Συνάντηση Ρ. Δούρου και Βασίλη Ζορμπά
Πολιτική

Συνάντηση Ρ. Δούρου και Βασίλη Ζορμπά

Στο πλαίσιο της περιοδείας του συνδυασμού ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ στην Αγία Παρασκευή, την Τετάρτη 23 Απριλίου 2014, η υποψήφια περιφερειάρχης Αττικής, επικεφαλής του συνδυασμού Ρένα Δούρου, επισκέφθηκε το δημαρχείο όπου την υποδέχθηκε ο δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς.

Η κ. Ρ. Δούρου, συνοδευόμενη από κλιμάκιο μελών του συνδυασμού, συνομίλησε με τον δήμαρχο επισημαίνοντας τα αισθήματα αλληλοεκτίμησης και οικειότητας που χαρακτηρίζουν τη μακροχρόνια γνωριμία τους. Η συζήτηση είχε ως κύριο άξονα θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ειδικότερα τα ζητήματα που αφορούν στην πόλη.

Ο δήμαρχος καλωσόρισε την υποψήφια περιφερειάρχη και της ευχήθηκε καλή επιτυχία, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι σε περίπτωση που η κ. Ρ. Δούρου εκλεγεί θα βρίσκεται «καθημερινά στο γραφείο της» προκειμένου να διεκδικήσει και να επιτύχει την πραγματοποίηση ακόμα περισσότερων χρηματοδοτούμενων έργων για την ανάπλαση της πόλης.

Η κ. Ρ. Δούρου επεσήμανε το ζήτημα της οδού Αγίου Ιωάννου το οποίο –ευρισκόμενο σε αδράνεια επί πολλά έτη- ταλαιπώρησε τους πολίτες και τον εμπορικό κόσμο της πόλης. Ο δήμαρχος με ικανοποίηση τόνισε ότι “το έργο επιτέλους ολοκληρώθηκε, με πλήρη χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, μετά από 25 χρόνια υποσχέσεων και δεσμεύσεων χωρίς αντίκρισμα”.

Επίσης, ο δήμαρχος αναφέρθηκε στο νόμο «Καλλικράτης», ο οποίος όπως είπε “δημιούργησε πολλά γραφειοκρατικά προβλήματα”, ενημερώνοντας την υποψήφια περιφερειάρχη ότι με κοινωνική ευαισθησία ο Δήμος έχει ανταποκριθεί στη δυνατότητα για πρόσληψη ανέργων με καθεστώς πεντάμηνης εργασίας, τονίζοντας ότι τα άτομα που προσλήφθηκαν έχουν συμβάλλει τα μέγιστα στην εύρυθμη διοικητική λειτουργία του Δήμου και στην εξυπηρέτηση αναγκών της καθημερινότητας του πολίτη.

Αναφέρθηκε ακόμη, στο πλαίσιο εκσυγχρονισμού του Δήμου, στο πρόγραμμα ηλεκτρονικής διαχείρισης- ψηφιοποίησης εγγράφων (Δημοτικού Συμβουλίου, Κοιμητηρίου, Αρχείων Δήμου κ.λπ.).

Τέλος, ο δήμαρχος συνεχάρη την κ. Ρ. Δούρου για τη γενναία και αξιέπαινη, όπως τη χαρακτήρισε, απόφασή της να παραιτηθεί από τη βουλευτική της έδρα προκειμένου να διεκδικήσει την θέση της περιφερειάρχου Αττικής.

Παρούσα στη συνάντηση ήταν και η αντιδήμαρχος Εξυπηρέτησης του Πολίτη και Διοικητικών Υπηρεσιών Ελευθερία Παπαδοπούλου, σε ερώτηση της οποίας σχετικά με την ιεράρχηση προτεραιοτήτων της η κ. Ρ. Δούρου απάντησε ότι για την ίδια και τον συνδυασμό του οποίου ηγείται στην κορυφή της λίστας βρίσκεται το ζήτημα της διαχείρισης απορριμμάτων για το οποίο, όπως επεσήμανε, αναμένει αντιδράσεις προερχόμενες από ιδιωτικά συμφέροντα τις οποίες είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet