Β. Ζορμπάς: Μιλήστε τη γλώσσα της αλήθειας, κ. δήμαρχε
Πολιτική

Β. Ζορμπάς: Μιλήστε τη γλώσσα της αλήθειας, κ. δήμαρχε

Για “πλασματική” αύξηση του ταμειακού διαθεσίμου του Δήμου, το οποίοι και διαφημίζει, κατηγορεί τη δημοτική Αρχή του δημάρχου Αγίας Παρασκευής, Γιάννη Σταθόπουλου, ο τέως δήμαρχος της πόλης Βασίλης Ζορμπάς, σε ανακοίνωση που εξέδωσε και στην οποία αναφέρει τα εξής:

Η δημοτική Αρχή του κ. Γιάννη Σταθόπουλου, αφού δεν έχει να παρουσιάσει κάτι σημαντικό στον ενάμισι  χρόνο που διοικεί, σκέφτηκε άλλο ένα «τρικ» για να πει ότι «κάτι έκανε». Ανακοινώνει δεξιά και αριστερά ότι αύξησε τα Ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου και τα έφτασε στα 7.200.000 ευρώ, περίπου. Και μάλιστα το αναφέρει αισθανόμενη υπερήφανη. Θέλει να δώσει την εντύπωση, πρώτον ότι διαχειρίζεται τα οικονομικά του Δήμου συνετά και δεύτερον, ότι χρήματα υπάρχουν, άρα όλες οι υποσχέσεις που έχει δώσει, για έργα κ.λπ., θα πραγματοποιηθούν.

Αυτό που δεν κάνει, όμως, είναι να πει δημόσια την πραγματικότητα. Ότι δηλαδή, το σύνολο των χρημάτων αυτών είναι στην ουσία δεσμευμένα. Συγκεκριμμένα, περίπου:

  • 3.800.000 ευρώ είναι τα Ανταποδοτικά Τέλη καθαριότητας, ηλεκτροφωτισμού και κοιμητηρίου.
  • 1.200.000 ευρώ είναι η ΣΑΤΑ έργων και συντήρησης σχολείων.
  • 600.000  ευρώ είναι οι μισθοί των υπαλλήλων του Δήμου.
  • 155.000 ευρώ είναι τα μισθώματα των ενοικιαζομένων κτηρίων.
  • 270.000 ευρώ αφορούν κληροδότημα για ανέγερση Ι. Ναού στο κοιμητήριο.

Το σύνολο των παραπάνω είναι περίπου 6.000.000 ευρώ. Τα χρήματα αυτά, είναι γνωστό, δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για κανέναν άλλο σκοπό.

Τα υπόλοιπα χρήματα (1.200.000 ευρώ, περίπου) είναι απλήρωτες υποχρεώσεις του Δήμου προς προμηθευτές του και επιχορηγήσεις των Νομικών του Προσώπων. Αναρωτιόμαστε γιατί υπερηφανεύεται η δημοτική Αρχή. Γιατί δεν εκτέλεσε το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2015 (αφού δεν πραγματοποίησε κανένα έργο) και της περίσσεψαν τα χρήματα; Γιατί δεν πληρώνει τις υποχρεώσεις της; Ή γιατί παρακρατά μεγάλο μέρος της επιχορήγησης των Νομικών Προσώπων, καταδικάζοντάς τα σε «ασφυξία»;

Όσον αφορά στα Ανταποδοτικά Τέλη, το ποσόν που έχει σωρευτεί (3.800.000 ευρώ) είναι ήδη πολύ μεγάλο και θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο το 2016 με τα νέα Τέλη που θα πληρώσουν οι κάτοικοι του Δήμου. Προτείναμε πολλές φορές στη δημοτική Αρχή να κάνει μια μεγαλύτερη  μείωση των Τελών αυτών, αφού και δεν τα χρησιμοποιεί σύμφωνα με τον νόμο (ως «ανταπόδωση»), αλλά και θα ανακούφιζε, η μείωση αυτή, κατοίκους και επιχειρηματίες. Η δημοτική Αρχή το αρνείται πεισματικά, προτιμώντας να αυτοσυγχαίρεται για το «μεγάλο» Ταμειακό της Απόθεμα.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet