Ενημέρωση ΟΚΠΑΔΒ για τον COVID-19 – Ποια μέτρα λαμβάνει
Κοινωνία

Ενημέρωση ΟΚΠΑΔΒ για τον COVID-19 – Ποια μέτρα λαμβάνει

Στις 6/3/2020 η διοίκηση του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Δήμου Βριλησσίων (ΟΚΠΑΔΒ) ανέστειλε τις εξωτερικές και εσωτερικές δράσεις για το ΚΑΠΗ, ενώ τη Δευτέρα 9/3, μετά από απόφαση του αρμόδιου υπουργείου, τα ΚΑΠΗ όλης της χώρας κλείσανε για τέσσερις εβδομάδες, μέχρι νεωτέρας.

Αυτό σημαίνει καμία επαφή των μελών της τρίτης ηλικίας με τον χώρο του ΚΑΠΗ και των καθημερινών προγραμμάτων δημιουργικής απασχόλησης τα οποία λαμβάνουν χώρα, είτε μέσα στο ΚΑΠΗ είτε εκτός, όπως διευκρινίζει ο Οργανισμός.

Επίσης, συνεπάγεται αναστολή μέχρι νεωτέρας για τις ομάδες νοητικής ενδυνάμωσης (από 55 ετών και άνω), οι οποίες προσωρινά πραγματοποιούνταν στο χώρο των Δημοτικών και Κοινωνικών Ιατρείων.

Επισημαίνεται ότι τα Δημοτικά & Κοινωνικά Ιατρεία επί της Λ. Πεντέλης λειτουργούν κανονικά ως προς τα λοιπά.

Αναστολή έγινε επίσης σε όλες τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις και ημερίδες ή εργαστήρια του ΟΚΠΑΔΒ από το Σάββατο 7/3 μέχρι νεωτέρας.

Σήμερα, ο ΟΚΠΑΔΒ προχωρά στην αναστολή λειτουργίας του ΚΔΑΠ ΑμεΑ «Κρίκος» από αύριο Τρίτη 10/3, για προληπτικούς λόγους και μόνο, μέχρι νεωτέρας.

«Καθημερινά είμαστε σε επικοινωνία, μέσω του δημάρχου, με τις αρμόδιες αρχές ώστε να εκτιμήσουμε αντίστοιχα την κατάσταση και να ενεργήσουμε αντίστοιχα. Πιστεύουμε ότι μία αυστηρή πρόληψη είναι προτιμότερη από μία δύσκολη αντιμετώπιση, καθότι είναι πρωτόγνωρη κατάσταση για τα ελληνικά δεδομένα» σημειώνει ο ΟΚΠΑΔΒ και συμπληρώνει: «Συνιστούμε ψυχραιμία και απόλυτη εφαρμογή των οδηγιών πρόληψης για τον ιό COVID-19 σύμφωνα με τις συστάσεις του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας και του υπουργείουΥγείας. Παρακαλούμε για την κατανόηση και την συνεργασία σας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet