Καταγγελία γονιών στο Γυμνάσιο Ι.Ν. Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στα Βριλήσσια – Τι απάντησε η διεύθυνση
zougla.gr
Κοινωνία

Καταγγελία γονιών στο Γυμνάσιο Ι.Ν. Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στα Βριλήσσια – Τι απάντησε η διεύθυνση

Αποδέκτης μιας καταγγελίας που αφορά στο Γυμνάσιο του Ι.Ν. Μεταμόρφωσης της Σωτήρος το οποίο βρίσκεται στα Βριλήσσια έγινε το zougla.gr. Στο κείμενο της καταγγελίας γίνεται λόγος για την ασφάλεια του συγκεκριμένου σχολείου, αλλά και για ένα περιστατικό με σοβαρό τραυματισμό μαθητή.

Η ηλεκτρονική εφημερίδα απευθύνθηκε στη διεύθυνση του συγκεκριμένου σχολείου, προκειμένου να τοποθετηθεί σχετικά με αυτά τα οποία αναφέρονται στο κείμενο.

Η καταγγελία όπως εστάλη στο zougla.gr:

Προς Δημοσιογραφική Ομάδα zougla.gr

Είμαστε μια ομάδα γονέων που τα παιδιά μας φοιτούν στα Εκπαιδευτήρια του Ι.Ν. Μεταμορφώσεως Σωτήρως Βριλησσίων. Απευθυνόμαστε σε εσάς με αφορμή το σοβαρότατο τραυματισμό μαθητή της Γ’ γυμνασίου που έγινε στις 1/10/2020 κατά τη διάρκεια του διαλείμματος και είχε ως αποτέλεμα ο μαθητής να μπει στο χειρουργείο και να παραμένει σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο με κίνδυνο επιπλοκών. Για το συγκεκριμένο περιστατικό έχει υποβληθεί και μήνυση.

Δεδομένου ελλείψεως συλλόγου γονέων και κηδεμόνων παίρνουμε την πρωτοβουλία να ζητήσουμε την άμεση επιθεώρηση του κτηρίου που στεγάζονται τα παιδιά μας, ώστε να προλάβουμε τυχόν άλλα ατυχήματα. Το σχολείο μας μεταφέρθηκε στην τωρινή διεύθυνση κατά το μήνα Αύγουστο και το Σεπτέμβρη δήλωνε έτοιμο να δεχθεί τα παιδιά μας. Το ερώτημά μας, όμως, είναι κατά πόσο μέσα σε ένα μήνα μπόρεσε να μετατραπεί από Ιδιωτική Εταιρεία σε σχολικό κτήριο και να δεχθεί τα παιδιά μας με ασφάλεια. Καθότι μαθαίνουμε πως κάποια από τα παιδιά μας προαυλίζονται στην ταράτσα του κτηρίου η οποία περιβάλλεται από τειχίο όπου πάνω του είναι τοποθετημένες ζαρντινιέρες περιμετρικά όλης της ταράτσας σε ύψος που επιτρέπουν στα παιδιά να κοιτούν κάτω με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό…

Επίσης, κάποιοι από εμάς που έχουν επισκεφτεί το κτήριο, παρατηρήσαμε πως οι αίθουσες διδασκαλίας – πρώην γραφεία – χωρίζονται μεταξύ τους με ξύλινα πάνελ, όπου στη μέση τους έχουν τζαμαρία. Απορούμε τι θα συμβεί αν κάποιο παιδί πέσει με δύναμη πάνω της ή τη συμπεριφορά των τζαμιών σε περίπτωση σεισμού.

Επίσης, το σημείο που βρίσκεται το σχολείο είναι πάνω σε στροφή δρόμου ταχείας κυκλοφορίας χωρίς την κατάλληλη σήμανση και χωρίς φωτεινό σηματοδότη. Όλα τα παραπάνω, ίσως, να είναι ένα μέρος από επικίνδυνες παγίδες που μπορεί να κρύβει αυτό το κτήριο. Παραλείψαμε να αναφέρουμε πως στο πίσω προαύλιο του σχολείου υπάρχουν ψηλοί και λεπτοί κορμοί δέντρων ακάλυπτοι. Μάλιστα, κάποιοι από αυτούς επιλέχτηκαν να κοπούν σε ύψος 80 περίπου εκατοστών από το έδαφος με αποτέλεσμα σε έναν από αυτούς να συμβεί το σοβαρότατο ατύχημα στον μαθητή της Γ’ γυμνασίου .

Για όλα τα παραπάνω και πιθανόν για άλλα ακόμη που δεν γνωρίζουμε ζητάμε την επιθεώρηση του κτηρίου με μόνο σκοπό την ασφάλεια των παιδιών μας.

Εκτός του ότι απευθυνόμαστε σε εσάς στην δημοσιογραφική ομάδα, αναφορές και καταγγελίες έχουν γίνει και στις αρμόδιες υπηρεσίες .
Στη διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

Οι γονείς

Η απάντηση της διεύθυνσης του σχολείου, όπως εστάλη στο zougla.gr:

Προς τη δημοσιογραφική ομάδα zougla.gr

Επικοινωνώ με τη συντακτική ομάδα και σας ευχαριστώ που με τις παρεμβάσεις σας λύνονται θέματα κοινωνικού ενδιαφέροντος. Θέλω όμως να παρακαλέσω θερμά, όσο ο μαθητής δίνει τον αγώνα του για να αποκαταστήσει την υγεία του να μην γράφουμε κάτι γι’ αυτό.

Ευχή μας είναι να επανέλθει σύντομα κοντά μας. Να δηλώσω πάλι ότι το κτήριο μας υπάγεται σ’ όλους τους ελέγχους. Ακόμη και στον έλεγχο των σεβαστών γονέων. Μπορούν να επισκεφθούν το σχολείο και να δουν από κοντά την ασφάλεια που παρέχουμε στα παιδιά.

Ως διευθυντής του σχολείου δεν έχω λόγο να κρίνω την όποια κίνηση γονέων αλλά είμαι στο σχολείο 15 ώρες την ημέρα. Τους παρακαλώ να έρθουν στο γραφείο για να μιλήσουμε χωρίς την ανταλλαγή επιστολών. Όπως έχουν εμπειρία για τη λύση πολλών άλλων θεμάτων εκ μέρους της Διεύθυνσης, έτσι και σ’ αυτά τα σπουδαία μπορεί να δοθούν όλες οι απαραίτητες πληροφορίες.

Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον και είμαι στη διάθεσή σας για οτιδήποτε άλλο κριθεί απαραίτητο.

Με εκτίμηση

π. Σπυρίδων Ράπτης
.

Πηγή: zougla.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet