Ανδρέας Γκιζιώτης στη συγκέντρωση του ΚΚΕ: Αντιλαϊκό το έργο της διοίκησης Σταθόπουλου
Print Friendly, PDF & Email
Πολιτική

Ανδρέας Γκιζιώτης στη συγκέντρωση του ΚΚΕ: Αντιλαϊκό το έργο της διοίκησης Σταθόπουλου

Στην κεντρική πλατεία της Αγίας Παρασκευής πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 19 Μαΐου η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ, ενόψει των εκλογών της Κυριακής.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του Π.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τη Λαϊκή Συσπείρωση. Το λόγο πήραν, επίσης, απευθύνοντας κάλεσμα στήριξης του ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες η Αφροδίτη Ρέτζιου, υποψήφια ευρωβουλευτής με το ΚΚΕ και ο Ανδρέας Γκιζιώτης, υποψήφιος δήμαρχος Αγίας Παρασκευής με τη Λαϊκή Συσπείρωση.

Στη συγκέντρωση ανακοινώθηκαν τα ονόματα των υποψήφιων ευρωβουλευτών, καθώς και των υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων Βόρειου Τομέα και δημοτικών συμβούλων Αγ. Παρασκευής.

Ο Γ. Πρωτούλης σημείωσε, ξεκινώντας την ομιλία του, ότι «αποδείχθηκε πλέον και μάλιστα με τραγικό τρόπο ότι δεν υπάρχουν εργολάβοι λύσεων που θα ανακουφίσουν και πολύ περισσότερο θα ανατρέψουν την πολιτική που εφαρμόζεται με τον λαό στη γωνία, χωρίς ρήξη με το σύστημα της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης».

Θύμισε τα συνθήματα του ΣΥΡΙΖΑ το 2015, «την προπαγάνδα του για την ελπίδα που ερχόταν και αντί αυτής ήρθαν τα νέα μνημόνια, τα χαράτσια, οι αντιλαϊκοί νόμοι, η υποχρηματοδότηση βασικών υπηρεσιών κοκ», όπως είπε.

Χαρακτήρισε «πολύ μεγάλο εξευτελισμό και προσβολή στον λαό την υπογραφή της κυβέρνησης στην αντικομμουνιστική διακήρυξη της Ε.Ε.» την προηγούμενη βδομάδα, υπογραμμίζοντας ότι «αυτή η πρόκληση» δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη από αριστερούς, προοδευτικούς ανθρώπους, από αγωνιστές με διαδρομή στο κίνημα. Θύμισε επίσης τις βραβεύσεις της κυβέρνησης από το ΝΑΤΟ, σημειώνοντας ότι αποδείχθηκε ότι είναι ο πιο καλός ο μαθητής των ιμπεριαλιστών.

Επίσης, κάλεσε τον λαό να αξιοποιήσει αυτή τη συσσωρευμένη πείρα, τονίζοντας ότι δεν πρέπει να οδηγηθεί «σε απογοήτευση και μοιρολατρία», ούτε σε επιστροφή «σε χρεοκοπημένες πολιτικές που μας έφεραν ως εδώ», αντίθετα «να μετατραπεί σε πολιτική στάση και κριτήριο ψήφου, που θα ενισχύσει την ανασύνταξη του εργατικού – λαϊκού κινήματος, μια νέα άνοδο των αγώνων και του προσανατολισμού τους. Εδώ βρίσκεται η διέξοδος και η λύση. Να σηκώσει ανάστημα ο λαός μας, να πιστέψει στη δύναμή του, στο δίκιο του, στην οργανωμένη πάλη του. Αυτό δηλαδή που δεν έχει δοκιμάσει, από τα υπόλοιπα έχει πικρή γεύση».

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης του ΚΚΕ ανέδειξε επίσης στην ομιλία του τα θετικά μηνύματα συμπόρευσης που υπάρχουν από χιλιάδες εργαζόμενους, επαγγελματίες, επιστήμονες, νέους ανθρώπους. Ανέδειξε ότι «άνθρωποι με διαδρομή στο κίνημα, που για διάφορους λόγους οι δρόμοι μας χώρισαν τα προηγούμενα χρόνια, ξαναπροσεγγίζουν τις θέσεις μας, εκδηλώνουν έμπρακτα τη στήριξή τους στο ΚΚΕ, ξεπερνώντας προκαταλήψεις και πικρίες που καμιά φορά φέρνει η σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση. Εμείς απλώνουμε το χέρι και καλούμε κάθε αγωνιστή, κάθε άνθρωπο καλής θέλησης να συμπορευτούμε σε μια μεγάλη και απαιτητική μάχη».

«Θα είναι μεγάλη νίκη και ελπίδα το ρεύμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ να εκφραστεί στην κάλπη και στα ψηφοδέλτιά μας σε όλη την Ελλάδα. Στις 27 Μάη θα είναι ο εργαζόμενος λαός πιο δυνατός» τόνισε ο κ. Πρωτούλης και πρόσθεσε:

«Περισσότεροι κομμουνιστές δήμαρχοι, ευρωβουλευτές, εκλεγμένοι στα Δημοτικά και Περιφερειακά Συμβούλια. Ναι, αυτό μπορεί να κάνει τη διαφορά, μπορεί να δώσει ώθηση στην οργάνωση της λαϊκής αντεπίθεσης».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του στάθηκε στις πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης και της περιφερειακής αρχής για τις τεράστιες καταστροφές που έζησε ο λαός στην Αττική και υπογράμμισε την ανάγκη να τιμωρηθούν και στις εκλογές, «για τη γύμνια του περίφημου κρατικού μηχανισμού, για τη βρώμικη επιχείρηση να ενοχοποιηθούν οι ίδιοι οι πνιγμένοι και οι καμένοι». Αναφέρθηκε ακόμη στην «πολιτική επιλογή κυβερνήσεων και περιφερειακής αρχής να χρηματοδοτούνται έργα που έχει ανάγκη το μεγάλο κεφάλαιο και όχι έργα που προστατεύουν τη ζωή του λαού, όπως αντιπλημμυρικής προστασίας κ.λπ.».

Και ολοκλήρωσε τονίζοντας: «Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ παντού θα είναι εντολή για σταθερή, χωρίς υποχωρήσεις, υπεράσπιση των λαϊκών δικαιωμάτων!».

Αφροδίτη Ρέτζιου: Κανένας να μην εγκλωβιστεί στη σικέ αντιπαράθεση

Παίρνοντας τον λόγο η Αφροδίτη Ρέτζιου απηύθυνε κάλεσμα «για να μην εγκλωβιστεί κανένας στη σικέ αντιπαράθεση ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ».

Είπε μεταξύ άλλων:

«Πρέπει να τιμωρηθούν ο ΣΥΡΙΖΑ, η Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ γιατί κρύβουν την αλήθεια από τον λαό για την πραγματική φύση της Ε.Ε. Η Ε.Ε. δεν μπορεί να γίνει η Ευρώπη των εργαζομένων. Η Ε.Ε. είναι ορκισμένος εχθρός των εργαζομένων. Η ίδια της η δημιουργία είναι συνυφασμένη με αυτό.

»Δεν υπάρχει έγκλημα σε βάρος της ζωής μας που να μην έχει τη σφραγίδα της Ε.Ε. και των αστικών κυβερνήσεων. Μπορεί να μην είναι δίκαιο να πνίγονται οι λαϊκές οικογένειες στη βροχή, να καίγονται στη φωτιά, αλλά η δικαιοσύνη δεν είναι μέρος της ανάλυσης κόστους – οφέλους, όπως με κυνισμό και ωμότητα ομολογούν τα επιτελεία της Ε.Ε. Γιατί κοστίζει λιγότερο να αποζημιώσεις φτωχούς με λιγότερα περιουσιακά στοιχεία από ό,τι βίλες και επιχειρήσεις.

»Αυτός είναι ο ακρογωνιαίος λίθος των στρατηγικών κατευθύνσεων που εκπορεύονται από τα επιτελεία της Ε.Ε., εξειδικεύονται από τις αστικές κυβερνήσεις σε όλα τα κράτη-μέλη και στην Ελλάδα και υλοποιούνται από τους δήμους και τις Περιφέρειες(…)

»Το 74% του ελληνικού λαού που αμφισβητεί την Ε.Ε. μία επιλογή έχει: “Μαύρο” σε όσους μαυρίζουν τη ζωή μας. Ναι στο ΚΚΕ και στη ζωή, στο παρόν και το μέλλον που μας αξίζει. “Μαύρο” στην Ε.Ε., σε κάθε ιμπεριαλιστική συμμαχία που γεννά φτώχεια, ανεργία, πολέμους, προσφυγιά. Ναι στην Ευρώπη του σοσιαλισμού.

»Με ισχυρό ΚΚΕ, που είναι ο μοναδικός πολέμιος της ακροδεξιάς και του φασισμού. Γιατί συγκεντρώνει όλες του τις δυνάμεις για την ανατροπή του καπιταλισμού που εκκολάπτει το αυγό του φιδιού. Με ισχυρό ΚΚΕ να κλείσει ο λαός και τους χρυσαυγίτες και όλους όσοι υπηρετούν το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα που τους ταΐζει εκεί που πραγματικά ανήκουν. Στο χρονοντούλαπο της ιστορίας».

Ανδρέας Γκιζιώτης: Η Λαϊκή Συσπείρωση μπορεί μέχρι τέλους, με συνέπεια, να εκφράσει την πλατιά καταδίκη της αντιλαϊκής πολιτικής

Ο Ανδρέας Γκιζιώτης υπογράμμισε ότι το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης είναι το μοναδικό που μπορεί με συνέπεια και μέχρι τέλους να εκφράσει την αντίθεση, τη διαμαρτυρία, την πιο πλατιά καταδίκη της κυρίαρχης πολιτικής που εφαρμόζει ο ΣΥΡΙΖΑ, με την οποία ουσιαστικά συμφωνούν και δεσμεύονται να εφαρμόσουν η Ν.Δ. και τα άλλα κόμματα «του ευρωμονόδρομου και της διαχείρισης της ακραίας φτώχειας».

Στάθηκε ανάμεσα σε άλλα «στις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις στην Τοπική Διοίκηση», που, όπως είπε, «στόχος τους είναι να παραιτηθούν οι εργαζόμενοι, ο άνεργοι και τα λαϊκά στρώματα από της ανάγκες τους και να υποταχθούν στο αφήγημα του “εθνικού σχεδίου παραγωγικής ανασυγκρότησης”». «Από κοινού υλοποιούν την πολιτική της επιβολής φόρων, ελαστικών εργασιακών σχέσεων, εμπορευματοποίησης κοινωνικών υπηρεσιών, περιστολής της κρατικής χρηματοδότησης, διεύρυνσης της ανταπόδοσης, διασύνδεσης των τοπικών οργάνων με επιχειρήσεις», επεσήμανε ο Ανδρ. Γκιζιώτης.

Επίσης, αναφέρθηκε «στο αντιλαϊκό έργο της δημοτικής αρχής που στηρίχθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, φέρνοντας πολλά παραδείγματα από το πώς υλοποίησε σε τοπικό επίπεδο την αντιλαϊκή πολιτική, όπως με κατασχέσεις σε βάρος φτωχών νοικοκυριών, με τη διάθεση των αποθεμάτων του Δήμου στην Τράπεζα της Ελλάδος, με την εγκατάλειψη των δίκαιων διεκδικήσεων ελεύθερων χώρων, την εκχώρησή τους στο Υπερταμείο κ.λπ.».

Κλείνοντας, κάλεσε τους εργαζόμενους της πόλης να αλλάξουν τους συσχετισμούς, να δυναμώσουν και στην Αγ. Παρασκευή τη λαϊκή αντιπολίτευση. «Να εμπιστευτεί ο λαός τη δύναμή του, να ανεβάσει τις απαιτήσεις του στο ύψος των αναγκών του… Και από την επόμενη μέρα μαζί να συνεχίσουμε μαζικά και δυναμικά, για μια πόλη που μας αξίζει, για να ανοίξει ο δικός μας δρόμος, για την ικανοποίηση των σύγχρονων κοινωνικών αναγκών», κατέληξε.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet