Βριλήσσια Πορεία Ευθύνης: Συνάντηση με την Ένωση Γονέων
Κοινωνία

Βριλήσσια Πορεία Ευθύνης: Συνάντηση με την Ένωση Γονέων

Συνάντηση με εκπροσώπους του Δ.Σ. της Ένωση Γονέων των Βριλησσίων πραγματοποίησε η δημοτική ομάδα της ανεξάρτητης παράταξης Βριλήσσια Πορεία Ευθύνης την Πέμπτη 7/11/2024. Στη συνάντηση παρέστησαν από την Ένωση Γονέων ο πρόεδρος Δ. Γκιουρτζίδης και η αντιπρόεδρος Κατερίνα Παράσχου, ενώ από τη δημοτική ομάδα της παράταξης Βριλήσσια Πορεία Ευθύνης η επικεφαλής Β. Αρσένη-Λάμπρου, η Σοφία Ράπτη και ο Κώστας Λιακόπουλος.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, συζητήθηκαν συγκεκριμένα θέματα που αφορούν τα σοβαρά προβλήματα των σχολείων σε όλα τα επίπεδα, αλλά και ζητήματα που δυστυχώς αντιμετωπίζει η Ένωση Γονέων ως θεσμικό όργανο.

Κοινή ήταν η διαπίστωση της σοβαρότητας της κατάστασης στα ζητήματα τα οποία αναφέρουμε παρακάτω και που συζητήσαμε αναλυτικότατα:

  1. Η επιβεβλημένη αξιοποίηση του οικοπέδου, το οποίο σωστά και με πρόβλεψη της αύξησης του πληθυσμού στον Δήμο Βριλησσίων, είχε δεσμευτεί από το 2010 για μία 15ετία με σκοπό να ανεγερθεί το 3ο Λύκειο Βριλησσίων (αξίζει να σημειωθεί πως αν σε δυο χρόνια δεν έχουν ολοκληρωθεί οι απαραίτητες ενέργειες, χάνεται το οικόπεδο), ενώ τονίστηκε ιδιαίτερα η αλλαγή στάσης της Δημοτικής αρχής ως προς την εξέλιξη αυτού του θέματος.
  2. Η άμεση δρομολόγηση, πρωτίστως της απαραίτητης πεζογέφυρας στην οδό Αγιάσου για την ασφαλή διέλευση των μαθητών τόσο για το 2ο Δημοτικό όσο και για το 3ο Γυμνάσιο αλλά και τους κατοίκους της Βόρειας περιοχής των Βριλησσίων και όχι μόνο ή πρώτα στην Ναυτική βάση όπως η δημοτική αρχή προτείνει.
  3. Ο επανακαθορισμός των ορίων των σχολικών μονάδων.
  4. ο αντισεισμικός έλεγχος και η άρνηση της δημοτικής αρχής να ενημερώσει εγγράφως για την κατάσταση την οποία διαπιστώθηκε ότι βρίσκονται τα σχολεία (μονίμως εισπράττουν προφορικά ό,τι είναι απόρρητα στοιχεία).
  5. Τα προβλήματα της κατάργησης των Σχολικών Επιτροπών.
  6. Η μη συμμετοχή του εκπροσώπου της Ένωσης στο συμβούλιο παραβατικότητας στο οποίο είχε αποφασιστεί να συμμετέχει.
  7. Η τελευταία κατάληψη στο Λύκειο (ένας από τους λόγους κατάληψης αφορούσε την μη ύπαρξη υλικών καθαριότητας κ.α).
  8. Η μη ύπαρξη μελέτης κατασκευής για τις νέες αίθουσες σε 2ο Γυμνάσιο και 2ο Λύκειο προς αντικατάσταση των διαδρόμων που λειτουργούν ως αίθουσες.
  9. Η μη πληροφόρηση της Ένωσης για τα κενά των σχολείων, όταν ερωτήθηκαν εκ μέρους μας πχ για το ποσοστό των μαθητών με παράλληλη στήριξη,(αρκετοί διευθυντές αρνούνται να ενημερώσουν).
  10. Η ορθή κατανομή μαθητών στα Γυμνάσια.
  11. Η σύσταση ειδικής επιτροπής για τον αναγκαίο έλεγχο στα Κυλικεία (τιμές, ποιότητα, προϊόντα).
  12. Ζητήματα προβληματικών συμπεριφορών στα σχολεία και αντιμετώπιση τους.
  13. Καμία ενημέρωση εκ μέρους της δημοτικής αρχής για την κατάργηση των προκάτ αιθουσών.
  14. Ο ρόλος των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων ο οποίος σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αντικαθιστά τις υποχρεώσεις του δήμου απέναντι στην σχολική κοινότητα.

Μετά τη συνάντηση η επικεφαλής της παράτακξης Βούλα Αρσένη-Λάμπρου δήλωσε:

«Η παράταξή μας δίνει έμφαση στην συνέπεια  των λόγων και στην ορθή επίλυση των θεμάτων της σχολικής κοινότητάς, που κάποια  χρονίζουν, αλλά και σε αυτά που δημιουργούνται λόγω και των προβληματικών κεντρικών αποφάσεων, οι οποίες δυσκολεύουν το έργο όλων. Εμείς είμαστε αρωγοί σε κάθε κίνηση  διεκδίκησης της Ένωσης αλλά και της δημοτικής αρχής, εφ΄ όσον κινηθούν με γνώμονα την διεκδίκηση όλων όσων χρειάζονται για το συμφέρον και την καλύτερη λειτουργία των σχολείων μας.

Ήδη, στο Δ.Σ. κατεβάσαμε σχετικό ψήφισμα  (διεκδίκηση επαναφοράς των Σ.Ε). Εκφράστηκε η ανησυχία όλων των παρευρισκόμενων για τη διαχείριση των λειτουργικών αναγκών των αναγκών των σχολείων μετά την κατάργηση των Σ.Ε., που όπως είχε ήδη επισημανθεί από την παράταξή μας θα προκαλούσε πρόσθετα προβλήματα στα ήδη ταλαιπωρημένα οικονομικά των σχολείων. Στόχος μας η διαρκή συνεργασία, η οποία συνεχίζεται μέχρι σήμερα, ώστε από κοινού να συμβάλλουμε στην προσπάθεια επίλυσης όλων των θεμάτων για να πετύχουμε το θεμιτό αποτέλεσμα.

Καθοριστικός παράγοντας  να μπορεί μία διοίκηση να βλέπει τι χρειάζεται η πόλη τα επόμενα 30 χρόνια και σε αυτό το πλάνο να αναπτυχθεί, αφού παράλληλα επιλύσει όλα όσα προκύπτουν με θετική διάθεση και θέληση για συνεργασία με τους εκπροσώπους των γονέων».

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2025
Powered by Wisenet