Έπαινο συμμετοχής έλαβαν τα δημοτικά σχολεία των Βριλησσίων για τη συμμετοχή τους στη δράση «Πράσινοι Μαθητές σε Αποστολή!»
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Έπαινο συμμετοχής έλαβαν τα δημοτικά σχολεία των Βριλησσίων για τη συμμετοχή τους στη δράση «Πράσινοι Μαθητές σε Αποστολή!»

Στο πλαίσιο της 6ης Εβδομάδας Περιβάλλοντος, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης 25/6 η βράβευση των δημοτικών σχολείων του Δήμου Βριλησσίων για τη συμμετοχή των μαθητών τους στη σχολική δράση τηλε-εκπαίδευσης για την Ανακύκλωση στην Πηγή «Πράσινοι Μαθητές σε Αποστολή!».

Η σχολική δράση υλοποιήθηκε από τον Δήμο Βριλησσίων μέσα από την ηλεκτρονική πλατφόρμα δημοτικής ανακύκλωσης.

Βραβεύτηκαν για την ενεργό συμμετοχή τους το 3ο Δημοτικό Σχολείο και το Athener Schule που πρώτευσαν στην παρακολούθηση της τηλε-εκπαίδευσης, από τον δήμαρχο Βριλησσίων, Ξένο Μανιατογιάννη, τον αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος Βιώσιμης Ανάπτυξης & Ψηφιακών Εφαρμογών, Aλέξη Μαυραγάνη, την αντιδήμαρχο Παιδείας, Σοφία Χαντζάρα και την εκπρόσωπο του συστήματος ανακύκλωσης μπαταριών «ΑΦΗΣ», Σαλώμη Διακρούση.

Στη δράση συμμετείχαν 5 δημοτικά σχολεία, τα οποία συγκέντρωσαν διαδικτυακά περισσότερους από 4.000 πόντους, ολοκληρώνοντας επιτυχώς 11 «School Green Missions» με τη βοήθεια των γονέων τους.

Τα δώρα που διανεμήθηκαν στα σχολεία ήταν χορηγία του συστήματος ανακύκλωσης μπαταριών «ΑΦΗΣ».

Ο κ. Μανιατογιάννης θέλοντας να τιμήσει τους μαθητές για την προσπάθεια τους, παρέδωσε στους διευθυντές των δύο σχολείων έπαινο συμμετοχής -ηλεκτρονική συσκευή (tablet)- καθώς και από ένα δεντράκι για να φυτέψουν στον προαύλιο χώρο του σχολείου τους.

Επιπλέον, όλα τα σχολεία παρέλαβαν επαίνους συμμετοχής για την προσπάθειά τους.

Ο κ. Μανιατογιάννης, αναφερόμενος στην εντυπωσιακή προσπάθεια των μαθητών να ενημερωθούν για θέματα ανακύκλωσης, τόνισε ότι «η φετινή συμμετοχή είχε μίαν επιπλέον σημασία για όλους εξαιτίας των νέων συνθηκών που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε ως αποτέλεσμα της πανδημίας, αλλά κυρίως για τους μικρούς μαθητές».

Ο κ. Μαυραγάνης συνεχάρη με τη σειρά του τους μαθητές για την αξιόλογη προσπάθεια που κατέβαλαν, παρά τα νέα δεδομένα που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν. Επιπλέον, τόνισε «πόσο σημαντική είναι η τηλε-κπαίδευση σε θέματα ανακύκλωσης, για ένα καλύτερο και βιώσιμο μέλλον».

«Ο Δήμος Βριλησσίων δεσμεύεται να εξακολουθήσει να στηρίζει σταθερά την πρωτοβουλία αυτή και την ερχόμενη σχολική χρονιά, κατά την οποία θα ενισχύσει και θα εμπλουτίσει και με νέες περιβαλλοντικές δράσεις για την ευαισθητοποίηση των μαθητών», σημειώνει η δοίκηση.

Αναλυτικά, στο infographic της πλατφόρμας followgreen.gr έχουν αναρτηθεί τα αποτελέσματα της Σχολικής Δράσης «Πράσινοι Μαθητές σε Αποστολή!».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet