Νίκη Πολιτών Αγίας Παρασκευής: Άγνοια, προχειρότητα και «θα» από τη δημοτική αρχή
Πολιτική

Νίκη Πολιτών Αγίας Παρασκευής: Άγνοια, προχειρότητα και «θα» από τη δημοτική αρχή

Για «άγνοια, προχειρότητα και θα» κατηγορεί τη δημοτική αρχή Αγίας Παρασκευής η δημοτική παράταξη Νίκη Πολιτών Αγίας Παρασκευής, με επικεφαλής τον πρώην δήμαρχο Γιάννη Σταθόπουλο. Αφορμή η δεύτερη ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας, όπου -σύμφωνα με την παράταξη- η διοίκηση δεν έδωσε σαφείς απαντήσεις στα θέματα που ετέθησαν σχετικά με τη θεατρική ομάδα, το έργο του κολυμβητηρίου και την κατάσταση της βιοκλιματικής του Κοντοπεύκου.

Παράλληλα, η παράταξη μέμφεται τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου για τη διαδικασία που ακολουθεί κατά τη συνεδρίαση της λογοδοσίας, απαγορεύοντας τη δευτερολογία των δημοτικών συμβούλων, αλλά και σχολιάζοντας τους ομιλητές.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Νίκης Πολιτών:

«Στην ειδική συνεδρίαση  λογοδοσίας του Δημοτικού Συμβουλίου Αγ. Παρασκευής, όπου οι Σύμβουλοι ερωτούν, θέσαμε τις εξής ερωτήσεις:

1η Ερώτηση: Σχεδιάζετε να μην ανανεώσετε την σύμβαση με τον σκηνοθέτη Γιάννη Δεγαΐτη, άρα να διαλύσετε την Θεατρική ομάδα του Δήμου και να μην συμμετάσχουμε στο Διαδημοτικό Φεστιβάλ Θεάτρου όπως γίνεται τα τελευταία πολλά χρόνια;

Απάντηση: Θα το δουν, δεν το γνώριζαν, το μελετούν, έχει έξοδα, δεν ξέρουν τι παρέλαβαν και άλλα τραγελαφικά. Πλήρης ασάφεια και “κοροϊδία” των παρισταμένων 15 μελών της Θεατρικής ομάδας που διαμαρτύρονταν. Πολύ λυπηρό να θέλει ο κ. Μυλωνάκης να διαλύσει, στο μέσον του χρόνου, την προετοιμασία δυο παραστάσεων που δουλεύει ο σκηνοθέτης με 15μελή ομάδα.  

2η Ερώτηση: Πώς θα προχωρήσει η δημοτική αρχή Μυλωνάκη το δημοπρατημένο έργο του Κολυμβητηρίου;

Απάντηση: Ειλικρινά δεν κατάλαβε κανένας ποια είναι τα σχέδιά τους. Ο κ. Μυλωνάκης, παρών στην συνεδρίαση, προτίμησε να σιωπήσει και, διά αντιδημάρχου του, να επιρρίψει ευθύνες στους προηγούμενους (κατηγορώντας ουσιαστικά τις Υπηρεσίες του Δήμου) για το ιδιοκτησιακό του χώρου, όπου έχουν ανεγερθεί το 1990 τα μπετά και η κολυμβητική λεκάνη! Για την ουσία του έργου που ήταν και η ερώτηση μας δεν υπήρξε απάντηση. Ως απεδείχθη, μάλιστα, η μη εγγραφή στο Κτηματολόγιο “διέφυγε” στη δημαρχία 2007-10 που οι κ.κ. Κρητικίδης – Μυλωνάκης ήταν στελέχη της δημοτικής αρχής.

3η Ερώτηση: Τι σκοπεύουν να κάνουν με την κακή κατάσταση των οδών – ποδηλατοδρόμων της Βιοκλιματικής ανάπλασης Κοντόπευκου.

Απάντηση: Θα το δουν, μαζεύουν στοιχεία.

Τα συμπεράσματα, δικά σας.

ΥΓ: Ο τρόπος που γίνεται η διαδικασία της ειδικής συνεδρίασης δεν τιμά τον πρόεδρο κ. Κρητικίδη. Είναι αντιδημοκρατικό να μην επιτρέπει δευτερολογία ενός λεπτού, όπως και το να σχολιάζει ο ίδιος τους ομιλητές.

Το Γραφείο Τύπου της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης ΝΙΚΗ Πολιτών Αγίας Παρασκευής».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet