Ξεκινούν στις 16/10 οι συναντήσεις της Σχολής Γονέων του Δήμου Βριλησσίων
Κοινωνία

Ξεκινούν στις 16/10 οι συναντήσεις της Σχολής Γονέων του Δήμου Βριλησσίων

Ξεκινούν στις 16/10 οι συναντήσεις της Σχολής Γονέων του Δήμου Βριλησσίων. Μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Βριλησσίων τις Τετάρτες υπό τον τίτλο «Γνωρίζω το παιδί μου… ανακαλύπτω τον έφηβο» και στην αίθουσα «Ν. Εγγονόπουλος» του πάρκου Μ. Θεοδωράκης (πρ. ΤΥΠΕΤ) τις Παρασκευές, υπό τον τίτλο: «Από το Α έως το Ω: Χαρούμενοι γονείς – Χαρούμενα παιδιά».

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «Η μόνη εκπαίδευση που έχουμε όταν γινόμαστε γονείς, είναι αυτή που μας έχουν χαρίσει, μέσα από τον τρόπο που μας μεγάλωσαν, οι δικοί μας γονείς. Για την προαγωγή της ψυχικής και της σωματικής υγείας του παιδιού, τη διαμόρφωση σωστής προσωπικότητας, οι γονείς χρειάζονται περισσότερα εφόδια από εκείνα που τους προσφέρει η αγάπη και το ένστικτό τους. Χρειάζονται γνώσεις, δεξιότητες, συνεχή ενημέρωση και αναζήτηση, η οποία θα οδηγήσει τους γονείς στην αυτοσυνειδησία, στη γνωριμία με τον εαυτό τους, στην αυτο-αποδοχή και τελικά στην αποδοχή των άλλων και κυρίως των παιδιών τους.

Σε αυτό το πλαίσιο η Σχολή Γονέων της Αντιδημαρχίας Οικογενειακής Πολιτικής, Ισότητας και Προσχολικής Ηλικίας του Δήμου Βριλησσίων έρχεται να συνδράμει τους γονείς στο δύσκολο έργο τους και να τους βοηθήσει να κατανοήσουν τα προβλήματα και να δώσουν λύσεις. Η Σχολή Γονέων δεν παρέχει στους γονείς μόνο πληροφόρηση, αλλά τα αναγκαία εφόδια που θα τους βοηθήσουν να εφαρμόσουν τις γνώσεις αυτές και να τις αξιοποιήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Επιπλέον, δίνει τη δυνατότητα της εμπειρίας της συμμετοχής σε ομάδα, η οποία δεν παρέχει μόνο πλούσιες ιδέες και γνώσεις, αλλά μέσα από την αλληλεπίδραση των μελών οι γονείς ανατροφοδοτούνται δημιουργικά και μαθαίνουν να επικοινωνούν ουσιαστικά, εξελίσσονται και διαφοροποιούνται.

Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 210-6131204 της Αντιδημαρχίας Οικογενειακής Πολιτικής, Ισότητας και Προσχολικής Ηλικίας ή στο mail [email protected].

Παρατίθεται το πρόγραμμα.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet