Γ. Μυλωνάκης: Ο δήμαρχος Γ. Σταθόπουλος απαξιώνει έναν θεσμό δημοκρατικού διαλόγου
Print Friendly, PDF & Email
Πολιτική

Γ. Μυλωνάκης: Ο δήμαρχος Γ. Σταθόπουλος απαξιώνει έναν θεσμό δημοκρατικού διαλόγου

«Εμπλοκή» έγινε στη χθεσινή (Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018) ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίας Παρασκευής, με θέμα «Απολογισμός Πεπραγμένων Δημοτικής Αρχής». Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Μυλωνάκης ζήτησε να παρέμβει πριν την έναρξη των τοποθετήσεων, καταγγέλλοντας τη δημοτική αρχή του δημάρχου Γιάννη Σταθόπουλου αφ’ ενός για την καθυστερημένη πραγματοποίηση του δημόσιου απολογισμού της και αφ’ ετέρου για υποβάθμιση του εν λόγω θεσμού.

Μάλιστα, όπως επισημαίνει ο ίδιος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Γεράσιμος Βλάχος, ζήτησε να διαγραφεί από τα πρακτικά η παρέμβασή του, ενώ – σύμφωνα με τις πληροοφορίες του «Ε» – επιτέθηκε κατά του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου, κατηγορώντας τον ουσιαστικά ότι παραβίασε την όλη διαδικασία.

Ακολουθεί η δήλωση – παρέμβαση του κ. Μυλωνάκη κατά τη διαδικασία του απολογισμού πεπραγμένων της δημοτικής αρχής Αγίας Παρασκευής:

Σας επισυνάπτω δήλωση μου η οποία έγινε κατά τη διάρκεια της χθεσινής ειδικής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου με θέμα: «Απολογισμός Πεπραγμένων Δημοτικής Αρχής» και την οποία ο Πρόεδρος του ΔΣ κ. Βλάχος ζήτησε να διαγραφεί από τα πρακτικά.

Ο κ.  Σταθόπουλος, έχει επιλέξει – δυστυχώς – να υποβαθμίσει και να απαξιώσει έναν θεσμό δημόσιας λογοδοσίας και δημοκρατικού ελέγχου, τον θεσμό του Απολογισμού Πεπραγμένων.

Αντί, όπως ορίζει ο Νόμος, ο απολογισμός να γίνει έως 31 Ιανουαρίου, πραγματοποιείται 10 ολόκληρους μήνες αργότερα.

Αντί να διασφαλιστεί η μεγαλύτερη δυνατή δημοσιότητα, ώστε να υπάρχει μεγάλη συμμετοχή δημοτών, επιλέγεται η απόλυτη σιωπή, ώστε ο απολογισμός να γίνει – ουσιαστικά – χωρίς τους δημότες. 

Όσες πρακτικές του παρελθόντος και αν επιστρατεύσει ο κ. Σταθόπουλος, δεν μπορεί να κρύψει την πραγματικότητα που ζουν καθημερινά οι δημότες της Αγίας Παρασκευής. Μια πραγματικότητα διάψευσης των προεκλογικών του δεσμεύσεων, έλλειψης σχεδιασμού, κακής ποιότητας υπηρεσιών, που έχει στερήσει από την πόλη μας  πολλές ευκαιρίες και σημαντικές δυνατότητες.

Αυτή η πραγματικότητα πρέπει να αλλάξει στις επόμενες δημοτικές εκλογές. Αυτό αξίζει στην Αγία Παρασκευή, αυτό δικαιούνται οι πολίτες.    

Τουλάχιστον, η «αυλαία» είναι κοντά και τότε μόνο «χειροκρότημα» δεν θα περιμένει τους αρνητικούς πρωταγωνιστές αυτής της δημοτικής θητείας…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet