ΚΕΕΡΦΑ: Εκδήλωση «Καλοδεχούμενοι οι πρόσφυγες στη γειτονιά μας» στα Βριλήσσια
Κοινωνία

ΚΕΕΡΦΑ: Εκδήλωση «Καλοδεχούμενοι οι πρόσφυγες στη γειτονιά μας» στα Βριλήσσια

Εκδήλωση – συζήτηση με τίτλο «Καλοδεχούμενοι οι πρόσφυγες στη γειτονιά μας» διοργανώνει η ΚΕΕΡΦΑ – Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή το Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019 στις 18:30 στο Πνευματικό Κέντρο Βριλησσίων (Κισσάβου 11).

Ομιλητές:

  • Δημήτρης Περίχαρος, πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων «Αμαλία Φλέμινγκ»
  • Ρεζά Αντίμπ, δημοσιογράφος, πρόσφυγας στο στρατόπεδο της Μαλακάσας
  • Ορέστης Ηλίας, ΚΕΕΡΦΑ
  • Χρίστος Αργύρης, συντονιστικό πρωτοβάθμιων σωματείων νοσοκομείων Αττικής
  • Χαιρετισμός από τον Σύνδεσμο Μικρασιατών Χαλανδρίου «Ρίζες».

Σε ανακοίνωσή της η ΚΕΕΡΦΑ επισημαίνει:

ΚΕΕΡΦΑ: Εκδήλωση
«Καλοδεχούμενοι οι πρόσφυγες στη γειτονιά μας» στα Βριλήσσια /
αφίσα

Καλοδεχούμενοι οι πρόσφυγες στις γειτονιές μας!

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. με τη ρατσιστική εκστρατεία κατά των προσφύγων στρώνει ξανά τον δρόμο στη φασιστική απειλή. Η ρατσιστική κινδυνολογία απογειώνεται σε βάρος ανθρώπων κατατρεγμένων από τους πολέμους που συνεχίζονται όπως στο Αφγανιστάν και τη Συρία, ανθρώπων που προσπαθούν να ξεφύγουν από τον θάνατο. Τα παλιά γνωστά στελέχη της ακροδεξιάς που υπουργοποιήθηκαν από τον Μητσοτάκη, Γεωργιάδης και Βορίδης ξερνούν ρατσιστικό δηλητήριο στιγματίζοντας τους ανθρώπους που έχουν δικαίωμα ασύλου ως «εισβολείς λαθρομετανάστες». Ετοιμάζονται να ψηφίσουν νόμο για να απλώσουν παντού στρατόπεδα συγκέντρωσης, να ξεδιπλώσουν πογκρόμ κατά των μεταναστών χωρίς χαρτιά, να στερήσουν μόρφωση και περίθαλψη από χιλιάδες φτωχούς πρόσφυγες.

Την ώρα που ετοιμάζουν σφαγείο στις συντάξεις και απολύσεις με το σχέδιο ιδιωτικοποιήσεων στοχοποιούν τους μετανάστες για να αποπροσανατολίσουν την οργή του κόσμου από τις πολιτικές της κυβέρνησης που σπέρνουν τη φτώχεια. Επαναλαμβάνουν την ίδια ρατσιστική συνταγή που εφάρμοσαν παλιότερα και έθρεψαν τη Χρυσή Αυγή. Θα χρειαστεί να συνεχίσουμε την αντιφασιστική δράση μέχρι να μπει τέλος στη φασιστική απειλή, τόσο των νεοναζί της Χρυσής Αυγής, όσων των διαδόχων τους στη Βουλή, την Ελληνική Λύση του Βελόπουλου, που αυτές τις μέρες κορυφώνουν την ρατσιστική υστερία κατά των προσφύγων.

Στις γειτονιές μας, η κυβέρνηση της Ν.Δ., με πρόσχημα τη στέγαση ανηλίκων προσφύγων, παραχωρεί υπό μορφή χρησιδανείου (!) και μέχρι τις 31-12-2024, την κλειστή, από το 2013 από τον τότε υπουργό Άδωνι Γεωργιάδη, πτέρυγα «Μπόμπολα» του Γ.Ν. Μελισσίων «Αμαλία Φλέμινγκ» στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

Τα σωματεία των εργαζόμενων σε «Αμ. Φλέμινγκ» – «Σισμανόγλειο» – Παίδων Πεντέλης κινητοποιούνται και απαντάνε στην κυβέρνηση η οποία με θράσος από τη μία κλιμακώνει τη ρατσιστική της επίθεση στους πρόσφυγες, και από την άλλη προσπαθεί να φορέσει το προσωπείο της ευαισθησίας απέναντί τους, ανοίγοντας ταυτόχρονα τον δρόμο στην ιδιωτικοποίηση των νοσοκομείων, κόντρα στη δημόσια και δωρεάν υγεία.

Από μεριάς μας απαιτούμε: Το άνοιγμα ανθρώπινων δημόσιων δομών στέγασης μέσα στις πόλεις για όλους τους πρόσφυγες και τους μετανάστες και για τους ασυνόδευτους ανήλικους. Σχολεία, νοσοκομεία, δημοτικές υπηρεσίες ορθάνοιχτα για όλους, ντόπιους και μετανάστες. Παροχή ΑΜΚΑ σε όλους τους πρόσφυγες και μετανάστες.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet