Εικαστικά εργαστήρια για παιδιά στον κήπο του ζωγράφου Αλ. Κοντόπουλου
Πολιτισμός

Εικαστικά εργαστήρια για παιδιά στον κήπο του ζωγράφου Αλ. Κοντόπουλου

Τρεις ημέρες παιδικής δημιουργίας, τρεις ημέρες φαντασίας διεξήχθησαν το καλοκαίρι στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγίας Παρασκευής – Μουσείο Αλέκου Κοντόπουλου.

Παιδιά από 6 έως και 13 ετών περπάτησαν, στις 23, 24 και 25 Ιουνίου 2015, στον κήπο της Βιβλιοθήκης, στα βήματα του Αλέκου Κοντόπουλου, εμπνεύστηκαν από επιλεγμένα έργα του ζωγράφου, έμαθαν και πειραματίστηκαν.

Η εικαστικός και υπεύθυνη των εικαστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Μουσείου Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης Ιωάννα Βλάχου και η εικαστικός και καθηγήτρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Όλγα Γιούσεφ, υπό τη σκέπη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αγίας Παρασκευής – Μουσείο Αλέκου Κοντόπουλου, με αφετηρία τα έργα του ζωγράφου, οδήγησαν τα παιδιά μέσα από τη Χαρακτική, τη Ζωγραφική και τη Γλυπτική, με διάφορα υλικά, στη βασική κατανόηση θεμάτων των εικαστικών τεχνών, στις παρυφές της σύγχρονης Τέχνης. Στο εργαστήρι, τα παιδιά βίωσαν την εμπειρία της χάραξης και του τυπώματος ενός χαρακτικού, ζωγράφισαν πάνω σε φαναράκια που «ταξίδεψαν» στο νερό, στιγμές από τα έργα του Αλέκου Κοντόπουλου, έπλασαν πάνω σε συρμάτινο σκελετό τα δικά τους γλυπτά. Έργα που τα παιδιά πήραν μαζί τους, με εμπειρίες και γνώση.

Ομαδική εργασία σε ξύλινο πλαίσιο, εμπνευσμένη από το έργο «Βουερό Παζάρι», κοσμούσε τον τοίχο στην αυλή της Βιβλιοθήκης για όλη τη διάρκεια των «Πολιτιστικών Συναντήσεων Αλέκος Κοντόπουλος».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet