Δήμος Βριλησσίων: Εκδήλωση ενδιαφέροντος για ενδεχόμενη διεκδίκηση αποζημίωσης από τον ΔΕΔΔΗΕ
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Δήμος Βριλησσίων: Εκδήλωση ενδιαφέροντος για ενδεχόμενη διεκδίκηση αποζημίωσης από τον ΔΕΔΔΗΕ

Με αφορμή την εξώδικη διαμαρτυρία, που διαβιβάστηκε στους υπουργούς Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Κ. Σκρέκα, Οικονομικών κ. Χ. Σταϊκούρα, Εσωτερικών κ. Μ. Βορίδη, αναπλ. υπουργό κ. Σ. Πέτσα και στον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ Α.Ε. κ. Γ. Στάσση, αλλά και την ταλαιπωρία που υπέστησαν οι δημότες των Βριλησσίων εν μέσω της κακοκαιρίας «Μήδεια», λόγω της πολύωρης διακοπής ηλεκτροδότησης σε περιοχές της πόλης, η διοίκηση του Δήμου καλεί τους πολίτες σε εκδήλωση ενδιαφέροντος για ενδεχόμενη διεκδίκηση αποζημίωσης από τον ΔΕΔΔΗΕ.

Ειδικότερα, η δημοτική αρχή Βριλησσίων αναφέρει τα εξής στη σχετική ανακοίνωση:

Κατά την πρόσφατη κακοκαιρία που έπληξε και τον Δήμο Βριλησσίων, παρατηρήθηκαν πολύωρες ή ακόμη και πολυήμερες διακοπές ρευματοδότησης σε τμήματα της πόλης, με συνέπεια την πρωτοφανή ταλαιπωρία που υπέστησαν οι κάτοικοι και οι επιχειρήσεις εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου, εξ υπαιτιότητας της ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε., όπως ο Δήμος αναλυτικά εκθέτει στην Εξώδικη Διαμαρτυρία του προς τον διαχειριστή του δικτύου.

Αφορμή των αφόρητων συνθηκών που προκλήθηκαν σε χιλιάδες νοικοκυριά κι επιχειρήσεις της πόλης και της ανακοινωθείσας από τον ΔΕΔΔΗΕ  έκπτωσης, η οποία δεν ανταποκρίνεται ούτε κατ’ ελάχιστο στην ηθική πρώτιστα βλάβη που υπέστησαν οι πληγέντες συμπολίτες μας, ο Δήμος Βριλησσίων εξετάζει τις δυνατότητες για παροχή συνδρομής στη διεκδίκηση μέσω της δικαστικής οδού κατά του ΔΕΔΔΗΕ εύλογης αποζημίωσης από τους κατοίκους των Βριλησσίων.

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας αυτής, καλούμε τους κατοίκους και τις επιχειρήσεις της πόλης των Βριλησσίων, που υπέστησαν υλικές ζημίες και ταλαιπωρήθηκαν από τις εκτεταμένες διακοπές ηλεκτροδότησης, να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για να ενημερωθούν μελλοντικά από τον Δήμο για το ενδεχόμενο δικαστικής διεκδίκησης αποζημίωσης από τη ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. στον τηλ. αριθμό επικοινωνίας: 213 2050552, καθημερινές και από ώρα 10:00 έως 13:00, αναφέροντας τα στοιχεία επικοινωνίας τους, τη διεύθυνση της κατοικίας/επιχείρησης, στην οποία σημειώθηκε διακοπή, την υλική/ηθική βλάβη που υπέστησαν (ζημίες σε εξοπλισμό, αριθμός μελών νοικοκυριού, ύπαρξη ανηλίκων/υπερηλίκων/ευαίσθητων υγειονομικά μελών) και το χρονικό διάστημα της διακοπής ηλεκτροδότησης.

Σημειώνεται ότι η, σύμφωνα με τα ανωτέρω, εκδήλωση ενδιαφέροντος από τους πληγέντες κατοίκους δεν υποκαθιστά τη διαδικασία για αποζημίωση από καταστροφές ηλεκτρικών συσκευών, που έχει καθορίσει η ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. μέσω του ιστοτόπου της (https://www.deddie.gr/el/upiresies/vlaves-diakopes-reumatos/xorigisi-xrimatikou-posou-gia-vlaves/), η οποία πρέπει να κινηθεί από τους χρήστες του δικτύου, που υπέστησαν τέτοια ζημιά, εντός των 10 επόμενων εργάσιμων ημερών από το συμβάν.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet