Αγία Παρασκευή – Σύγχρονη Πόλη: Το πρόγραμμα για τους Παιδικούς Σταθμούς
Κοινωνία

Αγία Παρασκευή – Σύγχρονη Πόλη: Το πρόγραμμα για τους Παιδικούς Σταθμούς

Το τρίτο μέρος του προγράμματος της δημοτικής παράταξης Αγία Παρασκευή – Σύγχρονη Πόλη, με επικεφαλής τον Φώτη Αλεξόπουλο, επιμελήθηκε και παρουσιάζει το στέλεχος των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Αγίας Παρασκευής (ΠΑΙΣΔΑΠ) Χαρούλα Κόντου.

Η κ. Κόντου απασχολείται παρά πολλά χρόνια στους παιδικούς σταθμούς, με αγάπη για τα παιδιά, τους συνάδελφους της, αλλά και τους γονείς, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, και είναι υποψήφια δημοτική σύμβουλος με την παράταξη.

Το πρόγραμμα της παράταξης για τους ΠΑΙΣΔΑΠ διαμορφώνεται ως εξής:

  • ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΑΝΑ ΠΑΙΔΙ, ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ

Ως παράταξη θεωρούμε ότι θα πρέπει να καταβάλλουν οι γονείς το ακριβές αντίτιμο ανάλογα με την οικονομική δύναμη που διαθέτει το κάθε νοικοκυριό για την πληρωμή των τροφείων για τα παιδιά τους. Στόχος της παράταξης για τα έτη 2019 – 2023 είναι η «γενναία» μείωση των τροφείων για οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα, πολύτεκνες οικογένειες, οικογένεια με έναν γονέα, οικογένεια με έναν από τους δυο γονείς άνεργο κ.λπ.

  • ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ

Αφού απορροφηθούν όλα τα παιδιά των δημοτών μας και έχουμε ακόμα κενές θέσεις, ευχαρίστως να καλύψουμε τις ανάγκες και άλλων γειτονικών δήμων. Αλλά πρώτα θα έχουμε καλύψει όλα τα παιδιά από τα νοικοκυριά των συνδημοτών μας.

  • ΕΡΕΥΝΑ ΑΓΟΡΑΣ ΣΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΥΣΗ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΜΕ ΠΟΙΟΤΗΤΑ

Εφαρμόζουμε για την τετραετία 2019-2023 και δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στην ποιότητα των προϊόντων, που αφορά στην αγορά προμηθειών για τα τροφεία των παιδιών.

  • ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΠΑΙΣΔΑΠ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 5 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ

Αναγνωρίζουμε τον αγώνα των εργαζόμενων για την κάλυψη όλων των αναγκών του ΝΠΔΔ ΠΑΙΣΔΑΠ και επίσης, αναγνωρίζουμε τα εργασιακά τους δικαιώματα που καλύπτονται με πλήρη νόμιμη ισχύ από το ελληνικό κράτος και τον υπαλληλικό κώδικα των ΟΤΑ, όμως μην ξεχνάμε ότι το καθήκον μας είναι η εξυπηρέτηση των πολιτών πάνω από όλα.

Φυσικά, η απόφασή μας για επιμήκυνση του ωραρίου λειτουργίας δεν αντικρούει τα συμφέροντα των ήδη εργαζόμενων στους ΠΑΙΣΔΑΠ, αφού στόχος της παράταξής μας είναι οι ομάδες εργασίας, καθώς και οι νέες προσλήψεις που θα προχωρήσει η παράταξή μας, να γίνουν σημαντικά εργαλεία στα χέρια της νέας διοίκησης, ώστε να καταφέρουμε να δημιουργήσουμε την επιμήκυνση του ωραρίου λειτουργίας προς εξυπηρέτηση των «εργαζόμενων συνδημοτών» μας, γονένων.

  • ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΥΠΕΡΟΓΚΑ ΕΞΟΔΑ ΕΝΟΙΚΙΩΝ ΜΕ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΝΕΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ

Στόχος της παράταξής μας είναι για την τετραετία 2019 – 2023 η ανέγερση τριών νέων, ιδιόκτητων δημοτικών κτηρίων για τη στέγαση των ΠΑΙΣΔΑΠ. Το μακροπρόθεσμο οικονομικό όφελος για τον Δήμο Αγίας Παρασκευής, αλλά και για τους μελλοντικούς γονείς, θα είναι σίγουρα θετικό. Αργά και σταθερά χτίζουμε μια Σύγχρονη Πόλη.

  • ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΝΑ ΕΞΑΜΗΝΟ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΜΕΣΩ ΕΚΔΑ –ΙΝΕΠ

Η παράταξή μας θα δώσει έμφαση στην υποχρεωτική παρακολούθηση ειδικών σεμιναρίων για τους εργαζόμενους του Δήμου. Είναι αναφαίρετο δικαίωμα του εργαζόμενου η συμμετοχή του στα σεμινάρια του ΙΝΕΠ, αλλά και η αναβάθμιση της εργασιακής του καριέρας στον Δήμο. Αναγνωρίζουμε ότι η εργασία στους ΠΑΙΣΔΑΠ είναι η πιο «ευαίσθητη» δομή του Δήμου μας και για αυτόν τον λόγο θεωρούμε  ότι οι εργαζόμενοι θα πρέπει να επιμορφώνονται συνεχώς και σε αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούμε ως δημοτική αρχή.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet