Γ. Πισιμίσης: Αναγκαία η άμεση αναβάθμιση της Δημοτικής Συγκοινωνίας Βριλησσίων
Κοινωνία

Γ. Πισιμίσης: Αναγκαία η άμεση αναβάθμιση της Δημοτικής Συγκοινωνίας Βριλησσίων

Την πρόσφατη ακινητοποίηση των λεωφορείων της Δημοτικής Συγκοινωνίας στα Βριλήσσια, λόγω προγραμματισμένης συντήρησης και επισκευή βλαβών, σχολιάζει ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Νέα Πνοή για τα Βριλήσσια.

Ο κ. Γιάννης Πισιμίσης, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σημειώνει ότι «δεν μπορεί κανείς να κάνει λόγο για ουσιαστική λειτουργία της Δημοτικής Συγκοινωνίας στην πόλη μας, ακόμα και όταν αυτή υποτίθεται λειτουργούσε κανονικά», τονίζοντας ότι η παράταξή του έχει προτείνει στο Δημοτικό Συμβούλιο συγκεκριμένους τρόπους για την αναβάθμισή της.

Ειδικότερα, στην ανάρτησή του ο κ. Πισιμίσης αναφέρει:

Δεν αποτελεί είδηση το γεγονός ότι για άλλη μια φορά τα Βριλήσσια έχουν μείνει χωρίς Δημοτική Συγκοινωνία. Δεν μπορεί κανείς, εξάλλου, να κάνει λόγο για ουσιαστική λειτουργία της Δημοτικής Συγκοινωνίας στην πόλη μας, ακόμα και όταν αυτή υποτίθεται λειτουργούσε κανονικά.

Χωρίς τακτικά δρομολόγια, χωρίς κάλυψη του συνόλου της πόλης, χωρίς ενημέρωση για το πρόγραμμα του δρομολογίου, ουσιαστικά τα τελευταία χρόνια η Δημοτική Συγκοινωνία έχει μετατραπεί σε κάποιο ιδιαίτερο είδος Μαθητικής Συγκοινωνίας, αφού η μόνη της, σχεδόν, αποστολή είναι η μεταφορά των μαθητών στα σχολεία της πόλης και αυτή όχι πάντα χωρίς προβλήματα.

Παρ’ όλα αυτά, εμείς επιμένουμε στην ανάγκη άμεσης αναβάθμισης και επαναλειτουργίας της Δημοτικής Συγκοινωνίας στην πόλη μας και για τον λόγο αυτό προτείναμε επίσημα στο Δημοτικό Συμβούλιο, μέσω του Τεχνικού Προγράμματος που καταθέσαμε, την ψήφιση, σε πρώτη φάση, μελέτης για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό της Δημοτικής Συγκοινωνίας.

Στόχος μας είναι να την καταστήσουμε μια πραγματικά αξιόπιστη εναλλακτική επιλογή μετακίνησης στην πόλη, μέσω της προμήθειας νέων λεωφορείων μικρού μεγέθους (MiniBus), με χαμηλή κατανάλωση ρύπων, πυκνά δρομολόγια που να καλύπτουν το σύνολο της πόλης και έναν νέο «εξυπνο» τρόπο λειτουργίας που μπορούν να δώσουν σήμερα καινοτόμες ψηφιακές εφαρμογές (οθόνες τηλεματικής στις στάσεις, εφαρμογές σε smartphone για ζωντανή ενημέρωση του επιβατικού κοινού) .

Ίσως για τη δημοτική αρχή Βριλησσίων αυτά να φαίνονται εξωπραγματικά, όχι όμως, για πολλούς άλλους Δήμους στην Ελλάδα που τα έχουν ήδη υλοποιήσει.

Είναι κρίμα σήμερα στα Βριλήσσια, λόγω δυσπραγίας και αδιαφορίας, να μένουμε τόσο πολύ πίσω.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet