Βασίλης Σάρκουλας: Αδίστακτη και απαράδεκτη επίθεση του δημάρχου Αγίας Παρασκευής στον πολιτισμό
Πολιτισμός

Βασίλης Σάρκουλας: Αδίστακτη και απαράδεκτη επίθεση του δημάρχου Αγίας Παρασκευής στον πολιτισμό

Σκληρή κριτική κατά του δημάρχου Αγίας Παρασκευής Γιάννη Μυλωνάκη ασκεί ο επικεφαλής της παράταξης Αγία Παρασκευή η Πόλη μας με αφορμή πολιτιστικά δρώμενα στην πόλη.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο κ. Βασίλης Σάρκουλας, συζητήθηκε, «με πολύ μεγάλη καθυστέρηση, με ευθύνη της δημοτικής αρχής», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά,, η 1η υποχρεωτική αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Δήμου έτους 2024. Για τα  συμπεράσματα του συνόλου της αναμόρφωσης η παράταξη, όπως σημειώνει, θα εκδώσει επόμενη ανακοίνωση. Προς το παρόν εστιάζει «σε ένα γεγονός που δείχνει τη νοοτροπία του δημάρχου κ. Γιάννη Μυλωνάκη και του συνόλου της δημοτικής αρχής, τον τρόπο που σκέφτονται να πολιτευτούν απέναντι σε θεσμούς και ανθρώπους που υπηρέτησαν την πόλη μας για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Μια νοοτροπία που βρήκε αντιμέτωπη την αντιπολίτευση εκτός, δυστυχώς, μιας παράταξης».

Και η ανακοίνωση της παράταξης Αγία Παρασκευή η Πόλη μας συνεχίζει:

«Πριν από 37 χρόνια ιδρύθηκε η Δημοτική Ομάδα Θεάτρου, με σκηνοθέτη τον διακεκριμένο και πανελλήνια γνωστό ηθοποιό-σκηνοθέτη κ. Γιάννη Δεγαΐτη. Η Ομάδα, που αποτελείται από ερασιτέχνες ηθοποιούς, στηρίχτηκε από όλους τους δημάρχους που ακολούθησαν. Αναπτύχθηκε, εμπλουτίστηκε και  έδωσε εκατοντάδες παραστάσεις για τους κατοίκους και, 17 χρόνια πριν, έγινε ιδρυτικό μέλος του Φεστιβάλ Διαδημοτικού Θεάτρου. Έχει αποσπάσει δεκάδες βραβεία και επαίνους, κάνοντας την πόλη μας περήφανη. Τρία χρόνια πριν δημιουργήσαμε την Παιδική Θεατρική Σκηνή, με τον ίδιο σκηνοθέτη, η οποία έχει σκοπό να παρουσιάζει δωρεάν θεατρικές παραστάσεις στα παιδιά των σχολείων μας, για να τα εξοικειώσει με την σπουδαία αυτή μορφή τέχνης.

Η σύμβαση του σκηνοθέτη έληξε στο τέλος του Φεβρουαρίου του 2024. Η δημοτική αρχή έδωσε στον κ. Γιάννη Δεγαΐτη την αίσθηση ότι θα συνεχίσει τη δουλειά του, αφού ήδη από την προηγούμενη χρονιά προετοίμαζε τις παραστάσεις (για ενήλικους και παιδιά) που θα έδινε το 2024, τόσο στον Δήμο όσο και σε άλλους Δήμους. Μάλιστα, είχε δώσει τη διαβεβαίωση στην Επιτροπή του Διαδημοτικού Φεστιβάλ ότι η Ομάδα Θεάτρου μας θα λάμβανε  μέρος στο Φεστιβάλ. Ο δήμαρχος όμως αποφάσισε ότι η Ομάδα Θεάτρου και η Παιδική Θεατρική Σκηνή είναι περιττές, άχρηστες. Και τις κατάργησε αδίστακτα με μια μονοκοντυλιά, αφαιρώντας το ποσόν  από τον προϋπολογισμό. Έτσι απλά. Δεν είχε μάλιστα την ευαισθησία, την ευγένεια, να προειδοποιήσει τον σκηνοθέτη και τους ηθοποιούς, οι οποίοι αφιερώνουν ώρες από την προσωπική τους ζωή για να παράγουν και να προάγουν τον πολιτισμό στην πόλη μας. 

Είναι συμπεριφορά δημάρχου αυτή, υπεύθυνη και ανθρώπινη; Πέρα από προσβλητική και μειωτική συμπεριφορά προς ανθρώπους που προσφέρουν στον Δήμο, είναι και μια επίθεση, σε συνδυασμό και με άλλες, άνευ προηγουμένου ενάντια στον πολιτισμό, για τον οποίο ο δήμαρχος κ. Γιάννης Μυλωνάκης αποδεικνύει ότι δεν έχει ιδέα».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet