Σπ. Παπασπύρος: Το «τίποτε» και το «κάτι»
Πολιτική

Σπ. Παπασπύρος: Το «τίποτε» και το «κάτι»

Έναν μίνι απολογισμό του έργου του τέως δημάρχου Αγίας Παρασκευής, Βασίλη Ζορμπα, σε θέματα υποδομών Παιδείας κάνει ο οργανωτικός γραμματέας της δημοτικής παράταξης Αγία Παρασκευή η πόλη μας, με αφορμή δημοσίευμα σε έντυπο, όπου αναφέρεται ότι, πριν τον νυν δήμαρχο Γιάννη Σταθόπουλο, «στον τομέα των υποδομών της Παιδείας στην Αγία Παρασκευή δεν είχε γίνει τίποτε».

Ακολουθεί η ανακοίνωση του κ. Παπασπύρου:

Το «τίποτε» και το «κάτι»

Κάποτε, πριν λίγα χρόνια, είχα γράψει ένα άρθρο για τον Τύπο και τους πολιτικούς και το πώς έχουν συνάψει μια σχέση αλληλοεξαρτήσεως. Οι πολιτικοί νομίζουν, έχουν την ψευδαίσθηση, ότι αν «ελέγχουν» τον Τύπο κερδίζουν πόντους (και ψήφους). Στην πραγματικότητα, συμβαίνει το αντίθετο: Πάντα ο Τύπος κατορθώνει να ελέγχει τους πολιτικούς. Με σκοπό ποιον άλλον από το να αποκομίσει οφέλη για τον εαυτό του. Δεν χρειάζεται ανάλυση αυτό, νομίζω ότι όλοι το καταλαβαίνουν και όλοι το ασπάζονται. Φυσικά, αυτός είναι ο κανόνας και ως κανόνας έχει πάντα τις (φωτεινές, αλλά ελαχιστότατες) εξαιρέσεις του. Σε όλα αυτά, δεν θα μπορούσαν να μην μετέχουν και οι αυτοδιοικητικοί πολιτικοί (και ο τοπικός Τύπος, πάσης μορφής).

Κάποιοι πολιτικοί, που βλέπουν ότι δεν μπορούν να «ελέγξουν» τον Τύπο, κάνουν κάτι πιο έξυπνο, μάλλον πονηρό, που κοστίζει και φθηνότερα: Δημιουργούν Τύπο. Που δήθεν δεν έχει καμιά σχέση μαζί τους, αλλά στην πραγματικότητα οι ίδιοι αυτοί πολιτικοί είναι οι «αρχισυντάκτες» του, χωρίς να φαίνονται ευθέως.

Έπεσε στα χέρια μου ένα μηνιαίο έντυπο, στο οποίο αναφέρεται το «έργο» συγκεκριμένων δημάρχων και μάλιστα της ίδιας πολιτικής αποχρώσεως (ΣΥΡΙΖΑ), δεν θα δείτε σ΄αυτό τίποτε άλλο και για κανέναν άλλο. Διαβάζοντάς το, νομίζετε ότι στους Δήμους αυτούς έχει γίνει μια νέα κοσμογονία (αυτό έλειπε, να γράφαμε την αλήθεια). Εν πάση περιπτώσει, σε κάποιο σημείο, διάβασα ότι πριν τον κ. Σταθόπουλο στον τομέα των υποδομών της Παιδείας στην Αγία Παρασκευή, «δεν είχε γίνει τίποτε», όλα ήταν μαύρα. Είναι όμως έτσι;

Ας το δούμε με στοιχεία, για την περίοδο Ιανουάριος 2011 – Απρίλιος 2014 (δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς):

  • Κατασκευάσθηκε και παραδόθηκε ο Βρεφονηπιακός Σταθμός στα Πευκάκια.
  • Κατασκευάσθηκε και παραδόθηκε το 12ο Νηπιαγωγείο στο Κοντόπευκο.
  • Παραδόθηκε στον ΟΣΚ (ΚΤΥΠ) το μισό Οικοδομικό Τετράγωνο (ΟΤ) 328 στα Πευκάκια, για την ανέγερση του 14ου Νηπιαγωγείου.
  • Για το υπόλοιπο μισό Ο.Τ. 328, συντάχθηκε μελέτη για την κατασκευή ενός ακόμη Βρεφονηπιακού Σταθμού και κατατέθηκε για χρηματοδότηση (η μελέτη και η χρηματοδότηση «πάγωσαν» από την κ. Δούρου και τον κ. Σταθόπουλο για 5 χρόνια).
  • Για πρώτη φορά, ο Φόρος Ηλεκτροδοτούμενων Χώρων (ΦΗΧ) δόθηκε, πέραν των άλλων χρηματοδοτήσεων, για τη συντήρηση των σχολείων.

Αυτά τα παραπάνω έγιναν μέσα σε 3,5 χρόνια (η διοίκηση Ζορμπά είναι η μόνη με τη μικρότερη θητεία, 4 χρόνια οι προηγούμενοι και 5 χρόνια ο κ. Σταθόπουλος), πέραν των συντηρήσεων, ανακατασκευών και εξοπλισμών στα σχολεία, που είναι αυτονόητα για όλες τις διοικήσεις και η δική μας διοίκηση δεν αμέλησε.

Αν λοιπόν αυτά όλα, σε 3,5 μόνο χρόνια, «δεν είναι τίποτε», θα μπορούσε να μας πει ο δήμαρχος κ. Γιάννης Σταθόπουλος, αυτό το «κάτι» που έγινε στα 5 χρόνια της δικής του διοικήσεως; Έτσι, για να τα συγκρίνουμε.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet