Ενδιαφέρον επέδειξαν οι δημότες Βριλησσίων για το σεμινάριο πρώτων βοηθειών – ΚΑΡΠΑ
Κοινωνία

Ενδιαφέρον επέδειξαν οι δημότες Βριλησσίων για το σεμινάριο πρώτων βοηθειών – ΚΑΡΠΑ

Ο Δήμος Βριλησσίων, διά της αντιδημαρχίας Πολιτικής Προστασίας & Αγωγής Υγείας και του ΟΚΠΑ, στο πλαίσιο της συμβολής του για την προστασία της υγείας και της ζωής των δημοτών διοργάνωσε, την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022 σεμινάριο για τις Βασικές Πρώτες Βοήθειες ΚΑΡΠΑ (Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση) «Η γνώση σώζει ζωές», σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και την Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Κρίσεων.

Όπως αναφέρει η δημοτική αρχή, οι συμμετέχοντες εκπαιδεύτηκαν στις βασικές πρώτες βοήθειες και στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ). Το πρόγραμμα έτυχε ιδιαίτερης αποδοχής, ενώ ικανοποίηση προκάλεσε, τόσο το ενδιαφέρον πολλών πολιτών για ανάλογη εκπαίδευση στο μέλλον όσο και η ευαισθητοποίησή τους στην εθελοντική και κοινωνική προσφορά.

Ο δήμαρχος Βριλησσίων Ξένος Μανιατογιάννης δήλωσε σχετικά: «Ο Δήμος Βριλησσίων, αρωγός σε πρωτοβουλίες ενημέρωσης και πρόληψης σε θέματα της δημόσιας υγείας, προστασίας και ασφάλειας των δημοτών, διοργανώνει και υλοποιεί ανάλογες δράσεις κι εκδηλώσεις, όπως αυτήν για τις Πρώτες Βοήθειες – ΚΑΡΠΑ, σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και την Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Κρίσεων».

Η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής & Αγωγής Υγείας και πρόεδρος του ΟΚΠΑ Β. Αρσένη – Λάμπρου δήλωσε: «Μετά από δυόμιση χρόνια αποχής, λόγω κορωνοϊού ξαναρχίζουν τα σεμινάρια πρώτων βοηθειών για την πρόληψη της ζωής όλων μας».

Τέλος, σημειώνεται ότι μετά το πέρας του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες παρέλαβαν την αντίστοιχη βεβαίωση παρακολούθησης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet