Κατεπείγουσα σύγκληση του Δ.Σ. Αγίας Παρασκευής ζητεί ο Ανδρ. Γκιζιώτης
Print Friendly, PDF & Email
Πολιτική

Κατεπείγουσα σύγκληση του Δ.Σ. Αγίας Παρασκευής ζητεί ο Ανδρ. Γκιζιώτης

Έκτακτη και κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίας Παρασκευής ζητεί ο δημοτικός σύμβουλος, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Αγίας Παρασκευής, Ανδρέας Γκιζιώτης.

Ο δημοτικός σύμβουλος είχε αιτηθεί στις 24 Απριλίου 2016 να εισαχθεί θέμα στην ημερήσια διάταξη του Δημοτικού Συμβουλίου, ψήφισμα που να δηλώνει, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του, «τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη στους εργαζόμενους του Δήμου και σε όλους τους συμπολίτες μας και θα απαιτεί την απόσυρση του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου». Καθώς η συγκεκριμένη συνεδρίαση του Σώματος δεν πραγματοποιήθηκε, λόγω έλλειψης απαρτίας, και με την εξέλιξη της εισαγωγής του νομοσχεδίου στην ολομέλεια της Βουλής, αλλά και των αντιδράσεων της ΠΟΕ ΟΤΑ και την κατάληψη του δημαρχείου Αγίας Παρασκευής από τους εργαζόμενους, ο κ. Γκιζιώτης ζητεί πλέον την έκτακτη – κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ακολουθεί η πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης Αγίας Παρασκευής για ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου:

Ο νόμος που παρουσίασε η κυβέρνηση, σαρώνει τα όποια ασφαλιστικά δικαιώματα έχουν απομείνει. Διαμορφώνει ένα νέο τοπίο, όπου η συμμετοχή του κράτους και της εργοδοσίας, περιορίζεται δραστικά για να κυριαρχήσουν οι εταιρείες της ιδιωτικής ασφάλισης.

Περιορίζει ακόμη περισσότερο τις κύριες συντάξεις και την επικουρική ασφάλιση, προχωρά σε νέες περικοπές στους ήδη συνταξιούχους μέσω των επικουρικών, του ΕΚΑΣ και του εφάπαξ.

Το νέο Ασφαλιστικό χτυπά καίρια τους εργαζόμενους που βρίσκονται στους σημερινούς απαράδεκτους μισθούς των 586 και 511 ευρώ, τους εργαζόμενους που εργάζονται με όλες τις ελαστικές μορφές εργασίας, τους ανέργους.

Θίγει τους νέους συνταξιούχους που θα παίρνουν ακόμα μικρότερες συντάξεις, τους αυτοαπασχολούμενους, τους επιστήμονες και τους μικρομεσαίους αγρότες, εκτοξεύοντας στα ύψη τις εισφορές τους στα ταμεία.

Σήμερα οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι, όλοι οι ασφαλισμένοι μπορούν να βγάλουν συμπεράσματα για τα καθησυχαστικά λόγια, για τις «κόκκινες γραμμές». Η διαπραγμάτευση δεν αφορούσε την υπεράσπιση των όποιων ασφαλιστικών δικαιωμάτων έχουν απομείνει…

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αγίας Παρασκευής στέκεται αλληλέγγυο στους εργαζόμενους του Δήμου και σε όλους τους συμπολίτες μας που θίγονται και στους αγώνες τους. Ζητά την απόσυρση, τη μη ψήφιση του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet