Συμπαράσταση για την ανάκληση απόλυσης εργαζόμενης ζητεί το ΣΕΔΑΠ
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Συμπαράσταση για την ανάκληση απόλυσης εργαζόμενης ζητεί το ΣΕΔΑΠ

Τη συμπαράσταση όλων των δημοτών, φορέων, σωματείων του Δήμου Αγίας Παρασκευής για την ανάκληση απόφασης απόλυσης εργαζόμενης στον Δήμο ζητεί το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου, καλώντας τους να παραστούν έξω από το υπό κατάληψη δημαρχείο της πόλης.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση του Σωματείου σημειώνεται:

Οι εργαζόμενοι του Δήμου Αγίας Παρασκευής βρίσκονται σε κατάληψη από το πρωί της Πέμπτης 22 Σεπτεμβρίου 2016 προκειμένου να ανακληθεί η απόλυση της συναδέλφου που εργαζόταν επί 7 χρόνια στον Δήμο με τους προσωρινούς πίνακες, καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες, αλλά και να αποσοβηθούν οι απολύσεις των υπολοίπων 14 εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς, που με το ίδιο καθεστώς υπηρετούν τις ανάγκες του Δήμου επίσης επί 7 χρόνια, μετά το πάγωμα των προσλήψεων, και αυτή τη στιγμή κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους. Σημειώνεται δε, ότι στον «χορό» των απολύσεων μπαίνουν και οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, Αττικό Μετρό) με την εισαγωγή τους στο Υπερταμείο.

Παρά τις διαβεβαιώσεις και την απόφαση που είχε λάβει το Δημοτικό Συμβούλιο προ μηνών, κατόπιν αιτήματος του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου, ότι δεν θα προχωρήσει στις απολύσεις των εργαζομένων αυτών, και ότι θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να παραμείνουν στις θέσεις τους, η διοίκηση του Δήμου επέλεξε να ερμηνεύσει τον νόμο σε βάρος των εργαζομένων και προχώρησε στην απόλυση της συγκεκριμένης εργαζόμενης, η οποία και ειδοποιήθηκε με απίστευτη κυνικότητα, τηλεφωνικώς την προηγούμενη ημέρα στις 9 η ώρα το βράδυ.

Αντί η διοίκηση του Δήμου Αγίας Παρασκευής να απαιτήσει τη μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, αλλά και την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, προχωρά στην ανακύκλωση των εργαζομένων παίζοντας με το εργασιακό μέλλον των συναδέλφων. Οι εργαζόμενοι υπενθυμίζουμε ότι εργάζονται επί 7 χρόνια τώρα.

Οι ενέργειες αυτές της διοίκησης έχουν και την αορίστως σύμφωνη γνώμη των αρμόδιων οργάνων (υπουργείο) αφού, όπως ενημέρωσε ο δήμαρχος μετά από συνάντηση που είχε με τον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ο δεύτερος δεν πήρε θέση ως προς τη συγκεκριμένη απόλυση παρέχοντας ωστόσο ένθερμες διαβεβαιώσεις για ταχεία επίλυση του θέματος των προσωρινών, με νομοθετική ρύθμιση στο εγγύς μέλλον. Οι ίδιες διαβεβαιώσεις δόθηκαν από το υπουργείο και στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τους εργαζόμενους και τον διευθυντή του γραφείου του υπουργού, χωρίς όμως κάποια επίσημη δέσμευση. Το παράδοξο είναι ότι όλοι τους «συμφωνούν» στο ότι, αφού πρώτα απολυθούν οι εργαζόμενοι αυτοί, τότε θα προχωρήσουν σε ενέργειες διασφάλισης του εργασιακού του δικαιώματος!!!

Στόχος τους είναι να τσακίσουν το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά και να την αντικαταστήσουν με ευέλικτες μορφές των διμήνων και των οκταμήνων, υποβαθμίζοντας έτσι ακόμα περισσότερο τις υπηρεσίες των δήμων, προκειμένου να εξυπηρετήσουν την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Το Σωματείο Εργαζομένων απαιτεί να παραμείνουν στη θέση τους οι εργαζόμενοι αυτοί, σε μόνιμες θέσεις, γιατί τους έχει ανάγκη ο Δήμος και να προχωρήσουν ταυτόχρονα οι προσλήψεις των εργαζομένων που βρίσκονται στους οριστικούς πίνακες του ΑΣΕΠ. Οι ανάγκες του Δήμου σε προσωπικό είναι τεράστιες και κανένας εργαζόμενος δεν περισσεύει.

Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια! Για άλλη μια φορά θα πρέπει να παλέψουμε για το αυτονόητο δικαίωμα στην εργασία. Στις σημερινές συνθήκες δεν μπορούμε να αποδεχτούμε αμαχητί να χάνουν εργαζόμενοι τη δουλειά τους.

Επίσης, η δημοτική Αρχή, φέρνοντας ως δικαιολογία την κατάληψη του δημαρχείου, αρνείται, μολονότι δύναται, να συγκαλέσει έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο για το συγκεκριμένο θέμα, το οποίο έχουν ζητήσει και οι άλλες δημοτικές παρατάξεις, παραβλέποντας ταυτοχρόνως τη διαβεβαίωση των εργαζομένων ότι θα παρέχουν όλες τις απαιτούμενες διευκολύνσεις προκειμένου να διεξαχθεί το Δημοτικό Συμβούλιο.

Οι εργαζόμενοι του Δήμου Αγίας Παρασκευής απαιτούν την άμεση ανάκληση της απόφασης απόλυσης, τη ταυτόχρονη μονιμοποίηση της συναδέλφου αλλά και των υπολοίπων, και τη σύγκληση έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου για το συγκεκριμένο θέμα.

Ζητάμε τη συμπαράσταση όλων των δημοτών, φορέων, σωματείων στον δίκαιο αυτό αγώνα, με την παρουσία ΟΛΩΝ στο δημαρχείο.

Το Δ.Σ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet