Β. Ζορμπάς: Δεν ανακαλύψατε τον τροχό κ. Σταθόπουλε
Print Friendly, PDF & Email
Πολιτική

Β. Ζορμπάς: Δεν ανακαλύψατε τον τροχό κ. Σταθόπουλε

Τις αντιρρήσεις του σε δύο ανακοινώσεις που εξέδωσε ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, Γιάννης Σταθόπουλος, εκφράζει ο τέως δήμαρχος, Βασίλης Ζορμπάς.

Η πρώτη ανακοίνωση αφορά στην Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, στην οποία ο δήμαρχος σημειώνει ότι «η δημοτική Αρχή Αγίας Παρασκευής πέτυχε την ισότιμη συμμετοχή γυναικών στις θέσεις ευθύνης, στα όργανα λήψης αποφάσεων, όπως και στη διοίκηση του Δήμου».

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγίας Παρασκευής επισημαίνει ότι η ισότιμη συμμετοχή γυναικών προβλέπεται από τη νομοθεσία, πολλά χρόνια τώρα, και εφαρμόζονται παντού και από όλους.

Η δεύτερη ανακοίνωση αφορά στην πληρωμή συμβασιούχων στην καθαριότητα του Δήμου και ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής σημειώνει ότι «η δημοτική Αρχή έχει αποδείξει έμπρακτα ότι υπερασπίζεται τον δημόσιο χαρακτήρα της υπηρεσίας αποκομιδής απορριμμάτων και στηρίζει τους εργαζομένους σε αυτή, χωρίς να τους διαχωρίζει σε μόνιμους και συμβασιούχους».

Απαντώντας ο τέως δήμαρχος τονίζει ότι ο κ. Γ. Σταθόπουλος άφησε την πληρωμή των συμβασιούχων για την τελευταία στιγμή, ότι χρειάστηκε κατεπείγουσα συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής και ότι οι εργαζόμενοι δεν θα πληρώνονταν αν δεν συναινούσε σε μία συνεδρίαση που «έγινε με τρόπο που δεν παρέχει εχέγγυα νομιμότητας», όλη η συμπολίτευση.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του κ. Β. Ζορμπά:

Δεν «ανακαλύψατε τον τροχό» κ. Σταθόπουλε

Δεν θα αναγκαζόμασταν να εκδώσουμε ανακοίνωση για τέτοια θέματα, αν η δημοτική Αρχή δεν ψεύδοταν ως συνήθως και δεν προσπαθούσε με δόλιο τρόπο να καλύψει την ανευθυνότητα και την προχειρότητά της και μάλιστα θριαμβολογώντας.

Ο δήμαρχος εξέδωσε δύο ανακοινώσεις, τη μία με την ευκαιρία της Ημέρας της Γυναίκας και την άλλη για την πληρωμή των συμβασιούχων στην καθαριότητα.

Στην πρώτη, ανάμεσα σε κάποια ιστορικά στοιχεία, που δεν μπορεί να διαφωνήσει κανείς, γράφει και μια παράγραφο όπου αναφέρει: «Η δημοτική Αρχή Αγίας Παρασκευής πετύχαμε την ισότιμη συμμετοχή γυναικών στις θέσεις ευθύνης, στα όργανα λήψης αποφάσεων όπως και στη διοίκηση του Δήμου». Δηλαδή, πριν αναλάβει δήμαρχος ο Γιάννης Σταθόπουλος δεν ίσχυαν; Ποια προσπάθεια έκαναν και τι «πέτυχαν»; Αυτά προβλέπονται από τη νομοθεσία, πολλά χρόνια τώρα, και εφαρμόζονται παντού και από όλους. Δεν ανακάλυψε «τον τροχό» ο Γιάννης Σταθόπουλος.

Στη δεύτερη ανακοίνωση «πανηγυρίζει» γιατί έγινε το αυτονόητο, πληρώθηκαν οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στην καθαριότητα. Αυτό όμως που δεν λέει, είναι ότι είχε αφήσει το θέμα για την τελευταία ημέρα, την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή (κάτι που το κάνει πολύ συχνά), με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να πραγματοποιήσει έκτακτη και κατεπείγουσα συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής και μάλιστα με τρόπο που δεν παρέχει εχέγγυα νομιμότητας. Και δεν θα πληρώνονταν οι εργαζόμενοι, αν δεν συναινούσε στον τρόπο αυτό όλη η συμπολίτευση, η οποία δεν σκέφτηκε να «μπλοκάρει» τη δημοτική Αρχή και να την καταγγείλει για την ανευθυνότητά της. Σκέφτηκε μόνο τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους. Ας τα έχει αυτά στο μυαλό του ο δήμαρχος, όταν θα ξανασκεφτεί να «πανηγυρίσει».

Βασίλης Ζορμπάς

Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Αγία Παρασκευή η πόλη μας, πρ. δήμαρχος Αγίας Παρασκευής

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet