ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ: “Τότε οι Ναζί, σήμερα το ΝΑΤΟ…”
Print Friendly, PDF & Email
Πολιτική

ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ: “Τότε οι Ναζί, σήμερα το ΝΑΤΟ…”

Ανακοίνωση με αφορμή την 28η Οκτωβρίου εξέδωσε η δημοτική κίνηση ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ στην Αγία Παρασκευή, στην οποία αναφέρεται ότι, παρά τα χρόνια που έχουν περάσει, ο φασισμός, οι πόλεμοι και η οικονομική ανέχεια εξακολουθούν να πλήττουν τους λαούς. Στην ίδια ανακοίνωση γίνεται αναφορά στην αντίδραση της δημοτικής κίνησης κατά της καθιερωμένης κατάθεσης στεφάνου από αντιπροσωπεία του ΝΑΤΟ, η οποία συνοδεύεται από καταγγελία κατά της νέας δημοτικής αρχής, η οποία ανέχεται τη συγκεκριμένη ενέργεια, ενώ ως διοίκηση -όπως τονίζεται- την καταδίκαζε. Ακολουθεί η ανακοίνωση.

Εβδομήντα χρόνια από τον Οκτώβρη του 1944 όταν το ΕΑΜ και ο ΕΛΑΣ απελευθέρωναν την Αθήνα. Εκατό χρόνια από την έναρξη του Α΄ Παγκόσμιου πόλεμου. Θα έπρεπε να είναι απλά μνήμες, αντικείμενα συζήτησης, στοιχεία της ανθρώπινης προϊστορίας. Δυστυχώς δεν είναι, η πραγματικότητα δείχνει πως ο εφιάλτης δεν τελείωσε…

Ποτέ, από τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο μέχρι σήμερα, δεν είχαμε τόσους πολέμους σε εξέλιξη: στην Ουκρανία, στο Ιράκ, στη Συρία, στο Αφγανιστάν, στη Σομαλία, στην Υεμένη. Πολλές ακόμα εστίες σε κάθε γωνιά του πλανήτη απειλούνται με ανάφλεξη. Ο παρoνομαστής παντού ο ίδιος: η αυτοκρατορία των ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, οι αντιπαραθέσεις με τα άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα (Ε.Ε., Ρωσία, Κίνα).

Ποτέ, από τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο μέχρι σήμερα, δεν είχαμε τόσο βαθιά οικονομική και κοινωνική κρίση. Πείνα, ανεργία, παιδική εκμετάλλευση, επιδημίες. Και την ίδια στιγμή, ποτέ δεν παραγόταν τόσος πλούτος, που συγκεντρώνεται στα χέρια ελάχιστων!

Ποτέ, από τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο μέχρι σήμερα, δεν είχε κάνει τόσο φανερή την παρουσία της η φασιστική απειλή. Από τα φασιστικά τάγματα εφόδου στην Ουκρανία, που εξόπλισαν η Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ, μέχρι την άνοδο των φασιστικών κομμάτων στην «Ευρώπη της δημοκρατίας» και τη ναζιστικής συμμορίας της “Χρυσής Αυγής” στη χώρα μας.

Και στην Ελλάδα, οι κρατικές και τοπικές αρχές με περισσή υποκρισία «τιμούν» τους ήρωες του αντιφασιστικού αγώνα! Την ίδια στιγμή που εξαθλιώνουν έναν λαό οδηγώντας τον στη φτώχεια, στην ανεργία και στη μετανάστευση, που πνίγουν μετανάστες στα νερά του Αιγαίου και κατασκευάζουν νέα Νταχάου στην Αμυγδαλέζα. Την ίδια στιγμή που συμμετέχουν σε όλους τους ιμπεριαλιστικούς τυχοδιωκτισμούς του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε., που παίζουν επικίνδυνα παιχνίδια στην Κύπρο με στόχο τοn φυσικό πλούτο και τίμημα το αίμα των λαών της περιοχής!

Υπάρχει και η άλλη πλευρά: ο αγώνας των αντιφασιστών στην Ουκρανία, η ηρωική αντίσταση των μαχητών του Κομπάνι, οι αγώνες των λαών όλου του κόσμου, οι μικρές και μεγάλες μάχες του ελληνικού λαού! Εκεί «ανθρωπεύει ο άνθρωπος», εκεί είναι ζωντανή η ελπίδα πως, όπως και τότε, οι λαοί θα νικήσουν! Κι αυτήν τη φορά δε θα μείνει η νίκη μισή, αυτή τη φορά θα σαρωθεί το σύστημα που γεννά την πείνα, τοn φασισμό, τον πόλεμο!

Στη δική μας γειτονιά, στην ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, εδώ και χρόνια στέλνουμε το μήνυμα. Χαλάμε την υποκριτική «ομοψυχία» τους, διαδηλώνουμε για όσα κάνουν τη ζωή μας εφιάλτη! Μην ξεχνάμε ότι έχουμε το θλιβερό προνόμιο να μας «τιμά» με την παρουσία του εκπρόσωπος της αιματοβαμμένης συμμαχίας του ΝΑΤΟ. Προτείναμε στο Δημοτικό Συμβούλιο να κηρυχτεί ανεπιθύμητος! Δυστυχώς, η νέα, «αριστερή», δημοτική αρχή του κ. Σταθόπουλου το αρνήθηκε, ακολουθώντας και εδώ την προηγούμενη του κ. Ζορμπά. Κι ας ήταν στελέχη της που πρωτοστατούσαν στις διαδηλώσεις τα προηγούμενα χρόνια. Τώρα είναι «τοπική εξουσία», βέβαια…

Εμείς θα είμαστε στη θέση μας: θα διαδηλώσουμε και φέτος κατά του πολέμου, του φασισμού και της φτώχειας. Θα φωνάξουμε ότι το ΝΑΤΟ είναι ανεπιθύμητο στην πόλη μας, ελπίζοντας πως η πανελλαδική κατακραυγή που ξεσηκώθηκε θα αποτρέψει την παρουσία του.

Για «τους ανθρώπους που αγαπάμε και τις πεζούλες μας», έλεγε ο πρωτοκαπετάνιος του ΕΛΑΣ, ο Άρης Βελουχιώτης, όταν ο λαϊκός στρατός απελευθέρωνε την Ελλάδα. Για την ίδια τη ζωή, που τόσο αγαπάμε, λοιπόν…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet