Λαϊκή Συσπείρωση Αγίας Παρασκευής: Κινητοποίηση για τον χώρο πρασίνου Αγίας Τριάδος και Ψαρρών στον Παράδεισο
Κοινωνία

Λαϊκή Συσπείρωση Αγίας Παρασκευής: Κινητοποίηση για τον χώρο πρασίνου Αγίας Τριάδος και Ψαρρών στον Παράδεισο

Την απόφαση της δημοτικής αρχής να παραχωρήσει τον κοινόχρηστο χώρο πρασίνου στη συμβολή των οδών Αγίας Τριάδος και Ψαρρών στον Παράδεισο προς επιχειρηματική εκμετάλλευση με τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων, καταγγέλλει η Λαϊκή Συσπείρωση Αγίας Παρασκευής. Όπως αναφέρει η ανακοίνωσή της, οι εργασίες εκτελούνται χωρίς τις απαραίτητες εγκρίσεις, τονίζει τις ευθύνες της διοίκησης Μυλωνάκη συνολικά και καλεί σε συγκέντρωση για να αποτραπεί η καταπάτηση του χώρου.

Η ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης έχεις ως εξής:

«Η Λαϊκή Συσπείρωση Αγίας Παρασκευής καταγγέλλει την ενέργεια της Δημοτικής Αρχής Μυλωνάκη που με απόφαση της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου προχωρά στην παράδοση του κοινόχρηστου χώρου πρασίνου στη συμβολή των οδών Αγίας Τριάδος και Ψαρρών στον Παράδεισο προς επιχειρηματική εκμετάλλευση με τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων.

Σήμερα Δευτέρα 10 Ιούνη νωρίς το πρωί η επιχείρηση στην οποία παραχωρήθηκε ο κοινόχρηστος χώρος πρασίνου προχώρησε σε εργασίες εκσκαφών χωρίς έγκριση της Υπηρεσίας Δόμησης ή σχετική απόφαση έγκρισης απ’ το Δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου να τοποθετήσει μόνιμες κατασκευές εγκατάστασης ομπρελών με βάσεις σκυροδέματος.

Η αποφασιστική παρέμβαση κατοίκων, εκπροσώπων του Συλλόγου Κοντοπεύκου Παραδείσου Πευκακίων και άλλων Συλλογικών Φορέων, δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης και περιφερειακού συμβούλου που διαμένει στην περιοχή υποχρέωσε τον επιχειρηματία σε προσωρινή διακοπή των εργασιών.

Η ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής Μυλωνάκη ότι δήθεν “δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τις εργασίες που εκτελούνται στην πλατεία” αποτελεί πρόκληση για τους κατοίκους και τους συλλογικούς φορείς της περιοχής. Προτού ξεκινήσουν οι εργασίες του επιχειρηματία δημοτικοί υπάλληλοι διατάχτηκαν να διακόψουν την παροχή αυτόματου ποτίσματος του γκαζόν ενώ άλλοι υπάλληλοι της Τεχνικής Υπηρεσίας ήταν παρόντες προκειμένου να “επιβλέψουν” τις εργασίες για τις οποίες η Δημοτική Αρχή έδωσε “εν λευκώ” άδεια να εκτελεστούν μέσω μιας σύμβασης παραχώρησης για τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων.

Οι κάτοικοι εδώ και ένα μήνα κινητοποιούνται ενάντια στην παραχώρηση του κοινόχρηστου χώρου πρασίνου με συγκεντρώσεις, παραστάσεις διαμαρτυρίας στο Δημοτικό Συμβούλιο και συλλογή υπογραφών ενάντια στην καταστροφή του πρασίνου.

Ωστόσο η Δημοτική Αρχή Μυλωνάκη δε “λογαριάζει” αντιδράσεις μπροστά στη δηλωμένη πρόθεσή της να παραχωρήσει κοινόχρηστους χώρους πρασίνου, πλατείες και ακίνητα του Δήμου στην επιχειρηματική εκμετάλλευση.

Μόνο η αγωνιστική πρωτοβουλία των ίδιων των κατοίκων της Αγίας Παρασκευής μπορεί να βάλει φραγμό σε αυτούς τους σχεδιασμούς.

Όλες – όλοι στην κινητοποίηση Δευτέρα 20:00 στο παρκάκι Αγίας Τριάδος και Ψαρρών για να αποτρέψουμε την καταπάτηση του πράσινου κοινόχρηστου χώρου».

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet