«Το αγόρι και ο κόσμος» & «The Philadelphia Story» στον Κιν/φο «Θ. Βέγγος»
Πολιτισμός

«Το αγόρι και ο κόσμος» & «The Philadelphia Story» στον Κιν/φο «Θ. Βέγγος»

Με τις ταινίες «Το αγόρι και ο κόσμος» και «The Philadelphia Story» συνεχίζονται οι προβολές στον θερινό Δημοτικό Κινηματογράφο Αγίας Παρασκευής «Θανάσης Βέγγος» τη Δευτέρα 22 και την Τρίτη 23 Αυγούστου 2016.

«Το αγόρι και ο κόσμος»

Δευτέρα 22 και Τρίτη 23 Αυγούστου

Ώρα προβολής: 21:00

Έγχρωμη animation ταινία, βραζιλιάνικης παραγωγής έτους 2013 και διάρκειας 80΄, σε σκηνοθεσία Άλε Αμπρέου.

Αναζητώντας τον πατέρα του, ένα μικρό αγόρι ξεκινά ένα ταξίδι ανακάλυψης της πραγματικότητας που τον περιβάλλει.

Ένα έργο τρυφερό, πλημμυρισμένο από ζωηρά χρώματα και μαγευτικούς ήχους, σκιτσαρισμένο με μια τεχνική που θυμίζει παιδικές ζωγραφιές.

Μέσα από τα μάτια ενός μικρού αγοριού, που διψά για περιπέτεια και φεύγει από το χωριό του για να πάει στην πόλη να βρει τον άνεργο πατέρα του, παρουσιάζεται η σύγχρονη Βραζιλία και οι αντιφάσεις της.

«The Philadelphia Story»

Δευτέρα 22 και Τρίτη 23 Αυγούστου

Ώρα προβολής: 23:00

Ασπρόμαυρη αμερικανική κομεντί παραγωγής 1940 και διάρκειας 112΄.

Σκηνοθεσία: Τζορτζ Κιούκορ. Πρωταγωνιστούν: Κάθριν Χέπμπορν, Τζέιμς Στιούαρτ, Κάρι Γκραντ.

Η Φιλαδελφιανή κληρονόμος Τρέισι Λόρντ (Κάθριν Χέμπορν) πετάει τον πλεϊμπόι άντρα της, Ντέξτερ Χάβεν (Κάρι Γκράντ), έξω απ΄ το σπίτι τους λίγο μετά τον γάμο. Δύο χρόνια μετά, η Τρέισι σχεδιάζει να ξαναπαντρευτεί, αλλά ο Ντέξτερ φτάνει σπίτι την παραμονή του γάμου με έναν δημοσιογράφο (Τζέιμς Στούαρτ) και μια φωτογράφο (Ρούθ Χάσει) από τον περιοδικό «Σπάι», αποφασισμένος να τους χαλάσει τα σχέδια. Η Κέιτ αναγκάζεται να τους δώσει πρόσβαση στην προσωπική της ζωή γιατί το περιοδικό για το οποίο δουλεύουν απειλεί να ξεσκεπάσει τις υποθέσεις του πατέρα της.

Η υψηλή κοινωνία της Φιλαδέλφεια περιμένει με ανυπομονησία τον γάμο της διαβόητης Τρέισι Λορντ. Ο πρώην σύζυγός της, παρά τον επεισοδιακό χωρισμό τους, που περιλάμβανε την κακοποίηση ενός μπαστουνιού του γκολφ και μία μικρή δόση ξεκαρδιστικής συζυγικής βίας, τρέφει ακόμα αισθήματα για κείνη, καμουφλαρισμένα ωστόσο σε βιτριολικά σχόλια, προορισμένα να πληγώσουν τον εγωισμό της. Σε μία ύστατη προσπάθεια να ανατρέψει την κατάσταση, προσκαλεί στον κλειστό γάμο τον δημοσιογράφο μιας κουτσομπολίστικης εφημερίδας, μη γνωρίζοντας ότι έτσι προσθέτει έναν ακόμα αντίπαλο στον αγώνα για την καρδιά της δεσποινίδας Λορντ.

Πληροφορίες

Δημοτικός Κινηματογράφος Αγίας Παρασκευής «Θανάσης Βέγγος»: Πολιτιστικό και Αθλητικό Πάρκο «Σταύρος Κώτσης», πρώην Στρατόπεδο Σπυρούδη, Σπάρτης 1 και Θεμιστοκλέους, Αγία Παρασκευή, τηλ: 210 6016626, 210 6002223 (ΠΑΟΔΑΠ).

Η είσοδος είναι ελεύθερη με προαιρετική προσφορά ειδών για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αγίας Παρασκευής.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet