελθόντων ετών.

Όμως η, δίκαιη για τους επιτυχόντες, απόφαση επέφερε ως αποτέλεσμα και την αυτοδίκαιη λύση συμβάσεων εργαζομένων που είχαν προσληφθεί με βάσει προσωρινούς πίνακες, η οποία έπρεπε να γίνει προ μηνός, όταν δημοσιεύτηκαν οι διορισμοί των επιτυχόντων.

Από την πρώτη στιγμή η δημοτική Αρχή κινήθηκε στην κατεύθυνση εξεύρεσης τρόπου αποτροπής της λύσης των συμβάσεων εργαζομένων από τους προσωρινούς πίνακες, απευθυνόμενη στα αρμόδια υπουργεία αλλά και στα συλλογικά όργανα της Αυτοδιοίκησης (ΚΕΔΕ και ΠΕΔΑ) και εξαντλώντας κάθε περιθώριο καθυστέρησής της.

Δυστυχώς, μέχρι και σήμερα, ημέρα ορκωμοσίας των νέων μονίμων υπαλλήλων, δεν υπήρξε η αναγκαία ρύθμιση που να επιτρέπει την συνέχιση των προσωρινών συμβάσεων.

Η δημοτική Αρχή Αγίας Παρασκευής στηρίζει το αίτημα των εργαζομένων για άμεση δίκαιη επίλυση του ζητήματος και θα συνεχίσει με όλες τις δυνάμεις την προσπάθεια για να γίνει αλλαγή του ισχύοντος πλαισίου που δεν αφήνει κανένα νόμιμο περιθώριο για μη λύση των συγκεκριμένων συμβάσεων.

Γιάννης Σταθόπουλος
Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet