Ξ. Μανιατογιάννης: Παραδίδουμε έργο μη αμφισβητήσιμο και δημιουργούμε νέα προοπτική
Κοινωνία

Ξ. Μανιατογιάννης: Παραδίδουμε έργο μη αμφισβητήσιμο και δημιουργούμε νέα προοπτική

Στην κατάμεστη αίθουσα «Μουσών» του Πνευματικού Κέντρου Βριλησσίων πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023 η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Δήμου Βριλησσίων.

Ο δήμαρχος Βριλησσίων Ξένος Μανιατογιάννης, αφού πρώτα έδωσε το βήμα στους επικεφαλής της αντιπολίτευσης, πήρε τον λόγο, και μετά από ένα σύντομο απολογισμό της αυτοδιοικητικής του πορείας, αναφέρθηκε στο «έργο-παρακαταθήκη που υλοποιήθηκε στον Δήμο Βριλησσίων κατά τις δύο θητείες που διετέλεσε ως επικεφαλής στο τιμόνι της πόλης».

Ο Ξένος Μανιατογιάννης, εμφανώς συγκινημένος, αφού ήδη είχε ανακοινωθεί η υποψηφιότητά του στον Βόρειο Τομέα με το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, ξεκίνησε την ομιλία του αναφέροντας:

«Είναι μεγάλη μου τιμή που είστε όλοι σήμερα εδώ, μετά από 25 χρόνια ενασχόλησής μου με την αυτοδιοίκηση και μετά από 9 χρόνια ως οδηγός στο τιμόνι του δήμου μας, με αποτύπωμα στο έργο μας, ιδιαίτερα θετικό. Προσπαθήσαμε, εσείς και εγώ, η καθημερινότητα και τα προβλήματά της, να μη χαλάσουν τις σχέσεις μας, να μη διχαστούμε, μπαίνοντας πολλές φορές εγώ μπροστά, αναλαμβάνοντας ευθύνες που δε μου αναλογούσαν, κάτι το οποίο, σε κάποιες περιπτώσεις ήταν άδικο και για μένα. Ήταν όμως δίκαιο για την τοπική μας κοινωνία, για την πόλη μας για όλους τους δημότες. Τελικά ήταν πάντα δίκαιο γιατί αυτός είναι ο ρόλος μου. Ο ρόλος του δημάρχου ως επικεφαλής της δημοτικής αρχής».

Μεταξύ άλλων ο κ. Μανιατογιάννης ανέφερε:

«Η εκτίμησή μου είναι ότι οι δημότες δεν ξεχνούν, αξιολογούν, επιβραβεύουν όσους εργάζονται για το κοινό καλό και τιμωρούν αυτούς που ρίχνουν λάσπη και ποτίζουν την κοινωνία με διχασμό, δηλητήριο και ψέματα, προσπαθώντας να θέσουν το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο άρμα του κομματισμού, της επιβεβαίωσης της κομματικής ταυτότητας και του σφικτού εναγκαλισμού ως προέκτασή της».

Και πρόσθεσε: «Εμείς πρώτοι από όλους γνωρίζουμε τα λάθη μας και τις καθυστερήσεις μας και γνωρίζουμε και τις αιτίες που τις προκάλεσαν. Όσο και αν κάποιοι όλα αυτά τα χρόνια προσπαθούσαν και συνεχίζουν ακόμα να προσπαθούν ανελέητα και δίχως λόγο να απαξιώσουν την προσπάθειά μας, δεν πρόκειται να δεχθώ αυτήν την άδικη και λαϊκίστική κριτική για τα σημαντικά επιτεύγματα της δημοτικής μας αρχής. Τους απαντώ και τους απαντάμε με το έργο μας, που αφήνει πλέον ανεξίτηλο αποτύπωμα στην πόλη και μη αμφισβητήσιμο.

Το έργο μας υλοποιήθηκε μέσα από το θεσμικό πλαίσιο και στα πλαίσια της νομιμότητας και της κατοχύρωσης της βιωσιμότητας των δομών του δήμου μας. Χωρίς να λάβουμε ούτε ένα ευρώ δάνειο. Ωστόσο ακόμη και σήμερα, ξεπληρώνουμε τη δική σας κακοδιαχείριση στα οικονομικά του Δήμου».

Διαβάστε την αναλυτική ανακοίνωση του Δήμου Βριλησσίων για την εκδήλωση κοπής της πίτας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet