Μαγική βραδιά, γεμάτη Μάνο Χατζιδάκι, στην Αγία Παρασκευή
Print Friendly, PDF & Email
Πολιτισμός

Μαγική βραδιά, γεμάτη Μάνο Χατζιδάκι, στην Αγία Παρασκευή

Μια μαγική βραδιά με στιγμές από τη ζωή και με τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι έζησαν την Τετάρτη 29 Οκτωβρίου όλοι όσοι πλημμύρησαν τον φιλόξενο χώρο της Ελληνογαλλικής Σχολής «Ευγένειος Ντελακρουά», μέχρι και στους διάδρομους του, δημιουργώντας μια πολύ ζεστή ατμόσφαιρα.

Η εκδήλωση «Όταν ο Μάνος Χατζιδάκις συνάντησε… το Τρίτο Πρόγραμμα», που διοργάνωσε ο Δήμος Αγίας Παρασκευής ξεκίνησε με τον δήμαρχο Γιάννη Σταθόπουλο, ο οποίος καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και ευχαρίστησε την Ελληνογαλλική Σχολή «Ευγένειος Ντελακρουά» και όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης.

Για τον Μάνο Χατζιδάκι και το έργο του μίλησαν ο Παναγιώτης Καλαντζόπουλος, μουσικοσυνθέτης – στιχουργός, ο Μίλτος Λογιάδης, καθηγητής – διευθυντής Ορχήστρας Ιονίου Πανεπιστημίου – μαέστρος και ο Δημήτρης Λέκκας, συνθέτης -μαθηματικός – πανεπιστημιακός. Οι ομιλητές, που υπήρξαν και οι τρεις συνεργάτες του Μάνου Χατζιδάκι, μετέφεραν στον κόσμο κάποιες χαρακτηριστικές στιγμές που έζησαν μαζί του. Ο Παναγιώτης Καλαντζόπουλος μίλησε για την πρώτη συνάντηση του με το Μάνο Χατζιδάκι όπου τον άκουσε να του «ορίζει» το τραγούδι σαν τα τρία μαγικά λεπτά που συναντώνται τα λόγια, η μουσική και η ερμηνεία. Ο Μίλτος Λογιάδης, ο οποίος τον γνώρισε στα 4 τελευταία χρόνια της ζωής του, περιέγραψε πώς του ανέθεσε τη διεύθυνση των μουσικών αγώνων της Καλαμάτας και μίλησε για την Ορχήστρα των Χρωμάτων που αποτέλεσε το όραμα του Χατζιδάκι από το 1989, έγινε νόμος του κράτους το 1995 και εδώ και τρία χρόνια υπάρχει μόνο στα χαρτιά, όταν τα μέλη της απολύθηκαν μαζί με όλους τους εργαζόμενους της ΕΡΤ. Αναφέρθηκε στην έντιμη σχέση του με τους ανθρώπους, την απέχθεια του για τον καθωσπρεπισμό και την εκτίμηση του στην αξιοπρέπεια. Ο Δημήτρης Λέκκας μίλησε για τα πολλά χρόνια με τον Μάνο Χατζιδάκι στο Τρίτο Πρόγραμμα. Αναφέρθηκε στον τρόπο που το διεύθυνε και μετέφερε, με μοναδικό τρόπο, μιμούμενος και τη φωνή του Χατζιδάκι για να αποδίδει τα λόγια του, ορισμένα περιστατικά που αναδείκνυαν τον χαρακτήρα του μεγάλου δημιουργού.

Ακολούθησαν οι τραγουδιστές Καλλιόπη Βέτα και Ηλίας Λιούγκος που ερμήνευσαν, όπως και η Μαρία Ρεμπούτσικα εξαιρετικά υπέροχα τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι μεταδίδοντας τη μαγεία τους στον κόσμο.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γεράσιμος Βλάχος, οι πρώην δήμαρχοι Λεονάρδος Χατζηανδρέου και Βασίλης Γιαννακόπουλος, αντιδήμαρχοι, πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι καθώς και εκπρόσωποι φορέων.

Την επιμέλεια και το συντονισμό της εκδήλωσης είχε η Μαρία Ρεμπούτσικα Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Αγίας Παρασκευής για τις Πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet