Μαζική συμμετοχή πεζοπόρων και επισκεπτών στην 4η Διάσχιση της Ρεματιάς Πεντέλης – Χαλανδρίου
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Μαζική συμμετοχή πεζοπόρων και επισκεπτών στην 4η Διάσχιση της Ρεματιάς Πεντέλης – Χαλανδρίου

Με μαζική συμμετοχή πεζοπόρων και επισκεπτών πραγματοποιήθηκε η 4η Διάσχιση της Ρεματιάς Πεντέλης – Χαλανδρίου

Με μαζική συμμετοχή πεζοπόρων και επισκεπτών πραγματοποιήθηκε, το πρωί της Κυριακής 19 Μαΐου, η 4η Διάσχιση της Ρεματιάς Πεντέλης – Χαλανδρίου, που συνδιοργάνωσαν η φυσιολατρική κίνηση «Βριλησσός» και ο Δήμος Βριλησσίων.

Εκατοντάδες άτομα, όλων των ηλικιών, είχαν την ευκαιρία να βρεθούν κοντά στη φύση και να εκτιμήσουν την ομορφιά της περιοχής, μέσα από μία μοναδική πεζοπορική διαδρομή 8,5χλμ. που ξεκίνησε από τη σπηλιά του Νταβέλη, σε υψόμετρο 720μ., και τερματίστηκε στο πάρκο Ρεματιάς της παραρεματίου περιοχής των Βριλησσίων.

Στον τερματισμό, τους περιπατητές υποδέχθηκε οι άνθρωποι του Δήμου Βριλησσίων με κεράσματα, μουσικές, αλλά και με διανομή συσκευασμένου φυσικού λιπάσματος από το πρωτοπόρο πρόγραμμα χωριστής συλλογής των οργανικών απορριμμάτων ΦΥΣΙΚΟ ΛΙΠΑΣΜΑ (www.fisikolipasma.gr).

Επίσης, πραγματοποιήθηκε διανομή δοχείων απόρριψης οργανικών απορριμμάτων 10lt για μεταφορά τους στον καφέ κάδο συλλογής των κομποστοποιήσιμων υπολειμμάτων, καθώς και συμπλήρωση ερωτηματολογίων, στο πλαίσιο της συμμετοχής του Δήμου Βριλησσίων στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα LIFE Payt – «Πληρώνω όσο Πετάω».

Πριν την έναρξη της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε η θεμελίωση του 12ου και τελευταίου γλυπτού Δημόσιας Τέχνης «Κοινωνικές Κρεμάστρες ή Σύμβολο της Αμοιβαιότητας» στο πάρκο της Παραρεματίου περιοχής των Βριλησσίων. 

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με συναυλία του μουσικού συγκροτήματος Rebetien.

Η πραγματοποίηση της 4ης Διάσχισης της Ρεματιάς Πεντέλης – Χαλανδρίου αποτέλεσε τη δεύτερη δράση της Γιορτής – Εβδομάδας Περιβάλλοντος του Δήμου Βριλησσίων, που διοργανώνεται ετησίως με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος της 5ης Ιουνίου (ΟΗΕ).

Ο δήμαρχος Βριλησσίων, Ξένος Μανιατογιάννης, σε δήλωσή του μετά τον τερματισμό των περιπατητών ευχαρίστησε τη φυσιολατρική κίνηση «Βριλησσός» για την άψογη συνεργασία, χαρακτηρίζοντάς τη «αναπόσπαστο κομμάτι της πόλης μας, που προσφέρει περιβαλλοντική παιδεία σε όλους και ειδικά στις νεότερες γενιές», ενώ πρόσθεσε ότι «εντάσσοντας αυτή τη δράση στις εκδηλώσεις του Δήμου Βριλησσίων για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, μαζί με φυσιολατρικές κινήσεις, ορειβατικούς συλλόγους και πολίτες εντός και εκτός της Αττικής, στείλαμε και φέτος το μήνυμα ότι τιμούμε και προστατεύουμε τη φύση, κάτι το οποίο ταυτόχρονα σημαίνει ότι αγαπάμε και απολαμβάνουμε τη ζωή και σεβόμαστε το όμορφο φυσικό περιβάλλον μας».

Ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Αλέξης Μαυραγάνης, από την πλευρά του, σημείωσε ότι «πρόκειται για μια πρωτοπόρα κοινωνική και συμμετοχική δράση εορτασμού του φυσικού περιβάλλοντος του αθηναϊκού αστικού μας χώρου, η οποία πια γίνεται θεσμός και οφείλουμε να την αναδεικνύουμε και να την ενδυναμώνουμε κάθε χρόνο και πιο δυναμικά και ουσιαστικά».

Σημαντική για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης ήταν η συνδρομή του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Βριλησσίων (ΠΑΟΔΗΒ), του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης (ΟΚΠΑ), καθώς και η συνδρομή της Πολιτικής Προστασίας Βριλησσίων και του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπλασης του Πεντελικού (ΣΠΑΠ), όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Δήμου.

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν μέλη της δημοτικής αρχής, νυν και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, καθώς και ο περιφερειακός σύμβουλος Π. Δαμιανός.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet