Απάντηση Β. Ζορμπά στον Γ. Οικονόμου για ΠΑΟΔΑΠ: Η δημοτική αρχή γνωρίζει τι πρέπει να κάνει για να διαφυλάξει το συμφέρον του Δήμου
Πολιτική

Απάντηση Β. Ζορμπά στον Γ. Οικονόμου για ΠΑΟΔΑΠ: Η δημοτική αρχή γνωρίζει τι πρέπει να κάνει για να διαφυλάξει το συμφέρον του Δήμου

Ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, Βασίλης Ζορμπάς, απαντά σε έντονο ύφος στον πολιτικό του αντίπαλο, επικεφαλής της παράταξης Νέα Αρχή, Γιώργο Οικονόμου, όσον αφορά πρόσφατη ανακοίνωση του δευτέρου στην οποία κατηγορεί το Δ.Σ. του ΠΑΟΔΑΠ σχετικά με τη διαδικασία που εφάρμοσε για να προσλάβει συμβασιούχους εργαζόμενους, χαρακτηρίζοντάς την ως «μη σύννομη».

Ειδικότερα, ο κ. Ζορμπάς αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση:

Είναι πάρα πολύ δύσκολο να παρακολουθήσει κανείς τη σκέψη του κ. Γιώργου Οικονόμου, τόσο στο Διοικητικό Συμβούλιο όσο και στις ανακοινώσεις που εκδίδει. Και είναι δύσκολο για πολλούς λόγους: Πρώτον, γιατί ενώ δεν γνωρίζει σχεδόν τίποτε από τον τρόπο λειτουργίας των Δήμων (και αυτό δεν είναι μεμπτό αφού κανείς μας δεν ενασχολήθηκε με τα Κοινά γνωρίζοντας από πριν τα πάντα), συμπεριφέρεται λες και τα ξέρει όλα δίχως να σφάλλει ποτέ. Δεύτερον, γιατί και αυτά ακόμη που γνωρίζει, τα παρουσιάζει εντελώς διαστρεβλωμένα. Και τρίτον, γιατί βλέπει φανταστικές «συνωμοσίες, ίντριγκες, εχθρούς του λαού και παράνομους».

Η τελευταία ανακοίνωσή του, που στρέφεται κατά του ΠΑΟΔΑΠ, είναι μνημείο άγνοιας, παραπληροφόρησης αλλά και υποτίμησης της νοημοσύνης όλων. Ο κ. Οικονόμου, κατηγορεί τη διαδικασία που ψήφισε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΑΟΔΑΠ, για την πρόσληψη συμβασιούχων εργαζομένων στα προγράμματά του, αναφέροντάς την ως «μη σύννομη».

Δεν γνωρίζει ο κ. Οικονόμου ότι η διαδικασία αυτή είναι νόμιμη, ταχύτερη και διευκολύνει τόσο τους εργαζόμενους όσο και τον ΠΑΟΔΑΠ;

Δεν γνωρίζει ότι η άλλη διαδικασία που προτείνει, δοκιμάστηκε από τη διοίκηση του κ. Σταθόπουλου και απέτυχε παταγωδώς, αφού οι εργαζόμενοι έμεναν ανασφάλιστοι και απλήρωτοι και ο ΠΑΟΔΑΠ πληρώνει ακόμη οφειλές πέντε ετών, συρόμενος στα δικαστήρια;

Δεν γνωρίζει ότι το 90% των Δήμων και των ΝΠΔΔ ακολουθούν αυτήν τη διαδικασία;

Τα γνωρίζει, αλλά κάτι πρέπει να πει για να δικαιολογήσει την παρουσία του. Αλήθεια, για τη δυσχερή θέση που είχε καταδικάσει τους εργαζόμενους η διοίκηση του πολιτικού συνεταίρου του, κ. Σταθόπουλου, δεν έχει πει ούτε μια κουβέντα. Γιατί άραγε;

Ερωτά ο κ. Οικονόμου: Γιατί οι δημότες επιβαρύνονται με 24% ΦΠΑ; Παραπληροφορεί ο κ. Οικονόμου, γιατί γνωρίζει ότι ο ΦΠΑ δεν καταβάλλεται στην πραγματικότητα αφού συμψηφίζεται με τον ΦΠΑ που εισπράττει ο Οργανισμός.

Ερωτά ο κ. Οικονόμου: Πως διασφαλίζεται το αδιάβλητο των «διαδικασιών πρόσληψης» μέσω εταιρειών, αφού αυτές δεν δεσμεύονται από την μοριοδότηση βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων και προσόντων; Παραπληροφορεί ο κ. Οικονόμου, γιατί γνωρίζει ότι οι εργαζόμενοι είναι οι ίδιοι που εργάζονταν τις προηγούμενες χρονιές.

Ερωτά ο κ. Οικονόμου: Λειτούργησε ο ανταγωνισμός στην διαγωνιστική διαδικασία επιλογής εταιρειών»; Παραπληροφορεί ξανά ο κ. Οικονόμου, γιατί γνωρίζει ότι η διαδικασία του διαγωνισμού έγινε με όλους τους νόμιμους τύπους και κανόνες και θα μπορούσε να συμμετάσχει οποιαδήποτε εταιρεία που πληροί τις νόμιμες προϋποθέσεις.

Να σημειώσω εδώ, κάτι που είναι και εντελώς παράδοξο και μόνο ο κ. Οικονόμου θα μπορούσε να κάνει, ότι όλη αυτή τη διαδικασία που κατηγορεί, την ψήφισε και ο ίδιος, μέσω της παράταξής του.

Θα πρότεινα στον κ. Οικονόμου να ηρεμήσει. Η δημοτική αρχή γνωρίζει το τι πρέπει να κάνει για να διαφυλάξει το συμφέρον του Δήμου, των εργαζομένων και των πολιτών. Αν πάλι εξακολουθεί να βλέπει «συνωμοσίες και ίντριγκες», κρίνει εξ ιδίων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet