Νίκη των Πολιτών Αγίας Παρασκευής: Ο Β. Ζορμπάς έκλεισε έναν παιδικό σταθμό, δύο δημοτικά ιατρεία και ένα ΚΕΠ
Πολιτική

Νίκη των Πολιτών Αγίας Παρασκευής: Ο Β. Ζορμπάς έκλεισε έναν παιδικό σταθμό, δύο δημοτικά ιατρεία και ένα ΚΕΠ

Και ο Γιάννης Σταθόπουλος, επικεφαλής της παράταξης Νίκη των Πολιτών, επανέρχεται στην κόντρα με τον δήμαρχο Βασίλη Ζορμπά, στον οποίον – με νέα ανακοίνωση- χρεώνει το κλείσιμο ενός παιδικού σταθμού, δύο δημοτικών ιατρείων και ενός ΚΕΠ.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή του ο τέως δήμαρχος αναφέρει:

«Με ποιο επιχείρημα Β. Ζορμπάς έκανε το μεγάλο ατόπημα να κλείσει τον παιδικό σταθμό της οδού Τρωάδος; Το επιχείρημά του ήταν ότι το κτήριο δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις του Νόμου 99/2017. Η κυβέρνηση, όμως, έδωσε παράταση στην εφαρμογή του Νόμου μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2023!

Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι ουδείς ασχολήθηκε στα σοβαρά με το θέμα, μπορούσε άνετα να μην τον κλείσει, αλλά στο τέλος “εγκληματικά” και με μεγάλη ευκολία στέρησαν έναν παιδικό σταθμό από τα παιδιά μας. Το εξωφρενικό της υπόθεσης είναι ότι το ίδιο ακριβώς κτήριο το προορίζει για νηπιαγωγείο.

Είναι, λοιπόν, υπερέκθετος ο Β. Ζορμπάς, ο οποίος θυμίζουμε ότι έχει κλείσει επίσης, δύο Δημοτικά ιατρεία και ένα ΚΕΠ.

Υ.Γ.1: Τα κυριότερα έργα που ολοκληρώσαμε, το δημαρχείο (άραγε γιατί δεν το δημοπράτησε ο Ζορμπάς αφού είχε τις μελέτες;), το Σχολείο – Επαγγελματικό Λύκειο – πρ. Μπαρμπίκα, στον Τσακό, την αγορά του κτήματος – οικίας ΙΟΛΑ και τη μελέτη ανάπλασής τους, την πεζοδρόμηση – ανάπλαση οδών κεντρικής πλατείας, την ανάπλαση της οδού Αιγαίου Πελάγους, την ενοικίαση του Γιαβάσειου για 14 χρόνια, με όφελος 2,5 εκατ. ευρώ (ο Ζορμπάς είναι υπεύθυνος για απώλεια 2 εκατ. ευρώ επειδή δεν ασχολήθηκε με το θέμα στην προηγούμενη θητεία του), ασφαλτοστρώσεις, το 14ο Νηπιαγωγείο, αντιπλημμυρικά έργα ομβρίων 7 εκατ. ευρώ, σε όλη την πόλη, αναπλάσεις όλων σχεδόν των προαυλίων των Δημοτικών σχολείων – Γυμνασίων και Λυκείων, αναπλάσεις των δύο κλειστών γηπέδων, δύο ανοιχτών μπάσκετ, δύο γηπέδων 5×5 σε δημοτικά σχολεία, έργο διανοίξεων – πεζοδρομήσεων στα Πευκάκια, 11 ζευγάρια υπόγειων κάδων σε όλη την πόλη, την ανάπλαση της πλατείας Αγίου Ιωάννη, ανακατασκευές πεζοδρομίων και έτοιμο για δημοπράτηση την ανάπλαση των αθλητικών χώρων στο Πάρκο «Στ. Κώτσης».

Υ.Γ.2:  Δεν προλάβαμε τον παιδικό σταθμό λόγω του υποχρεωτικού τότε αρχιτεκτονικού διαγωνισμού. Ωστόσο διορθώσαμε την κάκιστη μελέτη του (17 παρατηρήσεις έκανε η Περιφέρεια), αλλά και πάλι έκανε τρία χρόνια για να ξεκινήσει».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet