Σπ. Παπασπύρος: Ο δήμαρχος δεν μπορεί να υπερασπίσει τα συμφέροντα του Δήμου
Πολιτική

Σπ. Παπασπύρος: Ο δήμαρχος δεν μπορεί να υπερασπίσει τα συμφέροντα του Δήμου

Ότι ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, Γιάννης Σταθόπουλος, «δεν μπορεί να υπερασπίσει τα συμφέροντα του Δήμου» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο οργανωτικός γραμματέας της δημοτικής παρατάξεως Αγία Παρασκευή η Πόλη μας, Σπύρος Παπασπύρος.

Ενδεικτικά ο κ. Παπασπύρος αναφέρει τα ζητήματα που είχαν προκύψει στον Δήμο με τη λεωφορειακή γραμμή Β5, τη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων του Δήμου στην Τράπεζα της Ελλάδος, την ιδιωτικοποίηση χώρων πάρκινγκ στους σταθμούς Μετρό «Δουκ. Πλακεντίας» και «Χαλάνδρι».

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

«Avanti popolo» ή «σανός για το πόπολο»;

Είναι απορίας άξιον το πώς, μετά από 16 χρόνια στην αντιπολίτευση και 5 ολόκληρα χρόνια στη διοίκηση του Δήμου, που θα έπρεπε να έχει αποκτήσει τεράστια εμπειρία, ο δήμαρχος κ. Γιάννης Σταθόπουλος βρίσκεται πάντα πίσω από τις εξελίξεις. Και συνήθως σύρεται «ασθμαίνων και κάθιδρος» από την αντιπολίτευση για να αντιδράσει για τα συμφέροντα του Δήμου και πάντα καθυστερημένα (δεν είναι τυχαίο αυτό, κατά την άποψή μου).

Να θυμίσω, πριν αναφερθώ στα πρόσφατα, την περίπτωση της λεωφορειογραμμής Β5 πριν 2-3 χρόνια. Όταν είχε αποφασισθεί η κατάργησή της, ο δήμαρχος όχι μόνον είχε ενημερωθεί, αλλά και είχε μυστικά συμφωνήσει (και μάλιστα χωρίς να ενημερώσει την αντιπολίτευση και τους δημότες). Και χρειάσθηκε να πάει η αντιπολίτευση μαζί με Συλλόγους στο αρμόδιο υπουργείο για να ακυρώσει την κατάργηση αυτή, που θα έβλαπτε τους πολίτες (ο δήμαρχος απουσίαζε από την συλλογική αυτή κίνηση). Ή την περίπτωση που (επί παντοδυναμίας ΣΥΡΙΖΑ, το 2015) είχε συμφωνήσει με την κυβερνητική απόφαση να μεταφερθούν τα αποθεματικά του Δήμου στην Τράπεζα της Ελλάδος (μόνο της Ελλάδος δεν είναι), για να πληρωθούν οι δανειστές.

Τον τελευταίο καιρό, προσπαθεί να δείξει ότι είναι «ανεξάρτητος», «διεκδικητικός», ότι «μάχεται» για τα συμφέροντα του Δήμου κ.λπ. κ.λπ. Και το κάνει, ανενδοίαστα, με ανακοινώσεις και «λεονταρισμούς»:

1. Εκδίδει (τώρα) ανακοίνωση, ότι «αντιστέκεται» στην τελευταία (δεύτερη) απόφαση της κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ να μεταφερθούν τα αποθεματικά μας στην Τράπεζα της Ελλάδος ενώ ήδη έχει ανοίξει λογαριασμό για τη μεταφορά. Στις 12 Φεβρουαρίου, στο Δημοτικό Συμβούλιο, είμαι περίεργος να ακούσω την εισήγησή του.

2. Ενώ γνώριζε εδώ και καιρό για το θέμα του πάρκινγκ στον σταθμό Μετρό της Δουκίσσης Πλακεντίας (του ξέφυγε και το είπε πριν 15 ημέρες στο Δημοτικό Συμβούλιο), μετά την αντίδραση της αντιπολιτεύσεως δήθεν «βγήκε στα χαρακώματα». Αν ήθελε να προστατεύσει τα συμφέροντα του Δήμου, θα είχε ενημερώσει εγκαίρως την αντιπολίτευση και θα είχε ζητήσει τη συμβολή όλων για την αντιμετώπιση του θέματος πριν ακόμη αυτό γίνει τετελεσμένο. Τώρα είναι αργά.

Οι «Οβιδιακές» αυτές μεταμορφώσεις του δημάρχου, στο πλαίσιο της επικοινωνιακής του προσπάθειας να φανεί «ανεξάρτητος και διεκδικητικός» λίγο πριν τις εκλογές, μόνο θυμηδία προκαλούν. Είναι πλήρως και απολύτως εξαρτημένος και δεν μπορεί να υπερασπίσει τα συμφέροντα του Δήμου, απέναντι στις εχθρικές αποφάσεις της κυβερνήσεως του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θέλει κιόλας, αυτά τα δήθεν «avanti popolo» είναι μάλλον «σανός για το πόπολο».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet