Νέα Αρχή: Στην Αγ. Παρασκευή ο ακριβότερος προϋπολογισμός ΣΒΑΚ στην Ελλάδα!
Print Friendly, PDF & Email
Πολιτική

Νέα Αρχή: Στην Αγ. Παρασκευή ο ακριβότερος προϋπολογισμός ΣΒΑΚ στην Ελλάδα!

Τον ακριβότερο προϋπολογισμό μελέτης ΣΒΑΚ (Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας) σε όλη την ελληνική επικράτεια είναι αυτός που έχει ο Δήμος Αγίας Παρασκευής, σύμφωνα τουλάχιστον με τις καταγγελίες της δημοτικής παράταξης Νέα Αρχή, με επικεφαλής τον Γιώργο Οικονόμου.

Ειδικότερα, η παράταξη, με αφορμή τη συζήτηση του σχετικού θέματος στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου, αναφέρει:

Ο δήμαρχος των απευθείας αναθέσεων και των διαγωνισμών με έναν διαγωνιζόμενο (μόνο τέτοιες διαδικασίες έχουμε δυστυχώς στην Αγία Παρασκευή), αντί να επιδίδεται σε συνεντεύξεις και ανακοινώσεις αυτοπροβολής και διαστρέβλωσης της πραγματικότητας, ας προσπαθήσει να απαντήσει επί της ουσίας σε όλα τα ερωτήματα  που  θέσαμε και διατυπώσαμε στην χθεσινή (σ.σ.: 7/7) συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, στο πλαίσιο του θεσμικού μας ρόλου να ελέγχουμε τη διοίκηση και συγκεκριμένα για τη μελέτη του ΣΒΑΚ (Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας).

Οι δημότες θα πρέπει να πληροφορηθούν:

1. Γιατί ο προϋπολογισμός της μελέτης του ΣΒΑΚ στον Δήμο Αγίας Παρασκευής (204.255 ευρώ, εκ των οποίων οι 160.000 είναι από ιδίους πόρους, δηλαδή χρήματα των δημοτών) είναι υπερτριπλάσιος πολλών άλλων δήμων (όπως π.χ. Δήμος Γαλατσίου, Δήμος Ζωγράφου, Δήμος Φυλής), διπλάσιος σχεδόν από άλλους μεγαλύτερους δήμους (όπως Δήμος Περιστερίου, Δήμος Ιωαννιτών, Δήμος Αχαρνών) και σημαντικά μεγαλύτερος από αντίστοιχους Π/Υ μελετών ΣΒΑΚ των Δήμων Πατρέων και Πειραιά (155.000 ευρώ)!!! και προσεγγίζει τον Π/Υ του Δήμου Αθηναίων (229.400 ευρώ);

2. Γιατί στους διαγωνισμούς όλων των άλλων Δήμων υπήρχε επαρκής ανταγωνισμός και αρκετοί διαγωνιζόμενοι, ενώ στην Αγία Παρασκευή με «φουσκωμένο προϋπολογισμό»  είχαμε μόνο έναν διαγωνιζόμενο;

3. Δικαιολογείται μία τέτοια μεγάλη απόκλιση και υπερκοστολόγηση που είναι δυσανάλογη με το μέγεθος του Δήμου μας;

4. Μήπως στην ελάχιστη συμμετοχή του ενός μόνο διαγωνιζόμενου συνετέλεσαν οι υπερβολικοί και πιθανότατα «φωτογραφικοί» όροι τεχνικής και οικονομικής επάρκειας των διαγωνιζομένων που έφερε στην Ο.Ε. ο ίδιος ο δήμαρχος;

5. Γιατί καθυστέρησε τόσο πολύ επί 9μηνο η όλη διαγωνιστική διαδικασία με τον ένα και μοναδικό διαγωνιζόμενο, όταν αντίστοιχες διαδικασίες με πολλούς μάλιστα διαγωνιζόμενους διαρκούν το πολύ τρεις με τέσσερις μήνες;

Μέχρις στιγμής όμως για όλα σχεδόν τα θέματα και ειδικότερα για αυτά που καταφανώς παραβιάζεται η νομιμότητα δεν παίρνουμε καμία απάντηση. Στην Ο.Ε. ψέλλισαν αρχικά κάποιες αστείες δικαιολογίες και ανακρίβειες οι οποίες φυσικά κατέρρευσαν, ο δε δήμαρχος, με τον γνωστό προσφιλή του τρόπο, επιδόθηκε σε προσωπικές ύβρεις, απειλές και κομματικές αναφορές. Επί της ουσίας δεν είπε τίποτε. Έχει δηλώσει άλλωστε ότι θα απαντάει όποτε θέλει και σε ό,τι θέλει.

Κατανοούμε ότι υπάρχει αδυναμία και δυσκολία απάντησης, αλλά η όλη συμπεριφορά δείχνει και μία επικίνδυνη αντίληψη που έχει για τη λειτουργία του Δήμου και τις δημοκρατικές διαδικασίες. Είναι υπόλογος όμως απέναντι στους δημότες διότι στην προκειμένη περίπτωση διαφαίνεται μία διασπάθιση των οικονομικών του Δήμου μας, όταν όλοι σχεδόν οι άλλοι Δήμοι αρκούνται στη χρηματοδότηση του Πράσινου Ταμείου και αναλώνουν για την αντίστοιχη μελέτη πολύ μικρότερα ποσά.

Εμείς, από την πλευρά μας, δεν μπορούμε να συμβαδίζουμε με εισηγήσεις που ζημιώνουν τον Δήμο και μας γυρίζουν σε άλλες εποχές. Καταψηφίσαμε την εισήγηση και θα ενεργοποιήσουμε κάθε νόμιμο τρόπο για να σταματήσει η διοίκηση του Δήμου να φορτώνει στους δημότες  βάρη που δεν τους αναλογούν.

Παραμένουμε σταθεροί και αταλάντευτοι στις δεσμεύσεις μας και δεν θα καμφθούμε από  απειλές, ύβρεις και φαινόμενα που ανακυκλώνουν  την νοοτροπία του χθες.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet