Πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών από τον Δήμο Βριλησσίων
Κοινωνία

Πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών από τον Δήμο Βριλησσίων

Συνεχίζονται οι δράσεις του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών από τον Δήμο Βριλησσίων. Πρόκειται για επαναλαμβανόμενες δράσεις ανά τακτά χρονικά διαστήματα, οι οποίες θα συνεχιστούν μέχρι το φθινόπωρο.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, πραγματοποιούνται προνυμφοκτονίες εντός των φρεατίων αποχέτευσης από εξειδικευμένο συνεργείο για την αδρανοποίηση των προνυμφών. Παράλληλα, εφαρμογές με εγκεκριμένα σκευάσματα γίνονται και όπου αλλού εντοπίζονται στάσιμα νερά σε κοινόχρηστους χώρους. Την ίδια ώρα, θα λαμβάνονται άμεσα μέτρα σε όσους δημόσιους χώρους παρατηρούνται εστίες ανάπτυξης πληθυσμού των κουνουπιών.

Παράλληλα, συνεχίζεται και το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών από την Περιφέρεια Αττικής στα σημεία αρμοδιότητάς της, εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου, τη Ρεματιά αλλά και στο ρέμα του Βριλησσού.

Όπως τονίζει ο Δήμος στην ανακοίνωσή του, πολύ σημαντική για την ολοκληρωμένη προστασία από τα κουνούπια είναι και η μέριμνα στα σπίτια μας, οι απλές ενέργειες που όλοι μπορούμε και πρέπει να κάνουμε στους δικούς μας χώρους:

  • Απομακρύνουμε τα στάσιμα νερά σε κάθε σημείο του χώρου μας, όπως σε άδεια δοχεία, βαρέλια κ.ά.
  • Φροντίζουμε να κρατάμε καθαρές τις υδρορροές.
  • Προσέχουμε για διαρροές σε σωληνώσεις ή εξωτερικές βρύσες.
  • Μικρές ή μεγάλες λακκούβες στο χλοοτάπητα ή σε άλλα σημεία του κήπου που μπορούν να συγκρατήσουν νερό θα πρέπει να παραγεμιστούν με χώμα ή να φροντίσουμε ώστε να αποστραγγίζονται καλά.
  • Δεν ποτίζουμε υπερβολικά τις γλάστρες.
  • Όπου χρειάζεται να υπάρχει νερό (όπως ποτίστρες, γούρνες κ.ά.) φροντίζουμε να το ανανεώνουμε συχνά.
  • Παιδικές πισίνες, κουβαδάκια ή άλλα παιχνίδια που συνήθως αφήνονται μόνιμα στην αυλή ή στον κήπο, θα πρέπει να τοποθετούνται σε κατάλληλα σημεία ώστε να μην μένει στάσιμο νερό.
  • Κουρεύουμε τακτικά το γκαζόν και περιποιούμαστε τη χαμηλή βλάστηση όπου είναι πυκνή για να μην φωλιάζουν εκεί κουνούπια.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet