«Αλλάζουμε»: Συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου με… ηλεκτρονικά μηνύματα δεν είναι αποδεκτές
Πολιτική

«Αλλάζουμε»: Συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου με… ηλεκτρονικά μηνύματα δεν είναι αποδεκτές

Δεν θα γίνουν αποδεκτές οι διά περιφοράς συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίας Παρασκευής προειδοποιεί η δημοτική παράταξη «Αλλάζουμε» τη διοίκηση του Δήμου.

Όπως αναφέρει η παράταξη, που έχει επικεφαλής τον δημοτικό σύμβουλο Γιάννη Μυλωνάκη, η ΚΕΔΕ έχει δώσει τη δυνατότητα στους Δήμου να χρησιμοποιήσουν τη δυνατότητα τηλεδιάσκεψης για τις συνεδριάσεις των οργάνων τους και διατυπώνει την απορία της γιατί η δημοτική αρχή δεν την αξιοποιεί, αντί να «υποβαθμίζει» τον ρόλο του Σώματος.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή τους οι «Αλλάζουμε» αναφέρουν:

Η δημοτική αρχή Αγίας Παρασκευής προγραμμάτισε για την Τετάρτη 8/4 διά περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με τους δημοτικούς συμβούλους να καλούνται, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, να απαντήσουν με ένα «ναι» ή «όχι» επί των τεσσάρων θεμάτων της Ημερήσιας Διάταξης.

Η δημοτική παράταξη «Αλλάζουμε» θεωρεί ότι ένας τέτοιος τρόπος συνεδρίασης υποβαθμίζει τον ρόλο του Δημοτικού Συμβουλίου και ουσιαστικά ακυρώνει τη θεσμική αποστολή που έχει ανατεθεί στα μέλη των λοιπών δημοτικών παρατάξεων. Και πραγματικά είναι απορίας άξιον γιατί η διοίκηση του δημάρχου Βασίλη Ζορμπά καταφεύγει σε αυτή τη λύση, την ώρα που το ανώτατο θεσμικό όργανο της Αυτοδιοίκησης, η ΚΕΔΕ, έχει ήδη θέση στη διάθεση των Δήμων την υπηρεσία τηλεδιασκέψεων «Webex-Cisco», η οποία επιτρέπει την εξ αποστάσεως συνεδρίαση των Δημοτικών Συμβουλίων, με ό,τι προβέπεται γι’ αυτές (π.χ. κατάθεση ερωτήσεων, δηλώσεων, τοποθετήσεις επί των θεμάτων κ.λπ.). Μάλιστα, την υπηρεσία αυτή χρησιμοποιούν ήδη δεκάδες Δήμοι σε όλη τη χώρα.

Θεωρούμε ότι η κρισιμότητα των καιρών καθιστά ακόμη πιο αναγκαία σήμερα τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων πάνω στα κρίσιμα θέματα που έχουν να κάνουν με την προστασία και τη στήριξη των συνδημοτών μας. Οι διά περιφοράς συνεδριάσεις και οι ψηφίσεις θεμάτων με αποστολή ηλεκτρονικών μηνυμάτων σίγουρα δεν ανταποκρίνονται στη σοβαρότητα των καταστάσεων που ζούμε.

Καλούμε τη δημοτική αρχή να προχωρήσει άμεσα στην υιοθέτηση της υπηρεσίας τηλεδιάσκεψης της ΚΕΔΕ, ώστε μετά από τη «συνεδρίαση» της Τετάρτης 8/4, οι υπόλοιπες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίας Παρασκευής να επανέλθουν στην -έστω και ηλεκτρονική- κανονικότητα που επιβάλλουν οι καιροί.

Η διοίκηση του Δήμου θα πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι οι αυστηροί περιορισμοί που έχουν υιοθετηθεί την περίοδο αυτή αφορούν στην παρεμπόδιση εξάπλωσης του κορωνοϊού και όχι στην αναστολή του ρόλου των δημοτικών συμβούλων…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet