Ιδρύθηκε παράρτημα Χαλανδρίου – Βριλησσίων από την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία
Κοινωνία

Ιδρύθηκε παράρτημα Χαλανδρίου – Βριλησσίων από την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία

Η έναρξη της λειτουργίας του Παραρτήματος Χαλανδρίου Βριλησσίων της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, γιορτάστηκε την Τετάρτη 5 Μαρτίου στο Κέντρο Νεότητας, με την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το Παράρτημα δημιουργήθηκε έπειτα από εισήγηση του Δήμου Χαλανδρίου και τις σχετικές αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων Χαλανδρίου και Βριλησσίων.

Το «παρών» στην τελετή έδωσε ο δήμαρχος Χαλανδρίου, Σίμος Ρούσσος ο οποίος εξήρε την ιδιαίτερη σημασία της ίδρυσης του Παραρτήματος για την τοπική κοινωνία, τονίζοντας ότι ο Δήμος Χαλανδρίου θα βρίσκεται συνεχώς αρωγός στις δράσεις του για την αντιμετώπιση του καρκίνου.

Μάλιστα, ο δήμαρχος είπε χαρακτηριστικά ότι «όποιος έχει περάσει την αγωνία της αναμονής αποτελεσμάτων σε ένα νοσοκομείο η έχει σύρει ένα αμαξίδιο έξω από έναν τομογράφο, όποιος έχει αλλάξει φιάλη για δικό του πρόσωπο σε μια αίθουσα χημειοθεραπείας, όποιος έχει δει τη σπίθα μιας ελπίδας στα μάτια ενός αγαπημένου του ή έχει βιώσει ένα πικρό χαμόγελο αποχαιρετισμού, γνωρίζει καλά και μπορεί να εκτιμήσει και να σταθεί με ευγνωμοσύνη και σεβασμό δίπλα σε ανθρώπους σαν αυτούς της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, για την πολυετή προσφορά τους στην ενημέρωση, την πρόληψη και την αντιμετώπιση του καρκίνου».

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, Κωνσταντίνος Φιλόπουλος, ο οποίος μεταξύ άλλων, υπογράμμισε ότι «ο καρκίνος δεν αντιμετωπίζεται χωρίς ισχυρό δημόσιο σύστημα υγείας. Κανένας δεν μπορεί να αποκλειστεί από την φροντίδα» ενώ επισήμανε την ανάγκη αποκέντρωσης των αρμοδιοτήτων και μεταφοράς πόρων σε δήμους για την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση». Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ακόμα οι δυο αντιπρόεδροι της ΕΑΕ, Παναγιώτης Πουλημένος και Χρήστος Πανόπουλος.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Παραρτήματος, Ιωάννης Λαδόπουλος, τόνισε ότι «η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα έπρεπε να είναι θεσμικά ανεξάρτητη ώστε να παρέχει ολοκληρωμένες και αξιόπιστες υπηρεσίες έγκαιρης πρόληψης στους πολίτες, με την επαρκή στελέχωση από κατάλληλο προσωπικό ιατρών και νοσηλευτών. Το Παράρτημα Χαλανδρίου-Βριλησσίων θα προσπαθήσει να προσφέρει μια καλύτερη ποιότητα ζωής και υγείας στους κατοίκους».

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. του Παραρτήματος: Σοφία Μαντινίδου (αντιπρόεδρος – αντιδήμαρχος Βριλησσίων), Σπύρος Αδαμόπουλος (γενικός γραμματέας), Κωνσταντίνος Γαβράς (ταμίας – δημοτικός σύμβουλος Χαλανδρίου), Δημήτρης Μαγριπλής (μέλος), Παναγιώτης Λαμπρόπουλος (μέλος – δημοτικός σύμβουλος Χαλανδρίου) και Λαμπρινή Τζίμα (μέλος – αντιδήμαρχος Βριλησσίων).

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και οι επικεφαλής των παρατάξεων Αγαπάμε το Χαλάνδρι, Κρίστη Αγαπητού, και Χαλάνδρι στο Φως, Χάρης Ρώμας-Ρασσιάς.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2025
Powered by Wisenet